You are here

Projektoros TV Samsung SP43T8HE : Hűtő folyadék hiányos = MEGOLDVA

7 posts / 0 new
Last post
Gondif
Gondif picture

Tisztelt Fórumlakók !
A címbeli csoda konvergencia hibával került hozzám, persze, előttem már valaki próbálkozott a javításával. A hibrídekhez nem nyúlt, csak a képcsöveket próbálta "beállítani" ( vagy tisztítani, vagy nem tudom mit akart ), és szétcsavarozta az egyiket, ezzel sikeresen kiengedve a hűtőfolyadék egy részét. A lence alatt látszik a légbuborék ( a lencse felülete kb 1/4 részén ), ezért a kép alsó részében zöld homály folt van. Mivel tölthetem fel, vagy van-e valakinek 1 kis ilyen folyadéka?

Köszönöm,
Üdv,
Gondif

Comments
Lengyi
Lengyi picture
*****

Üdv.
Van, tudok adni.

0

ormi
ormi picture

Mi sok projektbe lévő képcsövet szedtünk szét, ez a folyadék tiszta glicerin. Utána néztem, mivel bontással foglalkozunk hogy mi ez a folyadék.

0

Gondif
Gondif picture

Köszi a tippeket, és a segítőkészséget !

Megoldódott a probléma glicerinnel a patikából! Mivel csak pótoltam a hiányzó mennyiséget,( 2 dl) és persze, a sűrűsége a kettőnek nem volt tökéletesen azonos, az első látvány ijesztő volt (ahogy keveredik), de néhány perc múlva szépen elvegyült, jó lett, azóta is OK.

Köszi, Üdv,
Gondif

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: pontosan.
Gyógyszertárban tisztát adnak.

Bálint

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , ha látszik a folyadék nyoma a panelon le kell gyorsan takarítani mert valami nagyon agresszív anyag , ha bár változik az összetétele gyártónként , én amivel találkoztam össze marta a panelt.
Különben egyszer cseréltem folyadékot egy Sony-ba (mind a 3-ba )mert bezavarosodott és tiszta átlátszó fagyállót?? tanácsoltak és jó is lett .

0

Gondif
Gondif picture

Szia ! Nem tudom mennyi idő telt el a " balesettől " addig amig hozzám nem került, az alaplap tocsogott benne,én is attól féltem hogy baj lesz, persze alaposan lemostam, de marás nyomokat nem láttam... szerencsére..
Jobb lenne valami eredetivel csak pótolni a hiányt, de ha ez nem jön össze, marad a te tapasztalatod, köszi.

Üdv,
Gondif

0