You are here

Kingston 8GB pedrive visszaállitása RAW formátumrol FAT32 re...Lehetséges?Megoldva fanyelü"formatterrel"!

54 posts / 0 new
Last post
dddemeter
dddemeter picture

Üdvözletem a Mestereknek!A napokban a következö "élményben" volt részem: Vettem az interneten egy Kigston 8GB kapacitásu pendriv-ot ,felmásoltam rá egy filmet , bedugtam a DVD USB csatlakozójába örülök hogy müködik szépen olvassa a dvd a filmet, minden ok ,gondoltam kiirom lemezre a filmet. Kihuztam a dvd-böl, bedugom a számitogépbe , és láss csodát nem olvassa a számitogép . A 8 gigábol 64 mega adat lett , az is RAW formátummba változott át . A kérdésem az lenne van e valami lehetöség vagy remény arra hogy visszaváltoztassam a formátumot az eredeti FAT ra mert igy használhatatlan ...Valakinek sikerült e ilyesmit véghezvinni ,és ha igen hogyan??? Probálkoztam többféle konvertálo programmal de a legtöbb azt irta ki hibának hogy a meghajtó irásvédett...Elöre is köszönöm az esetleges tanácsokat tisztelettel dddemeter!

Comments
öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Sziasztok.
Nem kívánok egy befejezett topic-ban piszkálni, de úgy érzem ez szorosan ide tartozhat.
http://www.format-recovery.com/data-recovery/convert-raw-to-ntfs.html#fat32
Tisztelettel. Laci

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia öreg _rutinos! Igen nagyon jó a meglátásod , ezzel is probálkoztam , sajnos nem sikerült egy full verzios programhoz hozzájutnom , a demo meg nem teljes funkcionálásu program ....és nem vezetett eredményre ... Viszont van egy érdekes ", fejlemény" , ugyanis nem sokáig tartott az örömöm ,mert miután sikeresen megformázta a windows is FAT 32 re ujra felmásoltam rá egy filmet , és amikor bedugtam a dvd -be ,egy másodperc alatt ujra visszaált minden RAW formátumra.Utána ujra sikerült visszahoznom a normális formátumra , de sehogysem tudom megérteni hogy miért van ez ? más pendrivokat is kiprobáltam az illetö dvd ben de azokkal nincs semmi gond csak ez az egy figurázik velem és ötletem sincs hogyan akadáőlyozzam meg hogy ujra átváltozzon ,ha a PC böl leválasztva kihuzom ,majd visszadugom akkor már RAW ba megy minden , ,,,üdv dddemeter!

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia, mér megbeszéltük, hogy nem a szomszédomban vagy, de mégis:

Ismerőseiddel, vagy magad meg tudod-e csinálni a következőtű-
-1. PC-ben formattálni alacsony szinten.
-2. PC-ben formattálni FAT32-re.
-3. A PC-ben felveszed rá a kedvenc filmedet.
-4. A PC-ben egy editor programmal, pl. a 010E-vel csinálsz az egész (8GB) felületről a PC-ben "kép" file-t pl. "ILYEN_VOLT.IMG" néven.
-5. Beteszed a kedvenc DVD lejátszódba a sticket, megnézed a filmet.
-6. Kiveszed, a PC-be beteszed a sticket, és csinálsz az egész (8GB) felületről a PC-ben egy új "kép" file-t pl. "ILYEN_LETT.IMG" néven.
-7. Egy összehasonlító progival, Pl. a TotalCommanderrel lefuttatod a két IMG file differencia keresését. Így megtalálod, hogy a DVD lejátszás folyamán melyik helyre került az olvasás során valamilyen beírás.
_
gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is, mindkét irányba?

