You are here

C8-17 oszcilloszkóp Y1 eltérítés nem megfelelő

28 posts / 0 new
Last post
djcaveman
djcaveman picture

Üdvözlet a mestereknek.

A fent említett szkóp Y1 benete eltérítésével küszködök. A hiba akövetkező: beszűkült függőleges eltérítés. A határolásig szép a színusz jel amit a benetre adok a hanggenerátorból. Összehasonlítva az Y2 vel, nagyjából hasonló feszültségértékeket kapok.
Valakinek esetleg egy kapcsolási rajza nincs ehhez a csodához?

"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

File attachment: 
Comments
kolya61
kolya61 picture

Sziasztok !
Mint észrevehettétek ez nem C1 , hanem C8 sorozatú scop, ami azt jelenti , hogy "emlékező" fajta .
" Осциллограф С8-17 запоминающий (С817, С-8-17, С 8 17, c8-17, С-817, С 817, С8 17, c817, c-8-17, c 8 17,c-817, c 817, c8 17)
Осциллограф С8-17 запоминающий предназначен для однократных и периодических электрических сигналов с амплитудами от 6мВ до 500В, длительностью от 2мкс до 10с.
Прибор имеет бистабильную запоминающую ЭЛТ, высокую скорость записи (40км/с) при длительном времени воспроизведения (30 минут).
В приборе осциллограф С8-17 запоминающий предусмотрены дистанционное и ручное стирание изображения, регулируемое время воспроизведения в пределах 1-5с в режиме автоматического стирания, повторная запись сигнала без стирания ранее записанного сигнала, режимы X-У, внешняя модуляция яркости луча.

Технические характеристики приборов осциллографы С8-17 запоминающие:

Количество каналов ЭЛТ - 2;
Полоса пропускания прибора осциллограф запоминающий С8-17 - 0МГц-1МГц;
Размер экрана - 60х80мм;
Потребляемая прибором осциллограф запоминающий С8-17 мощность - 80В∙А;
Время воспроизведения - 30 минут;
Время сохранения - 5 суток;
Скорость записи прибора осциллограф запоминающий С8-17 - 5км/с, 40км/с (в форсированном режиме);
Габаритные размеры прибора С8-17 осциллограф запоминающий - 300х180х480мм;
Масса - 10кг."

Üdv! Miki.

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Szia Miki!

Köszi! Észrevettük, írtam is fentebb. Azért elég feltűnően sok "vas" van abban a KS csőben a rajz alapján is :) . Először az tűnt fel, hogy tárolós, az ernyő mögötti plusz rácsok és a 'flood' ágyú miatt, aztán még rátett egy lapáttal a csodálkozásomra azzal, hogy valós kétsugaras is ráadásul.

Üdv, e.r.

0

hobbista
hobbista picture
*

Szia! Szerintem ebben benne van minden. üdv pali

File csatolás: 

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Szia!

Igen, ebben benne van minden, de vannak furcsaságok... Két különböző Y bemenő fokozat van. Lehet, hogy kétfélével szerelték ezt a szkópot? Van egy az 5. oldalon, és egy másik, kettévágva a 6-7.oldalon. Utóbbi másik gépkönyvből származik, mert rajta vannak a rajzon az alkatrészértékek is, míg a többi rajzon nincsenek (emiatt szükség van az általam feltöltött szervizkönyvre is, mert abban meg ott van az alkatrészlista az alkatrészértékekkel).

Mindenesetre, ha a kérdéses szkópban az 5. oldal szerinti Y bemenőfokozat van, akkor D74, D75 az elsőszámú gyanúsítottaim a dual-FET gate-jénél, ha a 6-7. oldal szerinti kapcsolás van benne, akkor D76,77,78,79. Szerencsétlen esetben maga a dual-FET. Persze lehet későbbi fokozatban is hiba, sőt, most esik le, hogy mivel valós kétsugaras, ezért akár a függőleges végfok is lehet a bűnös, mert abból is két különálló van a két csatornának...

Németül kerestél, vagy hogyan sikerült ráakadni erre a doksira?

Üdv: e.r.

0

peterpan
peterpan picture

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Szia!

Nyamm! De még milyen csemege... Nálad nem az a Google üzemel, mint nálam, vagy mi? :) Esetleg orosz nyelvtudás?

Köszi, ezeket letöltögetem...

Jesszusom, a harmadik link... Jajj, de nagyon orosz... És az a három vödör kerámia flat-pack IC... :p

Üdv, e.r.

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Szia!

Feltöltöttem, és küldtem privátot (mert a topik épp fel volt függesztve). Hajnalban töltöttem fel, örültem, hogy megtaláltam, típus stimmel, rajzok vannak benne, és már töltöttem is fel. Most nézem, hogy mit... Hát ez elég hiányos sajnos... Pont az Y bemenő fokozatok pl. nincsenek benne... bocsi...

