You are here

Canon kamera

6 posts / 0 new
Last post
nor.bert
nor.bert picture

Sziasztok!

A Canon kamerákhoz eddig sehol sem tudtam a készülékspecifikus alkatrészeket beszerezni. Van esetleg valakinek ezzel kapcsolatos ötlete?

Most konkrétan egy DM-MV600-hoz (az 590, 630, 650 is megegyezik az adott alkatrész szempontjából) keresek LCD panelt. Csak a panelra ragasztott fóliakábel sérült, de javíthatatlan helyen és módon. Jó pénzért egy működő bontott darabnak is örülnék, ha valakinek porosodik egy ilyen a fiókban.
A gépkönyvben ezt a két rendelési számot találtam:
WG2-5210-000 000
DY1-8333-000 000

Előre is köszönöm az ötleteket, segítséget.

Comments
nor.bert
nor.bert picture

Sziasztok!

Azóta is keresek Canon kamera alkatrészekhez beszerzési forrást.
Tud valaki segíteni?

0

pinterkrisztian
pinterkrisztian picture

Szia!

Sajna nekem is volt már hasonló gondom. Abban egy Sony LCD volt. Típusszám alapján kerestem a Sony-nál, ahol annyit mondtak, hogy a Canonnak gyártják megrendelésre, úgyhogy a Sony alkatrészbázisba be sem kerül. A Canon viszont méregdrágán adja.

Üdv:
Krisztián

0

nor.bert
nor.bert picture

pinterkrisztian!

CCD-t már cseréltem Canon-ban, talán ugyanez a típus volt. A hibás darabot Sony-ba valókkal összehasonlítva sikerült találnom azonosat. Annyi volt csak a különbség, hogy az eredeti Canon-ra rá volt ragasztva egy szivacs porvédőkeret.

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Segíteni ugyan nem tudok de kérdeznék. Panasonic fényképezővel foglalkoztál már. Van egy DMC LC1 gépem aminek a külső vaku vezérlésével van gond.
Szia Laci

0

nor.bert
nor.bert picture

perlaci!
Fényképezőkkel sok dolgom még nem volt, Panasonic-ra nem is emlékszem. Viszont egy már_nem_emlékszem_milyen_típusú gépnél rácsodálkoztam arra a szerintem logikátlan dologra, hogy kinyitott vakuval nem vezérelte a csatlakoztatott külső vakut. Pedig a legszebben két vakuval lehet dolgozni, az egyik világít, a másik derít.

0