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia gbenyov!Köszönöm az ujabb tippeket sajnos ujra változott a helyzet ugyanis most már ha akár egy másodpercre is kiveszem a PC -böl akkor már egyböl visszaáll RAW -ra , igy szinte lehetetlen válalkozás hogy átvigyem az adatokat bárhová is.Ha nem huzom ki a pc böl csak kikapcsolom a gépet , és készenlétböl ujra inditom akkor megmarad a normális fájl rendszer , de ha teljesen áramtalanitom a PC-t ,majd ujra feszültség alá helyezem akkor is elvesz a fájlrendszer annak ellenére hogy nem huztam ki a pc böl , Valahogy nekem ugy tünik hogy amikor megszünik a táplálása akkor utána már "nem emlékszik" a helyes fájlrendszerre ( lehet hogy hülyeséget mondok , csak egy gondolat volt részemröl)...ilyen körülmények közt lehettlennek tartom hogy végrehatsam azokat a müveleteket amiket javasoltál...Pedig elözöleg teleirtam 0 val a Mini Tool Particion Vizard Profesional programmal , törültem a particiot, ujra létrehoztam másikat meg is formáztam a fent emlitett programmal és a Windowsal is de hiába csak nem marad meg sehogysem a normális állapotban,,,,, üdv dddemeter.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!

Csak nem Te is a "Gruppiac" vagy társainál vásároltál?
Sajnos én is vettem egy 16 GB-os Kingstont és az is hasonló huncutságokat csinál... :-(
A teszt eredménye:
"A lemez valószínűleg hibás.
7.6 GByte OK (15948066 szektorok)
8,0 GByte adat elveszett (16787166 szektorok)
Részletek:
879 KByte felülíródik (1758 szektor)
0 KByte kissé torzult (<8 bit / szektor, 0 szektorok)
8,0 GB adatszeméttel (16785408 szektorok)
879 Kbyte használt többször (1758 szektor)
Az első hiba offset: 0x0000000025468800
Kell: 0x0000000025468800
Is: 0x0000000025466800
H2testw version 1.3
Írási sebesség: 2.14 MB / s
Olvasási sebesség: 3.73 MB / s
H2testw v1.4"

Persze Szlovákiából jött (ott van a telephely) és a garanciát kérdéses, hogy lehet-e, érdemes-e érvényesíteni.
Így jártunk...

Üdv: Laci

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Halott a cucc! Próbáld meg gariztatni.

0

gbenyov
gbenyov picture

Háááát, szomorúúúú történet.
Nyilván rossz a darab, ha csak attól, hogy olvasási állapotokat- és bemeneti feszültség változásokat csinálsz, megváltozik akárcsak egyetlen bitecske is benne.

Most mi legyen? Ne húzd ki többet.
Dinamikus háttértár lesz belőle!
Mert ha kikapcsolsz, megint csak
Kiesik a tartalom belőle.
_
gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is, mindkét irányba?

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia!Mindenképpen köszönöm a joszándékodat , nemcsak neked hanem mindenkinek aki probált segiteni , sajnos lassan feladom mert már annyi idö és energia ráment hogy nem éri meg ,,, nagyon olcso volt azért vettem meg de ugy látszik nem mindig jó ami olcso mégegyszer köszönöm Nektek a tanácsokat és a jóindulatot üdv dddemeter!

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia dddemeter!

Hogy sikerült megoldanod? Vagy csak én nem olvastam figyelmesen?

Üdv: Jácint

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia ! A topik végén leirtam a Hard Disc Low Level Format Tool programmal megformáztam utána a Sajátgépben a Windows is meg tudta formázni FAT 32 re .üdv dddemeter!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
" Vagy csak én nem olvastam figyelmesen?" :yes:

Üdv! Kalex

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Kalex!

És tényleg! :D

Üdv: Jácint

0

Vlad21
Vlad21 picture

Szia!
Egy + ötlet...
Ha van a közeledben LINUX -ot értő ember, próbáljátok meg GParted -del életre kelteni (ez a program egyébként Hiren's CD-n is megtalálható, ami viszont windózos gépen is fut).
Sok sikert!

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia,
ha budapesti lennél, netán nem végtelen messzeségben a XI. ker.-től, akkor én a következőt tenném:
-telenyomnám az egész memória felületet mondjuk nullával.
-utána formattálnám egy "nem számítógép"-ben.
-majd megnézném, mit lát az "Ablakos" Billy barátunk.