Viszont továbbra is azt mondom, amit privátban: szerintem a bemenet védődiódáit nézd meg első körben. Vagy a FET-eket, amit jakyg javasolt. De én jobban gyanakszom a védelemre, mert ha a bemeneti FET lenne rossz, akkor szerintem nem lenne igaz, hogy "A határolásig szép a színusz jel amit a benetre adok a hanggenerátorból."

Egyébként ez elég brutális egy masina! Valós kétsugaras, és tárolós! Pislogtam nagyon a könyvén az előbb, mikor alaposabban megnéztem...

Üdv: e.r.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Feltöltöttem, és küldtem privátot (mert a topik épp fel volt függesztve)"
Az ilyen eljárások egyenes következménye a trehány címmegadás. Minek foglalkozzon vele, amikor pm-ben így is, úgy is kap segítséget. Az, hogy esetleg más, aki rendesen használja az oldalt nem jut előre nem fontos. :(
Úgy látom, hogy egyszerűbb lesz rögtön törölni az ilyen, és ehhez hasonló topiknyitású postokat. Előbb-utóbb, majd csak észreveszi magát mindenki!

Üdv! Kalex

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
Na ezért szoktam le a mindenáron segítésekről. Sokan már lóverseny helyett használják a tanyát. Ha valaki segítene akkor tuti hogy hárman rákontráznak és/vagy fikázzák a másikat.
Üdv!
.

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Szia!

Igen, végül is ez is benne van a pakliban... De jelen esetben úgy tűnik, mégsem, mert módosította a topiknyitó a címet (szerintem a pm-emet észre sem vette egyébként...) .

"Az, hogy esetleg más, aki rendesen használja az oldalt nem jut előre nem fontos. :( " , ezt viszont nem értem. Feltöltöttem az oldalra, a szervizkönyvet nem privátban küldtem, tehát mindenki számára hozzáférhető.

Üdv, e.r.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia E.R!

"ezt viszont nem értem. Feltöltöttem az oldalra, a szervizkönyvet nem privátban küldtem, tehát mindenki számára hozzáférhető"
Nem a szervizkönyvekre vonatkozott a bejegyzés, hanem a "trehány" címmegadásra.
Ugyanis nemcsak kapcsolási rajzot, hanem korábbi témákat (narancs keresőmező alsó sora) is lehet keresni az oldalon - feltéve, hogy rendes címet adott neki a téma indítója és nem privát levelezés eredménye a "titkos" javítási folyamat...
És ez miért jó? (Mármint a téma keresés lehetősége.)
- Mert ha korábban valaki más már végig szenvedte az adott hibát, akkor a kapott tanácsok és a szerzett tapasztalatai ott már le vannak írva. (Ugyanis ha csak a szervizkönyvön múlna egy-egy javítás, felesleges lenne ezt az egész fórumot fenntartani és a témákat megőrizni a bennük leírt sok hasznos infóval.)
- Ha tehát nekem valaki segít egy hozzászólással, ötlettel, akkor az másnak is segítségére lehet hasonló helyzetben - persze csak ha a cím alapján megtalálható.
- Nem kell napokat várni a hozzászólásokra, hiszen azonnal olvasható.
- Tehát időt, bosszúságot, esetleg egy-két drága alkatrész hiábavaló beszerzését is megspórolhatod.
- És végül felesleges még egy új témát nyitni ugyanarról, növelve ezzel is a szerver terhelését.
(Hirtelen ennyi érv jutott eszembe.) :)

Üdv: Laci

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Vagy, ha nem akarsz vacakolni vele, vegyél egy újat, még kapható a típus, gyenge 32.000 Rubelért, azaz majdnem 200.000 Ft-ért :shock:

A beteget pedig megengedem, hogy nekem add :)

http://www.printsip.ru/cgi/shop/item/S8-17

0

Kari
Kari picture
*****

Hellotok!
Azert egy kemeny 1MHz-es(!) szkopert_mègha valodi 2 sugaras, s tarolos is; kisse huzos az a 200KFt-nyi kiadas! Ezert Tektronix, 100MHz-es, (analog)tarolost is lehet kapni, igaz nem vadi uj, de szinten elmegy tovabbi 10-20 evet_szokasosan, s a mai DSO-krol-araikrol nem is beszeltünk...
Kari

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Szia!
Nehogy komolyan vedd, hogy bárkinek azt ajánlom, vegyen ilyet 200.000-ért... Azt hittem, eléggé megraktam smiley-val a postomat...

De ez az 1MHz ez komoly, és biztos? Eléggé sokkoló adat... Gondoltam, hogy nem 50-100MHz-es, mert az analóg tárolós szkópok általában lassúak (bár gyártott a Tektronix 100MHz-eset is, de az ritka), nekem egy HP1223A van, az is csak 10-15MHz-et tud. De ez az 1MHz elég döbbenetes... :jajj:

Ha nem ragaszkodik valaki nagyon az analóg szkópokhoz, Tek TDS210 már előfordul 120.000 körül hibátlanul, használtan. Újdonsült kínai gyártókat nem ajánlanám, a Rigol-t még talán, de pl. az Owon-t semmiképp. Munkahelyemen van belőlük pár, az összes encoder agyon kontaktosodott bennük 2-3 év alatt...

