You are here

Internet megosztás desktop-on

12 posts / 0 new
Last post
belfi
belfi picture

Sziasztok!Szeretnék megoldási tanácsot kérni a következőkre. Van 2 számítógép a Nagy (P4 IBM netvista XP sp 3) gépen van két hálókártya ,az egyik alaplapi a másik bővítő helyes. A Kis (NO NAME P3 XP sp3) gépben egy háló kari van. Mind a kettő desktop. Szeretném megosztani a NET-et valamint átjárni a gépek között. Ameddig eljutottam, keresztkábellel összekötöttem a két gépet,látják egymást de NET az nincs. Amikor sikerült beállítanom akkor a Kis gép kikapcsolása majd újra indítása után már nem áll vissza a NET azt írja hogy korlátozott vagy nincs kapcsolat.Az IP cím különbözik,

Nagy gép:IP 192.168.0.1
/maszk:255.255.255.0
Kisgép:192.168.0.110.
/maszk:255.255.255.0
átjáró.192..168.0.1
/DNS:192.168.0.1

A varázslókat elindítva minden OK, megjelent az internet átjáró ikon van NET, járkálás gép gép közt ,tehát minden SZUPER lenne ha nem kellene ezt a procedúrát eljátszanom minden indításkor. A leállításkor nem látom a "Hálózati beállítások mentése feliratot"sem. mi a gránátot rontok el?
.A guta ütés kerülget
Ikonok a két gépen
Nagy gép:
Helyi kapcsolat csatlakoztatva
megosztott kapcsolat tűzfal védi
------------------------------------------------
Helyi kapcsolat 2
csatlakoztatva tűzfal védi
---------------------------------------
Kis gép:
Helyi kapcsolat
csatlakoztatva, tűzfal védi
----------------------------------------
Internetátjáró
helyi kapcsolat
csatlakoztatva
----------------------------------------------
A varázsló futtatása közben egy pillanatra felugrik a figyelmeztetés hogy nincs tűzfalam. Kikapcsolni nem merem,de megnéztem a Currports nevű progival milyen portok vannak nyitva a "varázslás" előtt és után,de semmit változást nem vettem észre viszont volt NET. Több fórumot is átnéztem de ehhez hasonló problémával nem találkoztam. Most eljutottam odáig hogy a Nagy gép jelszót kér ha a kicsivel megakarom nézni a megosztott fájlokat Csak az a baj hogy én nem védtem le jelszóval ,nem tudom hogy mi a francos jelszót kér.
Várom a kérdéseket és a megoldásokat üdv Belfi

Comments
belfi
belfi picture

Sziasztok!Úgy néz ki hogy mégis megoldódott a dolog.
Oszi hozzászólásában volt a kulcs bár elsőre nem vettem észre,mégpedig a "Másodlagos DNS kiszolgáló" A Kisgép (Ügyfél)beállítása.
Start/Vezérlő pult->Hálózati kapcsolatok ->Helyi kapcsolat,jobb klikk Tulajdonságok->TCP/IP protokoll ->tulajdonságok->a következő IP cím használata rádiógomb.
IP cím: 192.168.0.2
Maszk: 255.255.255.0
Alap é átjáró:192.168.0.1

A következő DNS-kiszolgálócímek használata
Elsődleges:192.168.0.1
Másodlagos:Ide kell beírnod a Nagy gép (Kiszolgáló) megosztott kapcsolati kártya DNS számát .Nem is volt olyan nehéz! ;) Hogy a fene ette volna meg :evil:
Azért írtam le, hátha másnak is szüksége lesz NET megosztásra és ne szenvedjen annyit mint ÉN.
A router továbbra is cél de most már rá ér!
Köszönöm Mindenkinek aki megpróbált segíteni.illetve tanácsokat adott.
Üdv belfi

0

pinterkrisztian
pinterkrisztian picture

Szia!

Javaslom a Routert ebben az esetben amit leírtál.
A két hálókártyás módszer működik szerver operációs rendszer alatt.
A legtöbb irodai hálózat így épül fel.
Egyik kártyán bemegy a net a szerver gépbe, ott Firewall, IP/tartalomszűrés történik, fut egy DHCP alkalmazás mely a belső hálózaton az IP-ket osztja, majd a másik kártyán ki és be egy switch-be, vagy akár közvetlenül egy másik gépbe. Ez működőképes.
A sima XP nem igen támogatja ez a megoldást, sőt lassítja a gépet is, mivel nem erre van kitalálva.
Veszel egy routert akár használtan 2-3e Ft-ért és kész.