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia!Köszönöm a joszándékodat sajnos eléggé messze vagyok Pest töl .Az általad leirt manöverek számomra kinaiul hangzanak ,,,,de mindenképp köszönöm a reagálásod üdv dddemeter

0

gbenyov
gbenyov picture

OK! egyszerűbben fogalmazva:
-Ha kizárjuk azt, hogy a memória stick-ed fizikailag meghibásodott,
-Akkor az a helyzet, hogy belekerült akárcsak egyetlen egy -de hibás- bitecske, amitől kifelé azt közli, hogy minden beavatkozás ellen védetté vált.
-Nademivel nem tudhatjuk, hogy a hibás bit hol a csudába lehet, ezért az egész memória felületet, mind a 8GByte-ot, tekintet nélkül az egyes bitek szerepére, felülírjuk mondjuk nullával.
-Ekkor kaptunk egy ÜRES memória stick-et.
-Amit mostmár formattálhatunk ismét: FAT-ra-két részben, FAT32-re, vagy exFAT-ra, vagy NTFS-re egy egységben.

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia! Köszönöm a magyarázatot egy kicsit jobban értem igy a mondandodat , a nagy kérdés csak az hogy mivel és hogyan irjam felül az egészet nullával ,mikor semmi sem tud kapcsolatot létesiteni vele???

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

"Vettem az interneten"....zöldségárustól avagy rendes web-üzletben!? Csak azért kérdem, mert nekem 20 év garit adtak a Kingston pendrájvomra, persze nem a répaárus, hanem az Aquacomputer "interneten" is kereskedő cég!
Ezen kívül köztudott, hogy több tucatnyi 8 Gb-os pendrive-t gyárt ez a cég...és kiváló formázó prg-k is vannak hozzájuk.

Üdv: uniman

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia uniman ! Internetes web üzletben vettem , de attol tartok én rontottam el valamit azzal hogy nem formáztam meg elsö használat elött és talán nem jokor huztam ki a dvd-böl...üdv dddemeter4

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Küld vissza nyugodtan, ne kínlódj vele...hiszem "elromlott". Hülyeség a ki-be dugaszolós "rémhír", mert lejátszás közben csak olvasás történik, bármikor kihúzhatod, nem hibásodhat meg...más lenne a helyzet, ha felvétel közben húznánk ki. De ugyebár áramszünet is előfordul, és azt is bírnia kéne...vagy nem?

Üdv: uniman

0

dddemeter
dddemeter picture

Üdv uniman!Sajnos ha visszaküldöm sajátköltsségemen majd ugyanigy ujat küldenének akkor is csak az utiköltség egymaga meghaladja a pendrive árát igy nem nagyon éri meg ,,,,lassacskán kezdek arra gondolni hogy egy másfajta "formázáshoz "kell folyamodjak...van is egy fanyelü formázó szerszámom...üdv dddemeter!

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Szia, dddemeter!
Tüzetesen olvasd végig.
Ezzel is próbálkozhatsz, ha végképpen nem megy.
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/kingston-datatraveler-111-16gb-nem...
T. Laci

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia!Megprobáltam az általad javasolt modszert és programot , sajnos a Silicon PowerFormatter is csödöt mondott , Device not found , ezzel az üzenettel , nem fért hozzá a meghajtohoz ,,,,de azért köszi hogy megprobáltál segiteni üdv dddemeter!

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Szia.
Így jártál el?
Munkamenet: PC-t leállít, adathordozót csatlakoztat, gépet indít, PC elsődleges Boot=HDD, majd WIN indulása után a fenti program indítható és a csatlakoztatott eszköz formatálható.
Mégsem ismeri föl?

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia öreg rutinos! Pontosan ugy jártam el ahogy leirtad, töbször is probálkoztam de mindig ugyanaz a mese Device not found ez a hibaüzenet jön . A pc látja F meghajtoként azt is látja hogy RAW formátum 65MB de ezenkivül semmit nem tud vele kezdeni ...üdv dddemeter

0

uniman
uniman picture
***

Hello Öreg_rutinos.

Mivel a te pendrive-od típusát ismerjük, a topicnyitó pedig továbbra sem hajlandó elárulni pendrive-jánek a típusát!!! Pedig nem mellékes...

A Silicon Formatter nálam is megbukott, szintén KINGSTON pedrive-vel (4Gb).

Üdv: uniman

0

dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok! Kingston DT 101 G2 8GB ez olvasható rajta....

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Kösssz...így most már a pendrive színét is ki tudom találni: PIROS

ITT a hozzávaló szoftver meg mindenféle egyéb !

