You are here

Biztonsági kamera rögzítő szoftver. -megoldva-

5 posts / 0 new
Last post
agressiv
agressiv picture
*

Tisztelt mindenki.

Olyan szoftvert keresek ami képes mozgára videót, fényképeket rögzíteni windows 7 alatt. Kamera lett itthon beüzemelve és, ha már úgyis megy egy szervergép, akkor végezhetné a rögzítést is.

Amit tudni kellene a szoftvernek:

Windows 7 kompatibilitás.
Mozgásra videó és, vagy képek rögzítése TV tuner kártyáról.
Alacsony erőforrásigény!
Tárhely menedzselés, archíválás.

Gyorsan guglizva a SecureCam2-t találtam, működik is rendesen és az első három feltételt tökéletesen teljesíti, de a képek mennyiségét nem lehet benne szabályozni amivel nagyon elszalad a ló. kb 1 heti anyagot kellene megtartani, a többitt folyamatosan törölni. Valami ispy-t dobott mág ki a gugli, de az annyira erőforrásignyes (sz@r) program, hogy használhatatlan.

A megoldás az NCH software eyeline, tökéletes.

Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Erőforrás kelleni fog, mivel a TV tunerek nem tudnak HW-ból real time mpeg4-be tömöríteni. Vagyis azt valaminek meg kell csinálni. Ez a procid lesz. 4 csatorna real time mpeg4 az bizony eszi az erőforrásokat, ezt nem úszod meg...

Vegyél PCI DVR kártyát, ami HW-ből oldja meg, és nem lesz ezzel gondod.. Ahhoz meg adnak SW-t is...

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Nem feltétlenül kell nekem videófelvétel, a másodpercenként 1 kép is bőven elég mozgás esetén. Épp most kábeleztem be mindent rendesen és teszteltem. Jelenlegi megoldásnál nagyon alacsony a processzor terhelés, másik probléma még a szoftverrel, hogy nem lehet átálítani a videó formátumát, így RGB-ben dolgozik, ami mellett interlades a mozgó kép. Ha YUV-ra állítom ilyen gond nincs ugye, de a szoftver ezt sem tudja.

Media Player Classic-al is 50% processzortehelés mellett ment a videó felvétel egy 1.6GHz-es noti pentiumon, szóval még az is beleférne, de az ISpy a szerver E4300-asán is elvérzett amikor még csak nem is rögzített!!

A mellékelt képen látható a terhelés, miközben elmentem a kamera előtt és 1 másodpercenként mentette a képeket jpeg-be, ez azért elég jó!

Szóval jó szoftverrel ez egyáltalán nem gond, csak mi lenne a jó szoftver? :)

File csatolás: 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

IOMOJO :)

csak az nem windows, hanem egy komplett linux.. Minden szirszart megeszik kamerának.. Windows alá én ilyet, ami ilyen keveset eszik, sajna nem láttam még.. :(

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Sajnos a windows adott. Ez is azért eszik ilyen keveset mert csak másodpercenként ment és képeket, aminek több értelme van, mert jobb minőségű a kép, mint videóként, vagy, ha a videó nincs annyira tömörítve, az is jó, de akkor iszonyatos fájlméretek lesznek. Igazából teljesen jó lenne ez a program, csak lehetne választani videó módot, illetve maximális könytárméretet.

0