You are here

Xerox700P monitor 3-4 másodperc után kikapcsol.

22 posts / 0 new
Last post
irokéz
irokéz picture

Üdvözlet Mindenkinek!

A jelzett monitoron bekapcsolás után 3-4 másodpercre megjön a háttér világítás, majd megszünik, ezzel egy időben a jelző LED kezd kb. 1 Hz-es ütemben ki-bekapcsolni. A csöveket külső teszt csövekkel megvizsgáltam, jók. A tápegységen mindkét feszültség stabilan megvan a LED villogása közben is,és ugyanez a helyzet, ha a teljes invertert a 12 V megszakításával lekapcsolom a tápról. Kérném a tapasztalt kollégák segítségét.

Comments
Istvan78
Istvan78 picture

Szia!
Az IC kaspcsoló lábát rossz helyre kötötted.
Olyan pontra kell tenni ahol a feszültség megszűnik.
2V alatt kapcsolja le a kimenetet ha nem tévedek.
Ha jól emlékszem a 3,3V voltos ágat lekapcsolja.
Az pont kapcsolási tartományon belül lenne.
Üdv Istvan78

0

irokéz
irokéz picture

Szia István78!

Nem egészen értem, amit írsz az IC kapcsoló lábáról.A scaler IC 73.lábáról a táp panelre érkező ON/OFF jellel vezérlem a KA278R12 kapcsolható feszültségszabályzót, ami kapcsolja a LED háttér fényt.Az összes /több, mint 10 db./ LED-re átalakított monitorom működik ilyen módon. Ez a vezérlő jel hibás, mert állandóan jelen van 2,2 V és csak a készülék áramtalanításával szűnik meg. Abban igazat adok, hogy most keresnem kell egy olyan pontot, ahol megszűnik a feszültség a készülék főkapcsolójának lekapcsolásakor. Van is egy alkalmas pont, ez a jelző LED vezérlése. Ezt még ki kell próbálnom, de írok az eredményről.

Üdv.

0

agressiv
agressiv picture
*

Ja hogy már itt tart a dolog, én éptett monitorknál szoktam olykor a power ledet csapolni, m
ködik, csak akkor nem, ha készenlétben villog :D

0

irokéz
irokéz picture

Szia agressiv!

Ez a nyomorult is villog készenlétben :szetver: . Ilyen esetben mit szoktál csinálni?

Üdv.

0

agressiv
agressiv picture
*

A kijelzőt tápláló 5V-ra kötöm soros diódával és 470-2000uf közötti kondival, így felbontás váltáskor nem kapcsolgat összevissza, bár ezzel az inverter tápját szoktam kapcsolni. Most csak az inverterek bekapcsolása a lényeg azt hiszem, így simán rá kötném a kijelző tápjára és kész.

0

irokéz
irokéz picture

Szia agressiv!

Köszönöm a segítséget! A kijelző tápjáról megy a háttérfény vezérlése egy 4,7 kOhm-os ellenálláson keresztül, hibátlanul.

Üdv.

0

sim01zoli
sim01zoli picture

Szia!
Mielőtt mondanám, kérdezek. Hogy érted ezt?:"A csöveket külső teszt csövekkel megvizsgáltam, jók." A monitorban levő csöveket kipróbáltad egy külső tápról? Vagy a monitor inverterével próbáltál másik külső csöveket? A csövek jók, vagy az inverter?
A lényeg, hogy vissza is van csatolva a csövek feszültsége kimenetenként. Ha valamelyik kimenetnél probléma van, akkor már nem működik, letiltja a vezérlést az meg a tápegységet. Ez a visszacsatolás közvetlenül a foglalatoktól indul egy ellenállás osztón keresztül vissza a vezérléshez. Lehet, hogy van más megoldás is, de eddig még csak ilyenekkel találkoztam. Hibásak lehetnek még a trafókat meghajtó alkatrészek is.
Zoli

0

bacsiimre
bacsiimre picture

Üdv
A trafó és a cső között lévő 4-5pF-s kondik is szoktak hasonló hibát produkálni.
Üdv

