You are here

Műszeralkatrész beazonosításban kérek segítséget

26 posts / 0 new
Last post
zus
zus picture

Helló ! Szereztem egy műszeralkatrészt, aminek a beazonosításában kérek segítséget. Az alkatrész egy kijelző panel, rajta 3 db TIL akármilyen kijelzővel (szerintem TIL306-307-308-309 valamelyike lehet), és az egyes kijelzőkhöz tartozó 7475-74192 számláló-tároló kombóval. Ez a panel valami frekvenciamérést, impulzus mérést vagy számlálást csinálhatott, de eddig nem találkoztam sem EMG, sem más ismertebb magyar gyártó által elkövetett olyan műszerrel, amibe esetleg bekerülhetett ez a panel (ugyanis, legalább 3,5 digitesnek kéne lenni ahhoz).

Ha bárki tud valami okosat mondani az alkatrészre vonatkozólag, esetleg valami rajzot is tud hozzá, azt nagyon megköszönöm.

Comments
lovikiraly
lovikiraly picture

Helló zus!

Van 10Db TIL307 kijelző aranyozott lábú original újak ha érdekel téged vagy-
az ismerősed közül valakit eladó vagy el cserélhető.
üdv!

lovikiraly@citromail.hu

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Szia.
Ennek szerintem a PIACTÉREN, vagy a bolhapiacon van a helye.

0

city217
city217 picture

Sziasztok.
Jól elszenvedtek ezzel a micsodával, na most elmondom mi volt.
Ez a szövőgyárban az anyagon szaladt és mutatta a métert. Tudjátok ott ahol a Kubai vendégmunkások verték a magyart. :)
Üdv.

0

zus
zus picture

Jól hangzik. :-)

Köszönöm így két hét eltéréssel is a segítséget mindenkinek. Amúgy, a TIL307-re és a TIL309-re keverednek a képek a neten.

0

leweegee
leweegee picture

Szia!
Ez egy EMG-2818 típusú szlipjelzőnek a kijelzője! Itt vehetsz hozzá kézikönyvet is: http://konyv.vatera.hu/szakkonyv_kezikonyv/elektronika_elektrotechnika/type_szlipjelzo_forgasjelzo_hasznalati_utasitas_1990815113.html :)

Üdv Levi

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Levi_szep munka volt!
Meg jo, hogy a szept.27-i EMG-hez besorolasom miatt(ID:272525) nemelyek altal le lettem vauzva, de ha kerdezönk Kündühöz fordult volna: ~màr le is zarhatta volna :roll: ...
Kari

0

zus
zus picture

Köszi mindenkinek az eddigi hozzászólásokat. EMG-2818-ról eddig nem hallottam (ami persze nem jelent semmit). Nekem az is megfordult a fejemben, hogy RADIOAKTIVITÁS MÉRŐben volt számláló. Ezutóbbitól amiatt félek, mert van két régi gammás katonai sugáradag mérőm, az egyiket meg kéne javítanom. Beszéltem a gammásokkal rajzok ügyében, akik éppen hogy nem hajtottak el az anyám keservébe. Pedig mindkét készülékem régi, rendszerből kivont tétel. Mindkettőben ilyen TIL kijezős számláló van, ha jól emléxem, akkor 3 digitesek.
Mindegy, a kérdés továbbra is él: ki tudja, hogy milyen műszerbe való ez a számláló panel ?

0

sanyika45
sanyika45 picture

Üdv!

Bocsi, hogy beleszólok, de nem értem a diskurzust!

Mit szeretnél kezdeni a panellal? Felhasználni valamibe? Nem tűnik túl bonyolultnak hogy megrajzold a kapcsolását. A kijelzőkhöz menő jelek alapján azok tipusát is ki lehet találni. képen látható drótok eredetileg is rajta voltak?

sanyika45

0

zus
zus picture

Szia ! Szeretném használni a panelt. Valóban nem lehet túl bonyolult visszarajzolni, de a kijelzők lábkiosztása egyáltalán nem triviális. Miután nem tudom a típusukat, így odáig mertem elmerészkedni, hogy TIL306-307-308-309 lehetnek. De ezek NEM cserélhetőek fel egymással. Párban ugyan megegyeznek (TIL307-TIL309 és TIL306-TIL308), de a két-két párnak lényegi kivezetései másak. Valószínűleg rá fogok kényszerülni arra, hogy kimérjem őket valahogy, a kérdésemmel csak a dolgot szerettem volna annyira egyszerűsíteni, hogy hátha van valakinek valami információja arról, hogy melyik műszerben szerepelt ez a panel. Azzal már annyival beljebb lennék, hogy egy rajzot lehetne hozzá kukázni. Kevesebb meló, kevesebb időtöltés.