Üdv, e.r.

0

Kari
Kari picture
*****

Hello E.R.!
Azokat a smajlikat sajna nem jegyeztem, de az 1MHz-t en a doksibol valodikent velem kiolvasni, dehat nemtom, nem minden reszletet bogarasztam at..
Ha man hasznalt/ujszerü DSO, akkor a mai LeCroy megoldasok kvazi Tek "jotulajdonsaguak", s esetleg olcsobbak, tuti jobbak a rakas csing-tseng megoldasnal...

Kari

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Tényleg, én is belebotlottam, 0-1MHz... Kár, hogy nem OCR a doksi, akkor segítségül tudnám hívni a Google fordítót, hogy mi ott az az 1MHz.

Szeretem a LeCroy-t, bár a maiakkal még nem volt dolgom. Egy ősrégi 4 csatornás, 200MS/S-os ScopeStation 140-et használtam tőlük sokáig, az egy baromi jó digit szkóp, csak nagydarab, és van egy bosszantó típushibája: van benne 2db Ni-CD backup akku, egy az alaplapon, egy az egyik bővítőkártyán, ezek szeretnek kifolyni és szétmarni a NYÁK-ot ('94 körüli modell, 386SX CPU-val). Régi Tektronixnál meg az integrált Lithium elemes Dallas NV-SRAM-okkal és RTC-kel van gond

0

Kari
Kari picture
*****

Hallo e.r.!
Ezen web-ferditöbe bemasoltam,s lasd: egyertelmüen a savszelessege= 1MHz, különben a linkeken szerepelt az is, hogy 1985-ös gyartmany...
Полоса пропускания...Sávszélesség: 0-1 MHz _egyebkent Orosz szotar-linkek
Csak mar nem talalom a cimet ahonnet a müszaki adatok masolhatok lennenek.
Kari

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Sziasztok!

Gondoltam visszanézek, érdekes topik lett ez, jól elbeszélgetünk itt, csak a topiknyitó nem írt még semmit... Érdekelne pedig, hogy van-e valami fejlemény, ha már ennyit foglalkoztunk vele.

@Kari: Köszönöm a Google Translate linket, az újdonság erejével hatott... :) . Egyébként igen, az volt a bajom, hogy műszaki adatokat szöveges formában nem találtam, csak képen, azt meg tudtommal egyelőre nem eszi meg a Google Translate (pedig igazán fejleszthetnének rá valami online OCR funkciót, ha már úgyis van a Google-nek házon belül olyan, ami a saját Captcha-jukat is el tudja olvasni...). Plusz nem is jutott eszembe foglalkozni a sávszélességével, mert nem gondoltam, hogy ilyen elképesztően alacsony...

Üdv, e.r.

0

peterpan
peterpan picture

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Szia!

Köszi! Igazából nem értem a szándékukat, mert ennyi pénzért szerintem senki emberfia nem fog tőlük venni egy 1MHz-es szkópot... Ha már ennyi a sávszélessége, legalább tettek volna bele valami extrém hosszú X eltérítést, lassú jelek vizsgálatához, de most nézem a linkeden, hogy 1sec/cm a leglassabb időalap, semmi extra... Így már tényleg nem értem, mire szánták ezt a szkópot a fejlesztői...

Üdv: e.r.

0

Kari
Kari picture
*****

Hello e.r.!
Asszem az volt az oka,hogy 30 eve nem allt sok gyors ADC kommersz celra rendelkezesükre.
DSO epitese nem volt realis_ de a nyugatiak sem müködtek akkoriban meg a piacon, a tarolos csö meg akarmiert is "csak" ennyit tudott_talan a foszforon bukott a nagyobb irasi sebesseg? Passz.

Ja, jelentkezhetne azert a topiknyito is, vagy alàmerült a rajzok bogaraszasaban...
Kari

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Én onnan közelítenék, hogy mérjél félvezetőket a bemenet közelében, lehet hogy a FET (gondolom FET-es) kapott egy pofont. Akár az oldalak közötti alkatrész cserével is egészen el lehet boldogulni még rajz nélkül is. Egy második szkóp sem ártana, amivel tudnád követni a jelek alakulását a bemeneteknél.

0

Tranzix
Tranzix picture

Üdv!
Itt a gépkönyve:
http://data.hu/get/8238957/c8-17_teh.zip
.

0

Kari
Kari picture
*****

Hali!
Ez mar a rendezetlenek közt is megvan, "electro_rescuer" reggel feltette...
Kari

0

Tranzix
Tranzix picture

Hali!
Ok akkor levetetem a data -ról.:fun:
Üdv!
.

0

Kari
Kari picture
*****

Hali!
Ha nem is ua, C8-13, csak egy csaladbol levök, s hasonlithatnak egymasra?
Kari

0

Tranzix
Tranzix picture

0

Sponsored links