You are here

Siemens TC35 GSM modullal nem tudok kapcsolatba lépni soros porton (megoldva)

4 posts / 0 new
Last post
PPLaci
PPLaci picture

Sziasztok!
Aki csinált már ilyet kérem segítsen, mert kifogytam az ötletekből.
Régebben építettem Siemens telefonnal +PIC-el riasztót.
Mivel már nem nagyon van ilyen öreg telefon vásároltam az ebay-on ilyeneket: Mivel 3,3V-on működik építette hozzá MAX3232-ből soros szintáttevőt. Sajnos semmiképpen nem tudom szóra bírni :-( A leírás szerint autobaud-ra van állítva, de én már próbáltam indenféle bitrátával 1200-115200-ig, de sajnos sehol nem biztos a kapcsolat.
Ráadásul ha a terminálból AT parancsot küldök ki arra OK-t kellene válaszolnia, de ehelyett ö papagáj módra visszaküldi az AT parancsot OK nélkül.
Ha azt írom be almafa, akkor ezt küldi vissza. Az analóg része működik, fel tudom hívni, és a rajta lévő LED-en látom is hogy hívom.
Ha a MAX3232 ki-bemenetét rövidre zárom, hibátlanul működik.
Már a vásárolt hardwarere is gondoltam, de kicsi a valódszínűsége, hogy mindhárom ugyan úgy hibás. Biztos, hogy én vagyok a láma, de nem jövök rá miért.

Comments
PPLaci
PPLaci picture

Sziasztok!
Hááát... tényleg én voltam Láma. Eddig tartott mire rájöttem, hogy ennél a panelnál az RX lábat kell a MAX3232 bemenetére, és a TX-t a MAX kimenetére kötni. :-O Számomra az volt (eddig) a logikus hogy a MAX kimenetét a panel RX-ére, a MAX bemenetét pedig a panel TX-ére kössem. Habár azt még mindig ne értem miért volt "papagáj" fordított bekötéssel. Mindegy lényeg, hogy működik. :-)

0

simonsen
simonsen picture

Szia!

Milyen sim kártyával üzemel?

SmS-t tud küldeni és fogadni ?

Üdv simonsen!

0

PPLaci
PPLaci picture

Szia!
Jelenleg Vodafonnal, de kártyafüggetlen. SMS-t tud küldeni, igaz csak a PDU formátumot próbáltam (azért ezt, mert ezt már "bejárattam" a hagyományos siemens telefonnal). Az AT parancsait nézegetve tudnia kell text formátumot is.
Üdv: Laci
Nem hagyott nyugodni. Utánna néztem. Igen, tudja mind az UDF, mind a szöveges módot. AT+CMGC parancs a megfelelő paraméterekkel.

0