You are here

Airis T482 mobiltelefont nem lehet szabályosan bekapcsolni

3 posts / 0 new
Last post
romulusz
romulusz picture

Szevasztok!
Vettem egy veterán Airis T482 okostelefont. Az aksija még eredeti. Ameddig megy, nincs is semmi baj vele, fut a navigáció, megy az internet, és még telefonálni is lehet vele. De időnként megmakacsolja magát, és nem lehet bekapcsolni. Ha rádugom a töltőre, megjön a töltés képe, ahogy töltődik az üres aksi, de bekapcsolni nem lehet. Akkor rögtön leveszem a töltőről, kiveszem belőle az aksit, majd cca 1 perc után visszateszem. Ekkor mintha mi sem tőrtént volna, hagyja magát bekapcsolni, dolgozik is, és az aksit telinek mutatja. Egyedül az órát, és a naptárt kell újra beállítani. Vegyek bele új aksit, esetleg frissítsek ROM-ot, vagy vegyem tudomásul, hogy "Ő" így működik?
Minden segítséget előre is köszönök!
Üdv: Gyula

"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

Comments
Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Első lépésben vegyél bele akkut.
Amikor visszateszed és telinek mutatja, mennyi ideig működik vele? Valóban elmegy vele 1-2 napig, vagy csak percekig?

Az akku kapacitást nem lehet mérni. A telefon statisztikai adatokból határozza meg a vélhető kapacitást és a várható üzemidőt. Ha rossz az akku, akkor a statisztika csődöt mond. Amikor kiveszed és visszateszed az akkut, akkor törlődik a statisztika előzménye és kizárólag a pillanatnyi akkufeszültség alapján becsüli meg a töltöttséget. Ez egy jó akkunál sem megbízható módszer, pláne egy rossznál.

Üdv.

0

romulusz
romulusz picture

Szevasz!
Gyári adatok szerint 4 órát lehet az új aksival telefonálni. Azt még nem próbáltam, de internetezni cca 2 órát tudok vele, navigálni a dupláját, mert csak időnként nézem meg a kijelzőt. Az is érdekes, hogy miután kivettem az aksit, nem bootol újra a gép, hanem onnan folytatja a program futását, ahol abbahagyta. Egyedül a dátum és az óra áll vissza alapba.
Akkut csak akkor akarok venni bele, ha attól megoldódik a probléma. Mert ha nem, nem invesztálok még 3 eFt-t bele (utángyártott aksira).
Üdv: Gyula

0