Üdv:
Krisztián

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

Itt egy kis segítség, igaz win2k, de xp alatt is hasonló a dolog!

Üdv,
Oszi

0

belfi
belfi picture

Szia!Sajna nem vált be,de röviden leírom még egyszer, a problémám.Adott két WIN, XP SP3 gép.("Nagy" ,"Kicsi")Minden be van állítva kereszt kábellel összekötve.A gépeket indítva minden rendben.Van NET van átjárás. A Kis gépet ha kikapcsolom és egy pár perc vagy óra múlva vissza akkor már nincs NET csak a Nagy gépen.De kapcsolatot jelző ikonok továbbra is azt mutatják hogy van kapcsolat.Hát nekem ez magas. Üdv és köszi a linket! belfi

0

g.imre
g.imre picture

Nem tudom segítek-e, de ha nem használsz routert akkor csak az egyiken lesz neted.Mivel a szolgáltató max 1 IP címet támogat.De lehet, hogy nem jól látom, mert eleve nem ismerem az általad említett "konstrukciót" :).
A router + ellátná a védelem legjavát.Mióta az van nekem semmi gondom a kártevőkkel.Pár EFt-ért lehet venni.S megy a hálózat gond nélkül.

0

belfi
belfi picture

Hali! Az addig rendben van hogy egy IP de ez otthoni (itthoni )hálózat.A gép osztja meg a NET-t illetve osztaná de valami gubanc van. De azért kösz.Hali belfi

0

pihe
pihe picture
*****

Ne varázslóval állítsd be a hálózati paramétereket, hanem manuálisan a fentiek szerint (ip, maszk).

0

belfi
belfi picture

Üdv Pihe! A beállításokat kézzel adtam meg de amint már írtam, induláskor van NET mind a két gépen.De ha a Kicsit kikapcsolom úgy hogy a Nagy továbbra is működik a visszakapcsoláskor csak akkor tudom behozni a NET-et a kisgépen, ha a Nagyon lefuttatom a Varázslót.Akkor megint van NET mind a két gépen.Valami Tűzfal beállításra gyanakszom de nem vagyok biztos a dolgomban ezért kérem a Tanyázok tanácsait.
Üdv belfi

0

pihe
pihe picture
*****

"...de amint már írtam, induláskor van NET mind a két gépen"

Ezt nem is firtattam.

"De ha a Kicsit kikapcsolom [...] csak akkor tudom behozni a NET-et a kisgépen, ha a Nagyon lefuttatom a Varázslót"

Mint mondtam, ne erőltesd a varázslót... én legutóbb gyerekkoromban hittem a varázslókban. ;)

Egy kis segítség a témában:
http://hogyan.org/internetkapcsolat-megosztasa-egyszeruen-windows-xp
http://support.microsoft.com/kb/306126/hu

ui: egyébként az előremutató megoldás az lenne, ha vennél egy olcsó SOHO (kis irodai-otthoni) wifi routert (4-8eFt), és azzal oldanád meg ezt a feladatot. De nem akarok beleszólni az életedbe, és a pénztárcádba kotorászni...
Ha 100%-ig biztos vagy abban, hogy wifit sosem fogsz használni, akkor egy sima kábeles router is jó lesz (~3eFT)

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Lehet, hogy utálni fogsz, de azt javaslom, hogy felejtsd el a kéthálókártyásvarázslós projektet. Egy router, és minden OK. "Szóma, ha mondom, segít a gondon!" :oke:
Esetleg, amennyiben rögeszmésen ragaszkodnál a kedvenc hálókártyáidhoz, próbáld valami emberi oprendszerrel, ami normálisan kezeli a hálózati beállításokat. Annó én is szívtam a wines hálókezeléssel, de feladtam és a megalkuvók módján beizzítottam egy routert, azóta minden jó. :super:

Üdv! Kalex

0

belfi
belfi picture

Üdv Kalex!Egyenlőre marad így kibírom azt egy percet amíg Varázsol de a másik gép a műhelyemben van és nincs kedvem mindig a nagy géphez trappolni ha kell valami a netről.Ezért kellet volna de hajlok a router felé.A két gép látja egymást NET nélkül is ez legalább működik!Üdv belfi

0

Sponsored links