You are here

Hp LaserJet M1522nf fénymásoló+nyomtató scaner error 8. [lezárva]

22 posts / 0 new
Last post
cjvizi
cjvizi picture

Üdv mindenkinek
Tudom rég volt hogy itt segitséget kértem de most ujbol szükségem lenne egy HP M1522 fénymásoló+nyomtató ügyében, vázolom pár szoban de van videóm is amit csatolok. Kezdem azzal hogy a kezembe került a fentemiitett készülék ami inditáskor ad egy hibat mégpedig "scanner error 8"de ez nem allando neha "scanner error 5"jelenik meg néha. Eddig mivel probálkoztam: frisitettem a FW (firmware) de nem segitett, elemet cseréltem a formatteren, és ellenőriztem az adat továbitó kábel (folia) nincs megszakadva. Utána olvastam a neten és ez tipus hibának tünik de gondolom akad valaki a "tanyán" aki elháritotta a problémat. Nem akarom itt szaporitani a szót, kék mindenkit aki segiteni tud segitsen, de mindenki véleményét szivesen meghalgatom. Az a lehetöseg hogy formatter és scannerfej uj beszerzése amit a HP javasol az nem szeretném az anyagiak miatt ami itt Romaniaban kb.300 eur-ba kerülne.
Van 2 kis videom amit csatolok.
http://www.youtube.com/watch?v=SQhSvKSDoVs
http://www.youtube.com/watch?v=ic_Euol_oF4
Köszönet cjvizi

Comments
cjvizi
cjvizi picture

Hat igen sok mindenki mondott minden felet de egy valaki adott alkatreszt, koszonet erte!
ezen a forumon vagy akar hogy hivjak szeretik az embert sotetsegbe tartani es jol eltajolni a problema megoldasatol,pont mind a kozepkorba, igazi szerelok akik segitenek is csa itt nalam talaltam hat ez van!
tobet nem mondo!
zarjak le a temat.

0

cjvizi
cjvizi picture

Megyogyult hala egy joakaronak!

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz!
Bővebben is kifejtenéd? Foglalkoztak a problémáddal néhányan, talán megérdemelnék.

üdv, bencsik

0

cjvizi
cjvizi picture

Helló.
Kezdem azzal meg volt a (scanner) motor csere de a probléma maradt ! Így hát a következő lépés a fénycsö cseréje lesz, remélem ez segít , de kivettem és nézegettem de nem látol számot vagy kódot rajta ! Meg tudná valaki mondani mit vagy hogy keresem a neten?
Köszönet cjvizi
"Olvasgattam az arhivumban (régebi hozászolások köszt) de nem derül ki egyértelmüen hogy segit a fénycső csere de eszt még megprobálom, a tükrök takaritása és az üveg pucolása sem segitett ."

0

pika75
pika75 picture

Szia, kb 3 honapja (vissza)jott hozzank egy ilyen gep, amin a tavasszal formatter csere volt, most meg scanner error 5/8 hibaval ujbol behoztak. Kezdodott azzal, hogy munka (masola) kozben kerreges hallatszott a szkennerbol, mintha nem latna a "home position"-t vagy a vegallast. Kivettem a szkanner motrot es eleg nagy holtjateka volt a tengelynek elore-hatra mozgatasra. Sajnos a cegunknel hasonlo motor nem volt, igy elvittuk a markaszervizbe. Innentol a tortenentet nem tudtam kovetni, de ha van egy hasonlo motrod, megprobalhatod. Ez is csak egy otlet.

0

zka67
zka67 picture

Szia, bekapcsoláskor fel lehet nyitni a scanner tetejét, és meglátod, hogy világít-e a fénycső vagy nem. Ha világít, akkor teljesen felesleges a cseréje.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Ez így nem igaz a HP-k esetében. A HP-k rendkívül háklisak a fénycsöveikre. Szemmel észrevehetetlen változásra már tiltanak.

0

zka67
zka67 picture

Szia, olyankor újra kell kalibráltatni a nyomtatóval, és megy tovább.

0

cjvizi
cjvizi picture

'uniman' nagy figura de nem kell szamba vani es a negativ hozaalasat es tartsa meg maganak! es A HP NAGY B--SAGOT CSiNALT EVEL A 1522 MODELLEL! de nem remenytelen az eset!
GEPKLINIKA kerlek segits beazonositani egy par szamot es hogy mi takar:" PX8411 LP03 , ND AL-194V-0 ,0811, 8411A0826" ez mind az altalam neon csonek velt valamin van, ami kiderult hogy 1 nagy tejesitmenyu dioda (led)ami megvikagit 1 muanyag cso szeruseget! amit en at szeretnek alakitani 1 dr. ccfl csore invertorral! megoldhato!
Koszonet!

0

uniman
uniman picture
***

Hello Cjvizi.

