You are here

Hogyan lehet beállítani win8.1 alatt, hogy a PPPOE (ADSL) kapcsolat automatikusan tárcsázzon (kapcsolódjon)?

26 posts / 0 new
Last post
varga jano
varga jano picture
*****

Kedves Tanítványom kérdezte ,hogy , hogy lehet az otthoni számítógépén az állandó , bekapcsolás után kapcsolódó , beállítást megcsinálni a win8.1 operációs rendszerű számítógépén . Elmondása szerint a kapcsolat UTP (?) az operációs rendszer pedig win8.1 Valaki azt mondta neki , hogy ezt nem lehet . A számítógép Cinkotán van . Sajnos én segíteni neki ebben nem tudok .Ezért kérem a segítségeteket !Kedves Kollégák kérem segítsetek az ifjú titánnak , hogy be állítsa a tavaly karácsonyra kapott gépén az állandó internet kapcsolatot ! Előre is köszönöm a segítségeteket Üdv varga jano

Comments
varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
Én úgy tudom , hogy böngészőnek Google Chrome -t használ . A véleményetek hallása után megbeszélte az Apjával , hogy karácsonyra wifi-router-t kap ajándékba . Köszönöm a véleményeteket . A fiatalember innen már , a router beállításával megbirkozik .Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket . T. Laci nevében is . Üdv jano

0

uniman
uniman picture
***

Hello Jano.

Sajnos még mindig nem tudjuk, hogy miféle-fajta "furfangos-fránya" internete van...

Üdv: uniman

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Uniman !
Ha jól tudom businesstel .
Üdv jano

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Ha minden igaz, akkor te erre gondolsz: http://www.btel.hu/

Egyébként miért is nem akasztott már rá egy routert a derótra a gyerek?
A nem WIFI régebbi routereknek mamár nincs forgalmi értékük! Vagyis ingyé utánad dobják..

Új router WIFI-len: http://iway.hu/termek/getnet_gngr154_router__4_port_switch/9483
WIFI-s: http://iway.hu/termek/sweex_wireless_150n_router/31947
Mondjuk én minimum Tplinknél kezdeném..
http://iway.hu/termek/sweex_wireless_150n_router/31947
Nincs is túl messze...
http://iway.hu/elerhetoseg
De van még rengeteg bolt, csak ez szokott lenni a legolcsóbb!

0

pihe
pihe picture
*****

Szia Jano,

Ha jól sejtem, akkor az illetőnek egy pppoe-es (pl: adsl) internetelérése van, amit egy win8.1-es rendszeren szeretne úgy használni, hogy ne kelljen neki kézzel elindítani/felépíteni a net kapcsolatot minden egyes rendszerelindítás után.

A rossz hír az, hogy a microsoft az IE11 (internet explorer 11) böngészőből kivette az automatikus tárcsázás ha nincs kapcsolat opciót (is), ezért nem működik az automatikus csatlakozás.
A 8.1-es winre pedig ez a 11-es internet explorer jön fel alapból, ha jól tudom. Gondolom neki is ez a 11-es verzió lehet fent a gépén, és ez okozza a gondot.
Oldalhelyes megoldás úgy tudom nincs erre a problémára.

kb. 3 dolgot tehet:

  1. vesz egy (wifi)routert és rábízza a tárcsázást (én ezt javaslom, még ha pár darab ezresbe belekerül is)
  2. van valami adsl autoconnect program, amivel esetleg megpróbálkozhat (de úgy olvastam azok is az IE-t használják fel, így a fent lévő 11-es be fog neki inteni)
  3. leszedi az IE11-et a gépéről és felteszi a 10-est (nem tudom 8.1 alatt ez megoldható-e egyáltalán) majd alternatív böngészőt használ (pl. firefox, chrome, opera, stb..)

