You are here

Hp 255 G2 laptop Wifi kártyája nem indul

17 posts / 0 new
Last post
Stocker
Stocker picture

Sziasztok!
Segítségetekre van szükségem. Vettem egy HP 255 G2 laptopot és felraktam rá Win7 64bit Ultimat a drivereket letöltöttem a gyártó oldaláról, megy is minden kivéve a Wifit ahhoz egyik driver sem jó. A HP ügyfél szolgálatán ígérték hogy küldenek egy tuti drivert meg is kaptam de az sem jó hozzá. Az eszközkezelőben "Hálózati vezérlő" eszköz nincs telepítve. Néztem hogy külföldi oldalakon is ezzel a gépel,Wifi problémával kérnek segítséget, de eredménytelenül. Vezetékről van Net Esetleg volt már valakinek ilyen problémája? Lehet, de remélem nem hibás a készülék. Napok óta szenvedek már nagyon szeretném befejezni úgy hogy ha tudtok segítsetek! Előre is köszönöm!

Sziasztok! Lajos

"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

Comments
oandras
oandras picture

Eszközkezelőben az eszközön jobb egérgomb, Tulajdonságok / Részletek fül / Legördülő menüben válaszd ki a Hardverazonosítót és a leghosszabb sort másold be ide. Az alapján meg lehet keresni a megfelelő drivert.

0

piroslaszlo
piroslaszlo picture

Szia !

Ellenőrizd a gép startup menüjében a rendszer diagnosztikát, ez végigteszteli az összes hardware elemet.
Nézd meg fizikailag milyen wifi kártyával szerelték a gépet.

http://www.manualslib.com/products/Hp-255-G2-3104865.html

A HP support oldaláról a megfelelő drivert töltsd le.
Laci

0

Joe
Joe picture

Üdv!
Ha fel se ismeri jön a csavarhúzó, és szemmel leolvass típust...
Joe

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

"HP support oldaláról a megfelelő drivert"...na ez nem olyan egyszerű, mint ahogy gondolnánk! Ott van a wifi-hez 4-5 féle driver. A gépben meg lehet a 7. fajta wifi kártya került beépítésre...
Ezenkívül a notebook "product kód"-ját, ami alapján talán meg lehetne keresni a meghajtó prg-t, a topicnyitó elfelejtette leírni...azonban reméljük a notebook wifijét nem mulasztotta el bekapcsolni...

A másik dolog amiről megfeledkezünk: ha telepítés előtt már működött rajta egy OP, még akkor kellett volna megnézni és feljegyezni a hardvereszközök típusait...

Nekem úgy tűnik, hogy ez a gép a Windows 8.1 x64, Windows 8.1 Pro x64, Windows 7 Professional x64 és FreeDOS opciókkal került forgalomba...

De ezt a drivert én mindenképpen kipróbálnám...

Üdv: uniman

0

Joe
Joe picture

Szia!
"Ott van a wifi-hez 4-5 féle driver." ez azért van mert "gyárilag" 2-3 típus is lehet benne. Most egy Int 3160+bluetoothos van a gépemben, amikor az aspire 9420 kikerült tán az ac szabvány se volt.
Ez 200+300 Mbit a routerig. :). Sok géppel és kártyával találkoztam a történetem (-elem) során. A fapados módszerek még az XT idejéből ma is mennek, a fizika se változik...
Joe

0

Stocker
Stocker picture

Szia uniman!
Telepítettem az általad javasolt drivert és végre ezzel tökéletesen elindult! Uraim nagyon köszönöm a segítségeteket, hogy ilyen gyorsan megoldottátok a problémámat.Egyébként üzletben vettem teljesen új és nem adtak CD-t hozzá.

