You are here

Lnksys WRT54GC router használata swich-ként ZTE ZXV10 H201L modem router mögött.

12 posts / 0 new
Last post
mtibi55
mtibi55 picture

Üdv mindenkinek!
A kérdésem a következő, adott egy magentás ZTE modem+router egyveleg ami állandóan eldobja a wifin a laptopot. Ez úgy jelentkezik hogy a térerő jelző fel megy maximumra adat forgalom viszont 0, de csak a laptopon a telefonokkal működik. Először a laptopra gyanakodtam de újra telepítve is ez volt a jelenség és azóta a 3. laptopot fogyasztom és még ezzel is leakad, ebből következtetem hogy a router lehet a bűnös. És még abból hogy a beállításaiba belépve sokszor az órákkal előbb leválasztott gépeket is csatlakoztatottnak jelzi. Ezt a helyzetet szeretném megoldani úgy hogy utána akasztok egy linksys routert és a magentást csak vezetékesen használnám. Sikerült is beállítani a linksys-t úgy ahogy kellene, működött is a dolog addig amíg nem állítottam jelszót a wifinek utána hiába volt csatlakozva hozzá a pc nem szolgáltatott netet. Mi nincs jól beállítva kérnék egy egyszerűen érthető magyarázatot a beállításhoz (nem vagyok informatikus) előre is köszi.
Tibor

Comments
istvan770
istvan770 picture

Jut eszembe a címed alapján: A linksys-t akkor használod switch-ként ha a ZTE LAN portját a linksys LAN portjához kötöd, ez az ami nem fog működni. A lynksys WAN portjába kell dugni az UTP kábelt.

0

mtibi55
mtibi55 picture

Pont így működött a wan portban nem.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Lehet, automatikus IP cím van mindkettőnél beállítva. Dugj rá egy gépet a modem LAN portjára, és nézd meg, milyen IP címet kap a gép. A wifis router WAN portját állítsd erre az IP címre (vagy hasonlóra, az utolsó szám térjen csak el). Vagy Istvánnak van igaza, és dinamikusra kell állítani FIX helyett. De biztos ilyeneken múlik.

Üdv: Jácint

0

istvan770
istvan770 picture

A windows-ban van olyan lehetőség két háló kártya esetén, hogy az input háló kártya internetét megosztod a másik háló kártyával, azaz routerként használod. A routerekben erre nincs lehetőség, két LAN között csak switch-ként működik. A WAN-ba dugva csak akkor nincs net-ed, ha a WAN portot fix IP címre állítottad. Nyomd kb. 15 másodpercig a linksys-en a reset-et és visszaáll a DHCP fogadás. Némelyik router nehéz felfogású, ezért több újraindítást igényel.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Tibor!

Nem igazán tudom értelmezni, hogy mit kötöttél hova.
A ZTE-s modemed LAN portján elvileg kábelen kell jönnie az internetnek. Az egyik ilyen portot kösd rá a Linksys WAN portjára. A ZTE-n kapcsold ki a wifit.
Ja, és írj légyszíves pontos típusokat ( a címbe is!)

Üdv: Jácint

0

mtibi55
mtibi55 picture

Üdv Jácint!
A ZTE modem (ZXV10 H201L) egyik portjába kötöttem be a linksys router (WRT54GC)(DHCP kikapcsolva) wan portját így nem volt jó utána lan portot dugtam be így jó volt. Amikor a wifi-t levédtem jelszóval utána már nem volt jó.

0

istvan770
istvan770 picture

A DHCP kikapcs volt a hiba, ha a WAN és a LAN is DHCP-n van, (ez az alapértelmezés reset után), akkor automatikusan műkszik.

0

mtibi55
mtibi55 picture

Úgy is próbáltam de nem működött. Egyedül úgy volt jó hogy az első router lan portjába dugtam a második lan portját kikapcsolt DHCP-vel.

0

istvan770
istvan770 picture

T. Tibor!
A router vezetékes kapcsolatnál észleli ha kihúzod a kábelt, wifi-nél ez nem ilyen egyszerű. Minden wifi routerben van egy alapértelmezett eldobási idő, gép kikapcsolás, hatókörön kívülkerülés esetére. Windows esetén arról veheted észre, hogy időnként megjelenik egy üzenet a kapcsolat felvételről, akkor is ha órák óta rajta vagy. A fentiek miatt látszik úgy, akár egy óra múlva is mintha még kapcsolatban álna egy kikapcsolt géppel. A továbbiakhoz részletesebben le kellene írnod a jelenséget. Ha win7-ed van, akkor "Hálózati és ...központ", "adapter beállítások...", jobb klikk "Tulajdonságok", "...TCP/IPv4", "Tulajdonságok", "IP cím automatikus.." és "DNS kiszolgáló ... automatikus" beállítások kellenek. Az "adapter beállítások...", "Állapot", "Részletek", alatt nézheted meg, hogy milyen IP címet adott a router. Ha van kapcsolat, akkor "192.168....", vagy "10.10..." kezdetű IP címed van.
Üdv.: Kiss István

0

mtibi55
mtibi55 picture

T István!
Így már értem a wifi látszólagos kapcsolatot. Az IP címem az stimmel 192.168... minden automatikusra van állítva Volt már XP is W7 is Mindegyikkel ez volt a jelenség hogy van olyan hogy órákig jó de van olyan hogy percenként eldobja és csak sokára jön vissza még a le-fel csatlakozás sem segít.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Én is használtam így routert switch-nek bekötve. Kikapcsolt DHCP-vel, a LAN portra csatlakoztatott eszköz osztott ip címet. Sajnos néhány router nem hajlandó így működni, és a win7 -el telepített gépek sem mindig csatlakoznak. Érdekes módon az XP-rendszer jobban tolerálja.
A jó megoldás az esetedben az hogy visszateszed a Wan portra a modem kábelét, visszakapcsolod a DHCP-t és a lan oldali ip tartomány harmadik értékét megváltoztatod. A két eszköz nem lehet azonos ip tartományban pl.: 192.168.1.1 a másik eszköz pedig 192.168.2.1 kell beállítani. Így a dhcp is a 192.168.2.xx ip címeket oszt majd ki.
Az ütközést sosem jelzi, csak nincs kapcsolat és pingre sem válaszol.

0

Sponsored links