You are here

Samsung SP43T8HE , J59A nem indul!

5 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Most futottam bele ebbe a tvébe, az alap hiba hogy nem lehet bekapcsolni. A sorvégtranzisztorra gondoltam, de ez épp volt. Ezek után a konvergencia icéket cseréltem, mert meg voltak égve a 3,9R ellenállások, de ez sem változtatott semmit. Ekkor találtam egy zárlatos zénert DZ414 ( 5,1V ), és egy zárlatos tranyót Q853 ( BUT11AF ), mást nem találtam a körben. Még cseréltem az eltérítő icét, LA7845. Most ott tartok, hogy bekapcsoláskor megjön a NF, a csövek fűtenek, és 2-3 másodperc múlva kikapcsol készenlétbe. Műterheléssel javítható, vagy ki lehet a védelmet iktatni, míg nem találom meg a gondott benne?

Comments
yos
yos picture

Sziasztok.
Nálam is foglalja a helyet egy pont ilyen bútor, azt mondták sokat állt be sem kapcsolták a TV-t. Ebben az elektrolit kondik 4db. folytak ki, csere után bekapcsol hang van de nem megy a magas fesz. A sortrafót hibáztatom FAA61512L=(HR82059) lenne valakinek egy eladó használt is jó.
Nálam megy magas fesz. nélkül is a hang nem kapcsol ki, esetleg ha valamit kell összehasonlítani?

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Ma elővettem megint, most kicseréltem az optót, és a TL431-es icét is, de semmi változás nincs. A múltkorihoz csak annyit hogy tényleg a segédrács fesz van ott. Még az lenne a kérdésem hogy műterheléssel mennie kellene, kivett FJL6920, és 2SC4125 nélkül? Vagy a védelmet be lehet csapni valahogy?

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Ma megjött a táp ic, gyors csere után, próba. De a helyzet nem változott, annyira jöttem rá, hogyha a GT402,GT403-as csati nincs visszatéve akkor minden cső felvillan, és utána kapcsol készenlétbe. Ha jól követtem le akkor ez megy a segédrács elosztóra, itt milyen feszt kéne tudnom mérni? Sortranzisztor nélkül menni kellene, vagy nem megy nélküle?

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Cserélj táp ic-t is !!

Üdv Stevepapa

0