Sziasztok! Lajos

0

Joe
Joe picture

Üdv!
Tedd el, írd ki valahova mert a W összeomlása után már nem kell annyit keresgélni! Egyébként az eszközkezelőben lévő összes sárga kérdőjelet érdemes eltüntetni mert fogja a gépet(lassítja). Utána ha mind eltűnt küldj rá egy driver frissítőt csodákra képes! (Én a driver boostert használom, freeware.) Örülök, hogy elindult a géped.
Joe

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Itt mintha pont ilyesmiről lenne szó.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Egy ubuntu linux live CD-vel (ubuntu.hu) elindítod a gépet, és megnézet, ott működik-e a wifi. Nem kell telepíteni hozzá drivereket, automatikusan felismeri. Ezzel meg tudod nézni, jó-e a wifi kártya. Hwinfoval pedig windows alól meg tudod nézni szerencsés esetben, milyen kártya van benne.

Üdv: Jácint

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

0

sóborsó
sóborsó picture

Hello!
Ha boltban vetted, kellett volna kapni egy driver DVD-t, amin az alaplapon lévő eszközök, chipek meghajtói, beállításai vannak. Ha kéztől vetted, próbáld megkeresni a volt tulajt. Nekem HP 250-es gépem van, amit a "Digitális Miskolc" pályázaton nyertem. Velünk úgy csesztek ki, hogy nem adtak hozzá telepítőlemezeket, ezért, ha már nagyon belassul, a gépet el kell vinni a szervízbe újratelepíteni. Én fél év alatt kétszer voltam. Azonkívül a helyreállítási partíciót is törölték, nehogy véletlenül is függetlenné váljak. Ha másként nem megy, adj fel egy keresést egy ugyanilyen gép gyári telepítőlemezére! Szorgalomból leírhatnád a géped fizikai jellemzőit! Kíváncsi vagyok a 255-ös mennyiben más, mint a 250-es.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Nézd meg a géped rendszeradatait, mentsd le a drivereket a neről hozzá és legközelebb használd őket! Vagy csinálsz a friss telepítésről, vagy akár egy mostani működő állapotról egy ghost-ot és legközelebb erről helyre tudod állítani. Ha boltban veszed sem adnak már CD-t, nem divat. A neten a gyártó letölthetővé teszi a szükséges eszközöket.
Általában nem kell félévente kétszer újratelepíteni még a Windowst sem.

0

sóborsó
sóborsó picture

Szia!
Amikor ideadták a gépet már akkor feltűnt a lassúsága, legalábbis a régi gépemhez képest. Megnéztem az eseménynaplókat és 2009-es bejegyzéseket is találtam, valamint a gép nevét és tulajdonosát is többször megváltoztatták, volt közöttünk angol név is! Ráeresztettem az RFA-t és 4500-valamennyi felesleges bejegyzést talált. Az újratelepítés náluk azt jelenti, hogy egy másik gépről átmásolják a partíciókat; megkérdeztem. Most 18.-án is kaptam egy rakat felesleges bejegyzést, ráadásul sok benne a "nagyon nem ajánlott megváltoztatni". Ezért híresztelem, hogy ez a tetves kormány még adni sem tud tisztességesen. Egyébként meg tizesével szoktam hasonló funkciójú programokat kipróbálni, és ugye az uninstallok nem tökéletesek, valamint az RFA sem szed ki mindent.

0

Joe
Joe picture

Üdv!
A kártya típusának ismeretének hiányában nehéz segíteni.(A többi hardverre is igaz.) Fedelet alján lebont típus felír Atheos, Intel, Broadcom, stb. mely gyártmánya, Utána gugli segít, telepít. Elvileg ennyi.
Joe

0

Joe
Joe picture

Ja ! A működő drivereket kiír, és az a telepítő lemez.

0

Öreg szaki
Öreg szaki picture

Sziasztok!
Mikor működik minden, ezzel lehet kiírni az összes drivert. Nekem bevált.
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/driver-magician-lite.html

Üdv: Öreg szaki

"Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól." Thomas Alva Edison

0

Sponsored links