You are here

Ford 85-T300 -időnként nem müködik az ABS és a ASR (megoldva)

15 posts / 0 new
Last post
welding alt
welding alt picture

Sziasztok!

Rövid összefoglaló a fennálló esetről.
Kb. egy éve kezdődött, hogy időnként az ABS és ASR nem volt aktív, a visszajelzések jelezték a fennáló hibát. Szervizbe nem került a jármű, mert a jelenség csak rövid állt fenn. Néhány hónapja állandósult a hiba, irány a szerviz. A képen látható motorban kefét cseréltek, látszólag minden OK. Ment a jármű 3000 km.-t , és ismét előállt a hiba. Most teljes egységet cseréltek. Tegnap hazáig megtett 10km.-t üzemképesen javítás után. Ma reggel hosszabb útra kellett menni, sajnos induláskor mindkét visszajelző világít. Képek a leszerelt egységről készültek.
Bármilyen információt, véleményt szivesen fogadok a javítás érdekében.

Üdvözlettel, welding alt

File attachment: 
Comments
welding alt
welding alt picture

Sziasztok!

A kérdésem feltevése után, még közel 2500 km. tett meg a jármű. Néha minden rendben volt - most jó, most nem jó elvet követve. Alapos vizsgálat kimutatta, hogy a jobboldali hátulsó szenzor okozza e hibát.

Köszönöm véleményeteket.
Üdv. welding alt

0

glmikc
glmikc picture

Hello.Azért kiváncsi lennék,melyen szerviz állapitota meg,hogy az ABS egység a hibás-a legmegbizhatob egység az egész autoban-Nem egy régi tipusról van szó,a jeladó hibát ki kellett volna irnia hibakodként a vezérlönek.üdv.

0

welding alt
welding alt picture

Szia!

Sajnos egy olyan szervizben mondták, és cseréltek, ahol nincs teszter. A konkrét hibabehatárolást profi módon Székelyudvarhelyt végezték el.

Üdv! welding alt

0

welding alt
welding alt picture

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek segítségét. Holnap itthon lesz a jármű , amit javasoltatok -és amihez van lehetőségem - megnézem.

Üdv! welding alt

0

Chipmunk1960
Chipmunk1960 picture

Szia, Én a Mazda 626 osommal jártam így. Végül is Ford Probe. Pont a kerék mellé s vele egy magasságban helyezték el, persze hogy beázott. Vettem bele egy másik bontottat, úgy fél méter kábellel + a csatival. Írországban élek, így még a szigetelés alatt is el volt zöldülve a vezeték. Ekkor szétszedtem ezt is, az elsőnek teljesen ramaty volt a belseje. Ez kicsit jobban nézett ki, de a szelepekhez, + a motorhoz menő csatlakozók, már itt is korrodáltak voltak. Letakarítva, kipucolva, újra-leszigetelve. Azóta működik.

0

drtapfesz
drtapfesz picture

Üdv! Itt egy rajz hozzá.

File csatolás: 

0

papito56
papito56 picture

Heló: Egyszerre gyullad ki az ABS és ASR visszajelző? Olvastatok hibakódot??

0

drtapfesz
drtapfesz picture

Üdv! Az ASR-t is az ABS intézi.

20-30A is lehet az az abs motor

0

welding alt
welding alt picture

Szia!

Igen, egyszerre van a hibajelzés. Kód olvasásról nem tudok semmit,szervizben dolgoztak vele.

Üdv! welding alt

0

HiFreak
HiFreak picture

Szia Welding,

miután mind az ABS, mind az ASR müködéséhez a kerék fordulat jeladójára van szüksége, gyanús, hogy az a baj. Ez meglehetösen gyakori hiba, mivel a jeladó és annak csatlakozója erösen korróziónak kitett.

üdv. Marcell

0

hcs
hcs picture

Kellene egy műszeres hibakód olvasás hogy mégis miért panaszkodik az elektronika. Addig is az autót részlegesen felemelve és a kerekeket megforgatva oszcilloszkóppal lehetne ellenőztizni a tengelyek jeladóit. Nem kizárt hogy az egyik jelkábel eltört és időnként nem érintkezik.
Kontakthiba máshol is lehet: az ABS motor 8-10A-t is felvehet üzem közben, egy rossz csatlakozás és a vezérlés akár hibásnak is minősítheti az indításkor elvégzett öntesztet.

0

welding alt
welding alt picture

Szia!

A hiba okának felderítését mühelyben végezték el, módszereikről nem tudok semmit. Mivel testvérem járművéről van szó, ezért kérem segitségeteket. A neten kerestem, de sajnos ezidáig nem találtam rajzot.

Üdv! welding alt

0

drtapfesz
drtapfesz picture

Üdv!

Valószínűleg az abs tömb írta be a hibát , de lehet hogy sima kontakt hiba az ha az újjal is ugyan azt a hibát kapjuk vissza.

0

welding alt
welding alt picture

Szia!

Sajnos, a beépített sem új, és ez végképp rátesz egy lapáttal...

Üdv! welding alt

0

Sponsored links