Üdv: uniman

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia!Igen pontosan ez az, annyi külömbséggel hogy a 101 szám után még ott a G2 jelzés..

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Töltsd le, amit linkeltem (87,7 Mb)...talán van benne valami jó program hozzá (urDrive - ez egy "backup" prg.). Úgy látom kapható ez még most is ugyan...bár én ennyiért már 16 Gb-ost vettem!
(A fanyelű "formattert" egyenlőre ne használd...)

Üdv: uniman

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia uniman!Sajnos egyre közelebb kerülök a fanyelü "formatterhez" mert ez a progi amit ajánlottál és amit le is töltöttem csak XP SP3 al müködik nekem pedig Windows xp SP 2 van a gépen megprobáltam frissiteni SP 3 RA DE nem engedi a gép ....az élethez szerencse is kell ... valamelyik havernél még megprobálom aztán feladom mert fogytán már a türelmem ...üdv dddemeter

0

gbenyov
gbenyov picture

Bocsika, a formattálásról már elmondtam a véleményemet, de az biztos, hogy az SP3-ra szükséged van, mert egészen egyszerű dolgok is fennakadnak az XP-SP2 torkán.
De arra már igazán kívácsi lennék (de nagyon), hogy mitőlne lehetne installálnod az SP3-at, pl. akár innen letöltve:
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/windows-xp-service-pack-3--magyar--CV13.html

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia!Azért nem tudtam instalálni a SP3 At mert amikor lemezröl probáltam telepiteni mindig elakadt és azt irta ki hibának hogy az ntcmdsW.chm nem másolható , kihagyhatom de akkor nem fog müködni a rendszer . Harmadik nekifutásra sikerült feltennem de a helyzet sajnos igy is változatlan üdv dddemeter!

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Szia.
Igen, sokszor lemarad a lényeg!

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A DVD-d nem tudja leformázni? Esetleg egy set-top-box? Linux LIVE CD-ről?

Üdv: Jácint

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia Jácint ! A dvd nek sajnos nincs ilyen funkcioja egyszerüen csak annyit tud hogy lejátsza amit bedugok ...üdv dddemeter!

0

feci
feci picture

Szia.
SDformatter
Én azzal a progival szoktam formázni.

0

dddemeter
dddemeter picture

Üdv feci!Épp most probáltam ezzel a programmal ,de ez is arra panaszkodik hogy a meghajto irásvédett és nem tudja megformázni... üdv dddemeter

0

nandras
nandras picture

nagyon láma dolog, de minden előfordulhat...
nincs rajta véletlenül egy írásvédő kapcsoló?

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia! Sajnos nincs rajta semmilyen kapcsoló én személy szerint nem is láttam még olyat amin lenne bármiféle kapcsolö alkalmatosság ..üdv dddemeter!

0

nandras
nandras picture

csak egy ötlet volt...
egyébként számtalan pendrájvon van ilyen kapcsoló, hogy megakadályozza a véletlen törlést, írást.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Formázni nem próbáltad? Ha a PC idegenkedik, akkor a mediaboxban!
Ja! Legközelebb válaszd le! Menü>USB eszköz leválasztása/kiadása...

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia!Megprobáltam formázni a Sajátgép be belépve de azt irja ki hibaüzenetként hogy : A vindows nem tudta befejezni a formázást...Mindig le szoktam választani amikor veszem ki a PC böl , akkor történhetett (szerintem) valami amikor a dvd böl vettem ki a stikket mert a dvd ben elöször müködött de amikor kivettem belöle és betettem a PC be akkor már nem ment semmi ..., de itt nincs olyan opcio a dvd ben hogy meghajto leválasztás,,,, a Médiaboxot légyszi fejt ki egy kicsit bövebben mert nem értem hogy az micsoda :-( ...sajna nem vagyok nagy PC szakértö...üdv dddemeter!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia Bálint! köszi az infokat , ezzel megvilágosodtam egy kicsit de sajnos nem jutottam elébb a problémával mert nincs ilyesmi a környékemen ,,, üdv dddemeter!

