You are here

EXITEC R-1350G garázsajtónyitó kulcsos nyitása

6 posts / 0 new
Last post
kissi
kissi picture

Sziasztok!

Az egyik barátomnak kellene a tárgybeli garázsajtónyitóhoz egy kézi indítást-zárást csinálni. A tanyán is találtam hozzá doksikat, de nincs leírva, hogy hova és miként kell a kézi vezérlést csatlakoztatni!
Az adatlap alapján a "Huzalos vezérlés csatlakozójára" gyanakszom, de a GND-EMRG meglévő összekötést bontottam ( úgy gondoltam ez a távirányítós aktiválás!) és a DOOR-GND-t összezárva csak kettőt sípol ... ! Hogyan kellene ezt megcsinálni ?
Előre is köszönöm a segítséget!

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello.

Többféle rajz is kereng a neten...

Ez a képkivágás pl. az egyik "Tanyasi" leírásból származik:

(Talán logikus is lehet a csipogás, ha te be akarod zárni a kaput, mikor az már bezárt állapotban van...)

Ez meg egy másik leírásból van:

De itt megtekinthető a harmadik féle változat...

De akár a budakeszi cégtől is meg lehetne kérdezni...ők már szereltek ilyen motort (láttam!).
Persze a szlovák komáromi céget, mint fő importőrt is megkeresheted...

Üdv: uniman

File csatolás: 

0

kissi
kissi picture

"Talán logikus is lehet a csipogás, ha te be akarod zárni a kaput, mikor az már bezárt állapotban van..." Szerintem meg az lenne a logikus, ha bezárt állapotban van, akkor kinyitja az aktiváláskor :) ! Egyébként megszületett a megoldás, köszönöm a segítőszándékot!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Ebben a leírásban valami nem kerek. A rajz alapján, nincs külön aktiválás a távirányítónak és a huzalos vezérlésnek. Egyszerűen bekötöd a +5V UP DOWN csatlakozókat. Megbontani semmit nem kell. Esetleg egy fotót a panelről, mert a rajzon nem szerepel olyan csatlakozó amit leírtál. "GND-EMRG meglévő összekötést bontottam....és a DOOR-GND-t összezárva csak kettőt sípol"

Üdv! Kalex

0

kissi
kissi picture

Szia!
http://garazskapu-kaputechnika.hu/uploads/shop/garazskapu-kaputechnika.h... itt az utolsó lapon szerepel az EMRG elnevezés ( a link beszúrása valamiért nem volt OK! ).
Közben megoldódott: az eredeti összeköttetést meg kellett hagynom ( a GND-EMRG-t ) és a DOOR-GND összezárásával működik az ajtó :D !

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Csak a gyakorlatból: az EMRG az emergency rövidítése lehet, és a vészstop áramköre. Ide kötheted a leállító nyomógombot. A tanyasi rajzon ez nem szerepel. A DOOR bemenet step-by-step vezérlést tesz lehetővé ezek szerint. Ellentétben a tanyasi kétirányú vezérléssel. Így már minden tiszta.

Üdv! Kalex

0