Kapcsolódó forrás:
https://connect.microsoft.com/IE/feedback/details/799520/default-connect...

pihe

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Mi köze a böngészőnek az állandó internet kapcsolathoz? Egyszerűen csak beállítja megfelelően a felhasználó nevet és a jelszót és beállítja, hogy akkor is kapcsolódjon amikor hálózat nélkül dolgozik. Állandó hálózati kapcsolatot állít be.
Tibi

0

pihe
pihe picture
*****

"...és beállítja, hogy akkor is kapcsolódjon amikor hálózat nélkül dolgozik."

Épp ez az ami hiányzik az IE11-ből

"Mi köze a böngészőnek az állandó internet kapcsolathoz?"

Annyi köze van hozzá, hogy az internet explorer nem csak egy szimpla böngésző, hanem szerves része az operációs rendszernek. Ez anno egy ügyes húzás volt az ms részéről, ezzel is biztosítva az elterjedését, használatát.
Nem tudom meg van-e az eu, microsoft ellen indított pere 2009 környékéről? Abban is az egyik probléma épp az integrált internet explorer volt.

Részlet az explorer wikipédiás szócikkéből:
"Mivel a böngésző mára a Windows operációs rendszerek szerves részét képezi, teljes eltávolítása gyakorlatilag nem lehetséges. Ez a tény nagy port kavart a piacon, és mindmáig trösztellenes perek százai kötődnek az alkalmazáshoz. A konkurencia monopóliummal való visszaélésnek véli az előre telepített szoftvert, a Microsoft szerint azonban a böngésző nélküli operációs rendszer félkarú óriás és a felhasználók érdekében integrálták a rendszert."

És úgy tűnik, történetesen épp az IE "rendszerszolgáltatásban" valósították meg a pppoe internetkapcsolat kezelését is.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Szerinted? IE eltávolítása
nekem 8.1 van és sikerült.
Tibi

0

pihe
pihe picture
*****

Ha jobban megnézed az általad linkelt videót, látható, hogy csak kikapcsoltad (turning off), nem pedig eltávolítottad az ie-t.

A microsoft oldalán is olvasható:
Mivel az Internet Explorer Windows-szolgáltatás, csak kikapcsolni lehet, eltávolítani nem.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Ez igaz. Hisz maga az ablak kezelő is az IE motorját használja. Tehát ha mégis sikerülne eltávolítani, akkor onnantól konzolos lenne a WIN. Hisz a Win nem olyan, mint a LINUX, hogy bármilyen ablakezelőt rá bírsz húzni, akár egy bőrt!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

1. A link a W7-ről szól.
2. Mivel eltávolítottad, bár:("teljes eltávolítása gyakorlatilag nem lehetséges".)valamilyen böngészőt csak feltettél. Akkor viszont, csak van köze a böngészőnek a kapcsolódáshoz. Szerintem.

Üdv! Kalex

0

Joe
Joe picture

Igen, indítja a tárcsázót... ami az op rendszer része. (Olvasd el Pihét.) Ő "fenn" van csak jogosultsága nincs.(PPPoE) Legkevesebb szenvedés betárcsázásra egy olcsó router.
Joe

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Nekem hivatalosan megvásárolt Win 8.1 van a gépemen és a látottak alapján kiszedtem az IE 11.-et. Firefox böngészőm van és hibátlanul működik. Valójában most szedtem le úgy ahogy a youtube filmet láttam, és simán ment. Dolgozott is az újraindítás után egy keveset mire felállt a rendszer, de hibátlanul működik most. Ezért gondoltam, hogy egy párbeszéd formájában egy kicsit kételkedtem azon, hogy fontos az IE az internetes kapcsolathoz, mert dos módban is üzemelnie kell a hálózatnak.
Tibi

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Az IE-ben az automatikus tárcsázás van integrálódva. Nem a hálózat kezelés.
Az újból meg ezt kihagyták és elfeledték bele integrálni az OP-ba.. Ez egy olyan hiba, ami felett elsiklottak.

0

Joe
Joe picture

Ha észre veszik majd megjön, jöhet ez még egy "javításban" from MS... :)
Joe

0

pihe
pihe picture
*****

"Ez egy olyan hiba, ami felett elsiklottak."

