You are here

vennék: Canopus MVR kártyát (lezárva)

31 posts / 0 new
Last post
Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Vennék Canopus MVR-1000, MVR-2200, stb típusú video digitalizáló kártyát. Ha netán valakinek könyököl a gépében egy, amit már régóta nem használ, a pénztárcája meg éppen hó végét mutat, annak itt az alkalom! ;-)

Itt az alkalom a topik lezárására.

Comments
jakyg
jakyg picture

Szia!

Én kb. két éve jártam hasonló cipőben, igaz én nem tv-n nézhető DVD-re mentettem, csak sima mpg-be, de így is olyan minőségben ami a VHS-t nem rontotta tovább. Ehhez mindösszesen egy ATI All-in-wonder rage 128 video bemenetes videokártyát használtam, és egy 433MHz-es celeron-t (ismétlem két éve! :P) családi videókat tömörítettem így, utólagos vágásra, korrekciókra nemigen volt szükség. Egy fél órás felvételi etap után a gép legfeljebb 5-10 perc utomunkát végzett a fájlon és a végeredményben nem tapasztaltam semmi hibát, szétesést. Most ehhez képest csodálkozom a Te fenntartásaidon, mert nyilván nem egy pentium kettesen akarod a munkát végezni.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Egyéni igényszint kérdése... tessék, itt van a legutóbbi próbálkozásom:
https://www.youtube.com/watch?v=gZGi5LixRyQ

Meg lehet nézni, nem azt mondom, hogy nem, de ugyanakkor arra is alkalmas, hogy a video digitalizálás összes különböző hibáját illusztrálják vele az egyetemen.
Én meg nem szeretek szar gány munkát kiadni a kezemből.
(Arról már nem is beszélve, hogy a youtube lekonvertálta és összemosta a kisebb hibákat, de az eredeti file 1:1-es méretben annyira gyászos, hogy majdnem sírva fakadtam, amikor először visszanéztem.)

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Én nem tudok most mintát előszedni neked, de ilyen sorfázis hibák az enyémben tuti nem voltak.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Attól is függ, hogy milyen a bejátszó magnó. Az újabb és drágább típusokban beépített TBC van. De nekem ez nem opció, mivel én 25-30 éve kihalt fajokkal foglalkozok most. VHS-ről én is tudnék szépet digizni...

0

csakyt
csakyt picture

szia.
:-))))) Ugye most csak viccelsz. :-))) Na erről ennyit pajti. Tudod mit. :-- Igazad van. vegyél olyant amit akarsz és szerintem védesd le ezt a videószerkesztésben használó szakszavat. "Sorfázisos hiba.". :-))))

Tibi

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Hogy én is mutassak valamit. Ezt akár hiszed akár nem a DV500DVD.-vel vágtam össze. Sajnos a szerverem nem a le gerősebb, így eléggé összetömörített. De azért láthatod. A promócióban láthatod. Hidd el, érdemes átolvasnod a képességét és rájössz, hogy amikre te azt mondod nem tudja, tudni fogja. Sőt!

Tibi

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Miért pont ezt? Más nem jó?
Tibi

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Azért, mert ebben van beépített Y/C szűrő, time base corrector, tovább hardveresen tömörít mp2-be, úgyhogy amit lepetézik a PCI buszba, az úgy ahogy van, azonnal, újratömörítés nélkül kiírható DVD-re. Hát ezért.
Természetesen más típusok is érdekelnek, amelyek mindezt tudják. De a félmegoldások embere nem én vagyok, zajos, szinkronhibás, minden harmadik frame-et eldobó szarom az van már, olyan ingyen sem kell még egy. ;-)

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Nem félmegoldásokat javaslok. Hidd el, elég jól ismerem ezeket a kártyákat, hiszen ilyenekkel dolgoztam itthon! Igaz a canoplust nem használtam soha, mert nem szerettem. Én igazából a Matrox és az Avid híve vagyok. De a Pinnacle sem rossz. Sok operatőr használ canoplust, de szerintem csak azért, mert egyszerű a kezelése. De egyáltalán tudod mi az az Y/C?/