Na meg érdekel, hogy miféle műszerben lehetett a számláló.

A drótokat én forrasztottam rá, mert a méricskélést már megkezdtem.

0

sanyika45
sanyika45 picture

Az tudható, hogy a kijelzők melyik pontjára milyen vezérlés érkezik. A panelen látok 3db számlálót és 3db regisztert. A regiszterek tárolják a számláló állását és továbbitják a kijelző felé.

Nem néztem utánna, úgy emlékszem a TIL sorozatban van számlálós-tárolós és van csak tárolós változat. Itt olyan kellene, amelyik csak dekódert és kijelzőt tartalmaz. Ilyenre nem emlékszem.

Nincs olyan sok változat a TIL-ek között, gyorsan kiderül melyik láb hova csatlakozik és hogy az értelmes-e.

Elvileg lehetne a tárolós változat úgy bekötve, hogy a tárolója továbbitsa a kapott jelet, de nem látom értelmét a külön tárolónak ebben az esetben. Esetleg kétszintű tárolás? Számol - átirja az előző számlálás eredményét a regiszterből a kijelzőbe - átirja a számlálás eredményét a külön regiszterbe. A kapcsolásból kiderül...

Talán segitettem...

sanyika45

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

A részletekből simám kideríthető, hogy ezek nem TIL308/309-esek...

Üdv: uniman

0

sanyika45
sanyika45 picture

Vettem a fáradtságot és megkerestem az adatlapokat.

Uniman! Miből tudod ránézésre kizárni a 308/309 tipusokat? Teljesen egyformán néznek ki és a lábszámuk is megegyezik a 306/307-tel. (Pontosabban vagy 307 vagy 309 a jobb oldali tizedes pont alapján.)

Persze a feltérképezted a panelt, akkor igazad lehet. De akkor jó lenne közzétenned a rajzot. :)

sanyika45

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Csupán a kép alapján, bár ZUS fotója nem éppen Full HD felbontású... Azonban a neten rengeteg megtévesztő fotó kereng ezekről az alkatrészekről, amely nem is az adott alkatrészt ábrázolja...
Sajnos már töröltem a böngészőm tegnapi előzményeit, ezért nem tudom eléd tárni a bizonyítékaimat.

Azonban "tizedespont" ügyben mutatok kettő fotót: 1.), 2.) (Az a kis fekete "légypiszok" a tizedespontok helyén a lényeg.)

Üdv: uniman

0

sanyika45
sanyika45 picture

Én az adatlapokat néztem, ott teljesen egyforma a két alkatrész.

sanyika45

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
.Elég, ha ránézel.

307
TIL307
309
TIL309
Üdv!

0

Tranzix
Tranzix picture

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Nem lehet esetleg valami orvosi műszer cucca? (pl. Medicor, Rolitron, vagy esetleg OMSZÖV-ös)

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Attee!
Azok(nak) miert tettek volna a nyak-ra az EMG logot?
Kari

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Mert nagyon sok helyre szállított az EMG, alkatrészeket, félkész termékeket és késztermékeket is, "átmatricázva".

0

Kari
Kari picture
*****

Hali!
"..."átmatricázva"."_aha, a sajat emblemajaval!?-sicc :fun: ...
(beszallitott termekek vagy semlegesen vagy pedig csak a megrendelö szineiben kell, hogy megjelenjenek)
Kari

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

De lehet, (nem tudom, de sztem elképzelhető) hogy panelszinten azért maradhatott esetleg az EMG logó, ha a késztermékeken (műszereken) nem is volt rajta...

0

Ames Gyuri
Ames Gyuri picture

Szia.
A legegyszerübb, legbiztosabb ha kiemelsz egy kijelzőt az alján megtalálod a tipusát. Rosszul értelmeztem a címet.!!!!Te az egész panelra kérdeztél.
Üdv
Gyuri

0

zus
zus picture

Egyelőre furatgalván nyákból nem szeretnék kiemelni semmit, mivel nem vagyok hozzá elég ügyes és tönkre tenném a jó kis kijelzőt. A panelt szeretném használni így, ahogy van.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: a címben alkatrész, a szövegben műszeregység/szerelt panel van.

Bálint

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Nem ismerem az EMG Charpak-os, kodolt tipusu müszereit a 70-80-as evekböl, de sztem a 2818-at pl. Kündü alighanem kapasbol megnevezne :-)
Kari

0

Sponsored links