Így van, nagyjából erről lehet szó.

Az MS support is megjegyzi a korábban belinkelt lapon, hogy:
Your feedback regarding dial-up connection UI support in IE will be taken into consideration for a future release of Windows.
Best regards,
The Internet Explorer Team

Tehát, köszönik a visszajelzést és figyelembe veszik majd ezt a problémát a későbbi windowsoknál.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"vesz egy (wifi)routert és rábízza a tárcsázást (én ezt javaslom, még ha pár darab ezresbe belekerül is)"
Csak bólogatni tudok. Ezt írtam első hozzászólóként. Innen kezdve csupán rágjuk a gittet. Egy alapkivitelű router 2-3000 Ft újonnan. Ki lehet bírni.

Üdv! Kalex

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia,

A folyamatos internet alapértelmezett, azt nem kell beállítani. Minden számítógép UTP-vel kapcsolódik (roszabb esetben Wi-Fi vel). A probléma nem itt keresendő. Kérdés, hogy eleve UTP-n jön be a házba, vagy kapott kábelmodemet? Ha kábelmodeme van, akkor milyen? Ki a szolgálató? Stb...

Üdv.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Elnézést kérek mindenkitől ! Hülyeségeket beszéltem . Sajnos sík hülye vagyok a számítástechnikához . Nem FTP , hanem UTP !!! Félre hallottam a dolgot . Még egyszer elnézéseteket kérem ! Annak idején a gyerekkoromban , 60-as évek , számítógép kizárólag az autó kereskedelemmel-elosztással foglalkozó cég földszintjén volt látható nyilvánosan . Orromat az üvegre nyomva bámultam befelé . Jé.... A közel 300m2-en elterülő számítógép csak itt volt nyilvánosan látható .( Lásd Simonyi Károly {word,excel, 2X az ürben} vissza emlékezéseiről készült filmet . ) Akkor kérem , hogy fussunk neki még egyszer ! Nagyon szépen köszönöm a türelmeteket .Irántam a vén szamár iránt . Köszönöm . Üdv jano

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Sajnos még így is ugyanaz, mert UTP csak a kábel neve. Javaslom az ifjú titánnak a google használatát és kb. 20 perc alatt megoldja a problémát, de így "közvetítőt" keresztül ez nem fog menni.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Találgassunk: Van még az azonosítót és jelszavat igényló PPPoE (pl.ADSL) internet elérés...modemmel.

Valóban jó lenne tisztázni, hogy hogyan jön be az internet az ifjú titán lakásába és milyen "dobozt" kapott a szolgáltatójától...

Az UTP nekem csak egy hálózati(nem 230V!) kábelt jelent, amelynek az egyik vége be van dugva a számítógépbe...

...de hova csatlakozik a másik vége ??!
Üdv: uniman

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia!

Nem értem a kérdést, az otthoni gépet kellene elérni az internetről ftp segítségével vagy egy ftp szerverhez kellene kapcsolódni bekapcsoláskor?

Üdv,
Oszi

0

ty
ty picture

Bár nem ez volt a kérdés de felhívnám a figyelmét arra is, hogy milyen tartalmat szabad megosztani és mit nem :)
Gondolom nem szeretne egyik hajnalon arra ébredni, hogy dörömbölnek az ajtaján...

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Tegyen be egy routert. Az automatikusan csatlakoztatni fogja a modemet. A kapcsolat az UTP-n (mint általában a vezetékes net) keresztül jön létre. Szerintem csak azt akarta ezzel mondani, hogy nem wi-fi.

Üdv! Kalex

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Ez a kérdés kb. olyan, mintha azt kérdeznénk, hogy "milyen benzint kell tankolni a hatos villamosba, hogy 1000 amperes feszültséget fogyasszon 100 kilométeren, függőleges menetbe."
Az "FTP" az egy adatátviteli protokol és nem csatlakozási mód!

0

Sponsored links