Tibi

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Mint írtam, nyitott vagyok más típusokra is, amelyek mindazt tudják, amit felsoroltam.
Így elektroműszerészként csúnya lenne, ha nem tudnám: a luma/chroma jel, ami a compositon együtt van, és szétválasztása problémás. De mivel én régesrég kihalt formátumokat akarok digitalizálni, nekem kell ez a funkció. Bár egy ideig gondolkoztam rajta, hogy esetleg kivezetem valahogy a gépekből... de aztán beláttam, hogy az én életem rövid ahhoz, hogy video-2000 meg u-matic meg beta meg ki tudja még milyen elvarázsolt képmagnókra, amelyeknek sokszor a kapcsrajza sem elérhető, egyesével S-video csatlakozót szereljek. :)

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Szinte minden digitalizáló kártya alapfunkciója az SVIDEO be és kimenet. Javaslom, nézd meg mit tud a DV500DVD, mert úgy érzem, nem tudod. Ezt valamikor kisebb TV stúdiók is használták videó szerkesztésre. Valamikor nekem is volt, és én adtam el annó ezt a haveromnak aki már nem használja. Minden kimenet, bemenet megvan rajta ami neked kell. így az SVIDEO ki és bemenet is! A bevitt anyagot azonnal megjeleníti a kimeneten. Igaz, a szerkesztést nem realtime módban csinálja, de amelyik úgy dolgozik, az már százezres nagyságrendű. Csak, hogy értsd, hogy mit jelent a Non-linearis kártya, Ez amit itt mutatok, pár évvel ezelőtt 420 ezerért lehetett kapni és nekem ez előtt egy Matrox RTX100, és előtte a DV500DVD volt. Mindegyik Non-linear. Vagyis, képkocka szerűen szerkeszt, és képkocka szerűen további kiegészítő funkciókat kezel.
Én csak segíteni akartam, de te tudod. Nem szólok bele mit akarsz venni.
Bocsi ha beleugattam
Tibi

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Te vagy szivatsz engem, vagy lövésed sincs az egész témáról, vagy arra sem veszed a fáradságot, hogy elolvasd, amit írok. Értsd már meg, hogy én nem non-lináris vágószobát akarok építeni, hanem százszámra akarom a videokazettákat digitalizálni, mégpedig realtime. Biztos nagyon jó az a DV500DVD, csak éppen nem arra való, amire nekem kell. Nekem pontosan azok a szolgáltatások kellenek, amelyek a Canopus ezen modelljében vannak. Más gyártmányú, ugyanezt tudó kártya vételét megfontolás tárgyává teszem, de ennél kevesebbet tudó kártya nekem nem kell, mert olyanom már van.

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Dehogy szivatlak és értem is mit akarsz. Viszont az azért érdekelni mi az amit nem tud a DV500DVD. de ez tudja. Nagyon felkeltetted az érdeklődésemet. Tényleg érdekelne. Most már nem is javaslom, de azért erre kiváncsi lennék. Mi az a szolgáltatás ami a pinnacle digitalizálójában nincs benne.
Tibi

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

nincs benne beépített Y/C szűrő, nincs benne time base corrector, ezért aztán VHS-ről szinkron problémákkal küzd, ráadásul hardveresen nem tömörít mp2-be, emiatt egy irdatlan erőmű kell hozzá, hogy ne dobálja a frame-okat.
Szóval gyakorlatilag semmit sem tud, amire nekem szükségem van ahhoz, amit én akarok csinálni. És ehhez képest csekély vígaszt jelent, hogy esetleg tud egy-két olyan dolgot, amire viszont semmi szükségem nincs.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Most még utoljára. Azért érdemes ezt átolvasgatnod!

Tibi

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Könyörgök, olvasd már el legalább te magad! Ez a kártya semmit sem tud a három dologból, amit a Canoplusnál kiemeltem!

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Talán ha tényleg átolvasnád, többet tudnál róla. Letudod fordítani?
Tibi

File csatolás: 

0

agressiv
agressiv picture
*

Hanyagold már ezt a kötekedést, szerintem ő sem kiváncsi rá és más sem!