Uniman hozzáállása "NEUTRAL" (semleges). Ha lenne erre a problémára megoldás és erről volna is "nyom" a neten, akkor ezt Uniman tálcán kínálta volna neked...de sajnos erről csak "NEM NYERT" típusú eszmefuttatások találhatók a világhálón. Persze, hogy a remény hal meg utoljára (ezt én is osztom), csakhogy mára már a "pionírok" többsége kihalt. A 3. évezredben már a "spanyolviasz" felfedezésén sem érdemes túl sokat munkálkodnunk...
Esetleg még a "megsütésével" is próbálkozhatsz !
(Pár hete egy helyen, HP LaserJet Pro M1217nfw többfunkciós nyomtatót helyeztem üzembe...na az egyenlőre még működik.)
Üdv: uniman

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Hali!
Nem fog sikerülni.
Miből gondolod, hogy én fejből tudom a HP rendelési számainak a alkatrész-feloldását?

0

cjvizi
cjvizi picture

hello
"hat ha nem akor nem, mindig ez tortenik ha egy mezei nyul segitseget ker!ez nem az elso esetem ezen az oldalon,segitseg hejett fejmosas(segberugast)kapok!"
megprobalom egyedul be eszkabalni hat ha mukodik! csak azert probalkozom mert ez egy olcso megoldas az egesz 4 vagy 5 eur kerul! nem tudom a hp mert nem igy jart el!JA A PRESTIZS!
"En azert remelem valaki majd illet meg jo szoval es kello becsulettel segit remelem nam halt ki meg a josag az emberekbol"
tisztelettel kerek segitseget!

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Ne morogj! Igazságtalan vagy!
Nem tudok segíteni mert sosem csináltam, de még csak nem is akartam csinálni ilyesmit!

Hát próbálkozz! Sok sikert! De szinte biztos, hogy csak te leszel az egyedüli aki ilyesmibe belefog. Tehát neked kell a járatlant járttá tenni!

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Ezt sárgával írtam a HP szerelő brigádjáról, talán nem bírtad elolvasni?! (Most újra idézem fekete-fehéren!): "...ennyire talán nem hülyék, hogy egy rakás pénzt fölöslegesen kidobjanak az ablakon!"

Az általad tervezett következő "következő lépések" valószínűleg mind fölöslegesek...(remélem tévedek.)

Üdv: uniman

0

cjvizi
cjvizi picture

Ok montam megprobalom ha kapk bele valo fenycsovet! azt hol irjak hogy nem szabad megprobaljam, ha mindenkinek ijen lenne a hozaalasa be is zarhatnank ezt a sajtot(oldalt).Tobb onbizalom es kitartas nem kell mindent ij hamar feladni!
"a remeny hal meg utojara!"

0

zka67
zka67 picture

Szia, nekem úgy tűnik, hogy nem tudja a scannert inicializálni. Utoljára egy LJ3330-asnál volt ilyen problémám, ez a video segített megoldani: https://www.youtube.com/watch?v=lqG_nmi3vC4

Gyakorlatilag 5:20-tól érdekes a dolog, hogy hogyan kell megtisztítani a scannert, a video többi része a szétszedés és az összerakás.

Utána bekapcsolás előtt nyomd le a jobbra nyilat és a cancel gombokat egyszerre, tartsd őket nyomva és kapcsold be a nyomtatót. Addig tartsd nyomva a gombokat, amíg az inicializálás tart. Ekkor törli az NVRAM-ot és újrakalibrálja a scannert.

Remélem ez neked is segíteni fog.

Az NVRAM törlést és a scanner inicializálást kipróbálhatod a szétszedés előtt is, hátha csak ennyi kell neki.

Üdv: Zoli

0

cjvizi
cjvizi picture

Hello
Sajna nem segitett a leiras a probléma megmaradt, donor scaner stepp motrot keresek nekem ez gyanus! De azért köszönöm a tippet, gondoltam több lesz a hozzászolas de hat gondolom döglött ügy!
Ha van valakinek még tppje szivesen fogadom.
Köszönet!

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Van nagyon régi HP scannaerem. Még LTP portos. Azokban nem lehet? Egy fotót vagy rendelési számot tudsz adni?

0

mindigehes
mindigehes picture
**

http://www.techsupportforum.com/forums/f109/hp-color-laserjet-2840-aio-s...

vége fele a megoldás... Jártam így, mai napig működik.

A formatternek a nyűgje a rossz minőségű forraszanyag, a BGA elválik a nyáktól.. Ebben az ipari hulladékban típushiba...

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Akkor ezt olvastad?
Ha jól sejtem a határidő már rég lejárt, amíg a HP ingyen cserélte ezekben a nyomtatókban a scanner egységeket... Kétlem, hogy van rá javítási mód, hiszen akkor ezt a HP is megtehette volna.
De nem tette, hanem a méregdrága részegséget kicserélte zokszó nélkül...talán nem véletlen...ennyire talán nem hülyék, hogy egy rakás pénzt fölöslegesen kidobjanak az "ablakon"!

Üdv: uniman

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Uni!

"a méregdrága részegséget"
Máskor olcsóbb piát vegyetek...
:lol:

Üdv: Laci

0

Sponsored links