0

Istvan78
Istvan78 picture

Sziasztok!
Nekem volt ilyen monitor a kezemben, hasonló hibával.
Az is ugyan ezt csinálta. A kondenzátorok cseréje oldotta meg a problémát, ha jól emlékszek akko 2 db 470uF és 3 db 10uF elkok vannak beépítve, ezeket cserélni kell. (scaler panelen)
Üdv Istvan78

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Bár nem írtad milyen scaler panel van benne, de gondolom annak stabilizátorának ellenőrzésén már túl vagy csakúgy, mint az ott található kondik mérésén/cseréjén. Sajnos ez a meghajtó is azon példányok közé tartozik amik szeretnek "elszállni".
(egy pontos típust azért megadhatnál, hátha...)
Üdv, Z.

0

irokéz
irokéz picture

Sziasztok!
Mellékelem a táp és scaler képét. A scaler elkóit ESR mérővel ellenőriztem, egy 10u-s biztosan csere, a többit jónak mértem.A lapon egy fesz.stabilizátort találtam 5V/1,8V, ez is jó, a LED pislogása közben is névleges értéken van.Kicserélem a gyenge elkót, aztán meglátjuk...

Üdv.L.

0

irokéz
irokéz picture

Szia!

A kép meg lemaradt..

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Furcsa ez a táp...<>Xerox XA7-17i<>
Talán nem véletlen, hogy én mindig a típust...típustáblát követelem, azaz annak típusazonosító feliratát ...
Talán vagy féltucatnyi változata létezik a "Xerox 700P"-nek...persze, aki csak eggyel szembesül, az azt hiheti, hogy csak ez az egyetlen fajta létezik..pedig >NEM< !

http://elektrotanya.com/?q=hu/content/xerox-17-lcd-monitor-hatterfenye-1...
Pl. itt is kicserélte az összes elkót a delikvens, de mégsem úszta meg a CCFL csövek cseréjét...
Üdv: uniman

0

irokéz
irokéz picture

Üdv.Mindenkinek!

Egyik csőpár legyengült, cseréje helyett én is a ledesítést választottam.A SCALER az elkók cseréje után elindult. Már-már örültem, hogy itt a vége, de nem... A háttér világítást indító feszültség a monitor kikapcsolása után is marad - 2,2 V - ennek megfelelően a KA278R12 nem tudja lekapcsolni a háttér fényt. Az ON/OFF feszültség a TSU56AK IC 73.-as lábáról egy tranzisztor /Q2/ kapcsolásával érkezne, de az IC ezen lábán állandóan 1,6 V-ot mérek, függetlenül a ki- vagy bekapcsolt állapottól.Ettől a hibától eltekintve a monitor hibátlanul működik. Mit érdemes ezek után még lépni?

File csatolás: 

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Lehúzott kijelzúvel is megőrül?

0

irokéz
irokéz picture

Szia!

Lehúzott kijelzővel sem javul a helyzet.

Üdv.

0

Istvan78
Istvan78 picture

Sziasztok!
Ez az IC kapcsoló láb amirol beszelek ez vagy gnd-ra téve is nyitja Vout kapuját, illetve magas logikai szintel is kapcsolható, de ha high level szint kisebb mint 2Volt akko Vout letiltodik.
Az a legjobb ha 3-5 Volt közé eső kapcsolt feszültséget használsz erre,ami kikapcsolás után nula.
Üdv Istvan78!

0

irokéz
irokéz picture

Szia!

Igen, mindegy neki.

0

agressiv
agressiv picture
*

Akkor lehúzott gombsorral kellene megpróbálni, lehet, hogy nincs más gondja, csak valamelyik gomb átvezet.

0

lali
lali picture
*****

laliSzevasztok:Uniman legyen igazad de azt a pulzáló készenléti vilodzást a tápban lévö (10-47mikrofarad) kondi okozza,csak xeroxokkal foglalkozom van vagy 8féle de elnézést 1kiseszültségű kondi van a tápban ez lehet a leirtaknak megfelelö köszi csak ennyit akartam

0

lali
lali picture
*****

laliSzerintem a tápban lévö 10mikros kondit cseréld és valószinű jó lessz

0

Sponsored links