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Na akkor tegyük tisztába a dolgokat. Tudod, én segíteni szerettem volna neki de olyan kártyát nem tudok amilyent keresett, de talán tudtam volna egyet ami talán még jobb is, és ráadásul szerintem fillérekért megtudta volna szerezni. De kezdek rájönni, hogy ezen az oldalon csak csupa okoskodó szakinak mondott emberkék vannak, és az gondolják, ha nem süt a nap, akkor nem is létezik a nap. Semmi másra nem lettem volna kíváncsi, csak arra, hogy mi az a nagyon nagy okoskodás amit ő tud, én meg mint szakmabeli, aki ráadásul ebben a szakterületen 1989 óta benne van, nem tudok. Tudod, nekem ez volt a foglalkozásom, hogy ilyen kártyákkal dolgoztam! Tudod, aki nem az általános elnevezést használja "SVHS", hanem megpróbál okosan tudományosan elnevezni valamit, az már elmond magáról mindent, és ami a legszomorúbb, hogy egy segítő szándékot lehurrog,az helyett, hogy egyszerűen megírná, bocsi, de nekem az nem jó, mert nem ismerem. Ennyi lett volna, De jegyzem a neveket, hogy kivel érdemes a továbbiakban bármiféle kapcsolatba lépnem. Sajnálom, hogy ilyen emberek vannak.

UI: Befejeztem, és nem írok erről ide többet.
Tibi

0

agressiv
agressiv picture
*

Nem, te rá akartad sózni a tiédet, vagy ismerősét nem is tudom már követni. Az első néhány hozzászólásig még talán így is gondolhattuk volna, de az amit itt művelsz, már túllép minden határt. Fogadd el, hogy nem az kell neki amit rá akarsz sózni és felejtsd el a topikot, vagy ha kell a lóvé szerezz neki olyat, amilyet keres és még meg is fogja köszönni.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Segítek tisztán látni!!!!!! Tudod nekem már nincs semmilyen digitalizáló kártyám, mert amint visszaadtam a vállalkozásomat amihez szükséges volt egy ilyen eladtam! A haveromnak meg az sem biztos, hogy meg van még, csak javasoltam, ha érdekelné, kérdezze meg tőle megvan-e még, és eladja-e. Tudod én még nem láttam őt azzal dolgozni, csak ő is a videójából digitalizált be egy két filmet. Most neki a gépén WIN8 fut és ezzel meg egyébként sem tudna dolgozni! Mivel ezen a téren szakmabelinek mondhatom magam (1989-2012-ig ebben a szakmában dolgoztam) és ismerem ezeknek a kártyáknak a működését. Azért akartam neki azt javasolni, hogy kérdezze meg ha érdekli. De az volt a baj, hogy a topik indítónak fingja nincs arról, hogy egy digitalizáló kártya miként működik és még azt sem tudja, hogy mit jelentenek azok a tulajdonságok, amiket össze hordozott. Akinek fogalma sincs, hogy a digitalizálás során mit jelent a 3D zaj, és az, hogy az Y/C szűrés mit jelent, az inkább hallgasson meg egy jó szándékú tanácsot és ne okoskodjon. Jött a szöveggel, hogy ez, meg az nincs benne, de arra lusta volt, hogy egyáltalán annak a kártyának az adatlapját átolvassa. A végén már kínjában kitalálta a hardveres tömörítés hiányát, de amikor megmutattam neki itt egy belinkelt képen, utána megsértődve inkább anyázott! Tudod, erősen elgondolkodom azon, hogy érdemes-e ezen az oldalon a továbbiakban bármiféle cselekedetem, és inkább törlöm magam a sok kontár és okoskodók végett. Megtanultam már, hogy itt 6 általánossal olyan emberek okoskodnak, akik elolvasnak itt egy két igaz és jó ötletet, tanácsot, aztán már ha képesek voltak felfogni amit olvastak, már azt gondolják magukról, hogy ők is szakmabeliek, szakemberek. Én a szakterületemet pont az ilyen kontárok végett hagytam ott és inkább elboldogulok szép öregesen magamtól itthon. Nekem hidd el, nincs szükségem arra, hogy 10 forintokért itt simliskedjek. Elhiszed?

