You are here

FAZ 3000 rádiós riasztó

4 posts / 0 new
Last post
Keszon
Keszon picture

Üdvözlök mindenkit!
Nemrégiben arra adtam a fejem, hogy biztonságtechnikai munkákat is vállalok.
Összeakadtam egy FAZ 3000 típunévre hallgató rádiós riasztóközpontal és a hozzá tartózó kiegészítőkkel. Rettentő egyszerű konfigurálni szinte 0 hibalehetőség, DE a rádiós mozgásérzékelők mégsem riasztanak. Van lehetőség tesztre: lefut és jó: Van lehetőség zavarkeresésre: lefut és jó. Tudna valaki segíteni?

Comments
exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Keszon!
Ha jól értelmezem, akkor a mozgásérzékelők, rádiófrekin keresztül adják a riasztásjelet a központ felé. Meg kellene mérni, hogy a vevőegység nem kerül-e fedésbe, egy hasonló frekin működő, bármely készülék miatt, ill, a jelforrások kódjai, megfelelnek-e a vevőnek.
Üdv:
exGelkás

0

Keszon
Keszon picture

A felvetésed jó, de elméletileg a központ 10 percenként lekérdezi az érzékelőket ha valami bezavar hibát kellene jeleznie. Az lehet gond, hogy túl közel van a központ egy érzékelőhöz?

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Keszon!
Ezek szerint, kétirányú kapcsolatot tart, a központ, a perifériákkal. Feltételezem, hogy a teszt üzemmód ezt is ellenőrzi. Tehát sorban lekérdezi, a mozgásérzékelőket, és ha azok bejelentkeznek, jónak tekinti a rendszert. Ez a megoldás, feltételezi azt, hogy a mozgásérzékelők, csak akkor kerülnek adóüzembe, ha a központ megszólítja, és az utolsó állapotváltozást közvetítik. Riasztónál, ez a 10 perc meglehetősen hosszú idő. Szükséges, egy olyan állapot, hogy a mozg.érz. állapotváltozása, adásba vigye az érzékelőt, és azt soron kívül fogadja a központ, a gyors reagálás miatt. Ebben az esetben maximum két érzékelő kerülhet adásba, és a megszakítást kérő egyed elsőbbséget kell, hogy kapjon. Ezért nem valószínű, hogy a telepítés távolsága befolyásolná a működőképességet, amig mindegyik a hatósugáron belül van.
Üdv:
exGelkás

0