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Médiabox

Olvasd:
"Nálam született egy megoldás a fenti CDFS fájlrendszerű pendrive jelenségre, nem biztos hogy mindegyik IC típusnál működik. letöltöttem a trancend gyártó oldaláról egy USB stick online recovery toolt (OnLineRecovery.exe) ezt indítva, (működő net kapcsolat mellett) kiválasztottam hogy 8GB (mert akkora a reklám pendrive-om) akkor a program beszólt, hogy nem is 8 hanem csak 2GB! Ok, nem törődtem vele. Elindítottam a teljes törlést.Ekkor elkezdett lassan pulzálni a LED a pendrive-ban.
Majd amikor hibajelzéssel megszakadt a folyamat, a CDFS fájlrendszer megmaradt, viszont az adatokat letörölte róla. Ekkor jött a varázslat! Mégegyszer megpróbáltam, a folyamatot és amikor dolgozaott rajta ki volt írva, hogy ne húzzam ki az USB sticket, na én kihúztam. Ez után program bezár, pendrive bedug, és felajánlotta az XP, hogy formázza-e mert nem formázott. Leformázta, azóta hibátlanul rendben van! 8Gb a teljes használható terület!"

Link: http://www.transcend-info.com/Support/Software-3/

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Kipróbáltad már?

0

dddemeter
dddemeter picture

SZIA!Az általad adott linkröl letöltöttem a download menüpont alatti összes exe fájlt , és sorra megprobáltam mindegyiket de sajnos nem müködik egyik sem . Egyedül a Jet Flash 200-220(with Secure Srive) program probált skennelni a gépen de a skennelési folyamat elakadt és csak szkennelt órákon át nem tudott továblépni a többi exe már az elsö rákattintáskor hibát adott el sem indult..Lehet hogy már nem aktiv ez a szolgáltatás vagy nem müködik xp-n a dolog nem tudom eldönteni mi lehet a gond,,, de azért köszi mindenképp a tippet.. üdv dddemeter

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Ezt kellett volna letöltened: "OnLineRecovery.exe"
Feldobom neked data.hu ra.
Link: http://data.hu/get/8091043/121.rar
Letöltöd, kicsomagolod és használod.
Ha annyira elavult a Windows-od, hogy esetleg nem fut, akkor keress egy másik gépet!

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia!Letöltöttem , kicsomagoltam , rákattintok az exe-re megjelenik a homokóra és ezzel vége a dalnak nem történik semmi egyéb ...pedig most már az SP 3 csomagot is sikerült feltennem de hiába nem megy még egyet probálok egy másik gépen.....üdv dddemeter!

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Jó, hogy sikerült végül is a művelet.
És kiderült, hogy ez a kis progi csak win7 alatt műxik.

0

dddemeter
dddemeter picture

Szervusztok!Elöször is szeretném megköszönni mindenkinek a joindulatát , a türelmet és a tanácsokat , sikerült végül is sok kinlodás és probálgatás után ujra visszahoznom az élök sorába a pendrájvomat . Az történt ugyanis hogy hogy miután egy másik ujabb modernebb géppel is kudarcot vallotam elhatároztam hogy "véglegesen "megformázom a pendrájvot egy kalapáccsal , és amikor már lefektettem egy fémlapra, és kalapáccsal a kezemben végsö csapást akartam mérni rá , hirtelen eszembe jutott hogy mi lenne ha a mostani nagy nehezen feltelepitett Windows SP 3 változattal is még egyszer utoljára kiprobálnám azokat a programokat amiket a
probálkozásaim során öszegyüjtöttem és amikkel nem értem el eredményt amig az SP 2 operácios rendszer volt a gépen, Elsöre a Hard Disc Low Lewel Format Tool nevü programra esett a választásom ,és nagy meglepetésemre alighogy elinditottam nagy lendülettel kezdte formázni és kb 10 perc alatt sikeresen végzett is a müvelettel . Ezután a SAjátgépben már a Windows is másodpercek alatt megformázta FAT 32 re igy visszanyertem a teljes tárolási kapacitást és hiba nélkül müködik .Mégegyszer nagyon köszönöm Nektek hogy probáltatok segiteni és tanácsokat adtatok, üdv és tisztelettel dddemeter!

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

HDD LLF Low Level Format Tool állítólag bármelyik windowson fut:
http://www.techspot.com/downloads/5265-low-level-format-tool.html
Üdv: uniman

0

Sponsored links