You are here

Philips 32 PFL5605h Led TV képernyője néha, enyhén villog.

9 posts / 0 new
Last post
söcö28
söcö28 picture

Szevasztok!

Mielőtt nekiesnék a tv-nek, gondoltam, kikérem a véleményeteket. Pár hónapja fedeztem fel, hogy a képernyő fényereje villogásszerűen (csökken az alaphoz képest) változik. más csatornára váltva is marad a jelenség, oszt egyszer csak abbahagyja. Óvatosan megkocogtattam a káváját, nem tűnik kh-s-nak. Leginkább arra gondolok, hogy egy-két led haldoklik, vagy változó feszkót kap.
A másik hiba (szerintem hiba) a kezdetektől megvan, ha a kép tartalma kis fényerejű (pl.: gyengén megvilágított szobában beszél valaki, akkor pl. a haja késve mozdul el, ha változik a fej pozíciója (pl. félrehajtja a fejét) Ez elég furán néz ki, mintha a parókája lemaradna a mozgásról aztán utoléri. Az időkésést tizedmásodpercre becsülöm. Az utolsó meghajtó van feltéve. Találkozott valaki ezekkel a hibákkal ennél a típusnál? Minek rontsak neki a légkalapácsommal?

Köszi!

Comments
mukso70
mukso70 picture

Szia! A "paróka" jelenség az lehet teljesen természetes is, vadiúj tv-ken láttam már. A háttér fény változásait meg okozhatja a képtartalomtól függő fényerő automatikus üzemmódja is, ha egyáltalán tud ez a tv ilyet. Ha igen, akkor a próbákhoz ki kellene ezt kapcsolni, hogy állandó háttérfénnyel menjen. Ha úgy is villog, akkor tápokkal kezdeni, majd a ledek meghajtását ellenőrizni. Hogy ne légy nyugodt annyira, találtam már néhány rossz ledet is tv-ben. Azok is döglenek. Üdv! ui:Ha mindenáron légkalapácsot akarsz használni, a legcélravezetőbb út a kijelző felől, a hátlap felé vezet!

0

söcö28
söcö28 picture

Köszönöm a válaszodat. Kikapcsolom az aut.fényerő szab.-t, oszt majd meglátom. A sorrendet is köszönöm, na meg a légk. beirányzásával is egyetértek.

Minden jót, köszi!

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Én ellenörizném hátulról nézve is (valahol biztos kijut a fény), hogy tényleg a fény villog-e. Az a paróka effekt lehet normális, főleg ha PVA kijelző, de az is lehet, hogy a kettő összefügg és a kijelző a kezdetek óta haldoklik és nem a lámpa villog.

Most rékerestem a TV-re és az adatok alapján TN paneles lehet, aminél kizárt, hogy normális lenne a mozgás melletti szellemkép, szóval írd le a kijelző pontos típusát légyszíves. Ha valamelyik feszültség kevés a kijelzőn, akkor szokott így lelassulni.

0

söcö28
söcö28 picture

Köszi a választ.
Display type: LCD Full HD W-UXGA adatlap szerint ez a kijelző. Kikapcsoltam az esetleg befolyásoló automatizmusokat, és most mintha nem csinálná. Egyébként sem állandó a villogás és nem is nagyon zavaró. A parókahatás zavaróbb, mert idétlen látvány, ahogy a képernyőtartalom némely részei késve mozdulnak el, tehát nem szellemkép, hanem foltszerű (különösen észereveszi az ember ha arcot látni a képen, mert mintha csúszkálna a fej haja foltszerűen.

Üdv!

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

A FullHD WUXGA csak a felbontására és képarányra utal, nem a típusa. :) Az adatai szerint tuti TN paneles, ahol nem kéne ilyesminek lennie, a TN panelnek a leggyorsabb a válaszidelye. Nekem PVA panele van, amire már jellemző a lassúság, de még ezen sem látok ilyet..

0

söcö28
söcö28 picture

Köszönöm a választ.

0

mukso70
mukso70 picture

Sziasztok! A tapasztalataim szerint ez a jelenség csak analóg bemeneteknél jelentkezik. USB, HDMI forrásról ugyanazt a műsoranyagot megnézve nincs paróka effektus. Az analóg jelek átalakítása okozza inkább, minthogy a kijelző. Javaslom próbáld ki a digitális bemenetekről is! Üdv!

0

söcö28
söcö28 picture

Köszönöm!

0

Sponsored links