Tibi

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Szerintem inkább töröld magad, és a kutya sem fog csaholni utánad!

0

agressiv
agressiv picture
*

Rendezzétek szakikhoz méltóan és elő a pákával. :)

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Elhiszem.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

A te segítő szándékodat mifelénk okoskodásnak hívják. Segítség az lett volna, ha mondasz egy olyan kártya típust, ami mindazokat tudja, mint a Canopus MVR család. Mert én ilyet nem találtam. Pedig biztos létezik, nem hiszem, hogy egyes egyedül ez a gyártó látott volna fantáziát egy kifejezetten régi, szar, kommersz videomagnók jelének dvd-re írásához alkalmas kártya kifejlesztésében... de legalább tucatnyi típust megnéztem már, amelyeket "félprofinak" meg "kisebb tévé studiók használjákkal" hirdettek az eladók, aztán a fórumokon ott pocskondiázzák őket a becsapott szerencsétlenek, akiknek nem volt bennük sok öröme.
Ehhez képest egy vadiúj Canopus MVR-2200 most $100 az ebayon, ez szerintem maximálisan méltányos összeg az idegeskedés megspórolásáért, és meg is fogom rendelni, ha idehaza nem találok. (De szívesebben megadnám egy hazai darabért, és akkor én megspóroltam a postaköltséget meg a vámot, az meg, akitől veszem, kiszállt új árban a használt kártyájából, és akkor szerintem mindketten jól jártunk.)

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Tényleg, miért?...talán ezért...hmmm, SECAM...

Üdv: uniman

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Talán azért kérdeztem rá, mert ez a kártya amit keres, az van más, talán még jobb típusban is hasonló árért. Na meg azért kérdeztem, hogy más márka nem jó-e mert van egy ismerősöm akinek van egy DV500DVD kártyája amit nem igazán használ. Hát ha megtudnának egyezni. De ez csak egy kérdés volt a részemről.
Tibi

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Kösz, de non lináris editor kártya nem kell, mert nem akarok még hozzá méregdrága UWSCSI HDD-t venni, és digitalizálás után még órákig renderelgetni, mire végre ki tudom írni a digitalizált filmet egy DVD-re. Akkor inkább veszek egy HDD-s asztali DVD írót! Csak azt azért nem preferálom, mert saját, cégdizájnos menüket akarok készíteni, és azt legkönnyebb a kompjuteren, néróval. No meg mert nem akarom magam a köcsög macromédia védelmekkel feleslegesen szopatni, amit azokba irgalmatlanul beledrótoznak. :-(

0

csakyt
csakyt picture

Szia
:-)) Te tudod. :-))) De azért még megkérdezném tőled, hogy tudod mit jelent a videó szerkesztő kártyában a Non-Linear jeletése? De nem kekeckedésnek kérdezem, hanem segítő szándékkal. Hidd el.
Tibi

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Képzeld, tudom. Meg még azt is tudom, mi a különbség az MJPEG és az MPEG tömörítés között.
Nehéz nem kekeckedésnek venni a kérdéseidet, amikor világosan leírtam, hogy mire kell nekem a cucc: régi videokazetták DVD-re másolására. Erre egy non-lináris editor kártya ugyan elvileg alkalmas, de gyakorlatilag egy vergődés volna a kinézett típus szolgáltatásaihoz képest. Nekem olyan kártya kell, ami a dropoutos, szinkronhibás, zajos szar kazettajelekből gusztusos vob-ot rak le a vinyómra, ami csak be kell emelnem a néróba, és várakozás nélkül már ki is lehet karcolni a lemezre. És három napja csak különböző video digitalizáló kártyák customer review-jeit guglizom, úgyhogy hidd el nekem, hogy ha azt mondom, nekem nem non-lineáris vágórendszer kell, hanem dvd author kártya, akkor az úgy is van.

0

Sponsored links