You are here

Schneider függöleges hiba tda 8177.és hanghiba!!... TV 17 SASSY

24 posts / 0 new
Last post
nagysparco
nagysparco picture

Sziasztok!

Hozzámkerült ez a tv függ megvolt görbülve alul ,na és tda 8177 volt belerakva és egy elkó meg egy tömb kondi alulra ráheggesztve a panel forrasztási oldalán! Következö kérdésem lenne: Rendeltem tda 8177 et ujat,és azt irják hozzá,hogy schneider tv be nem jó ,csak bizonyos alkatrészek potlásával!! idézem:További információ""
TDA8177F Schneder készülékbe nem jó, illetve beépíthtő az alábbi módosítáassal: Az IC 3-as lábára érkező kb 60V-os ágat meg kell szakítani, és egy 50Hz-nél 100-Ohm 100Hz- es TV-nél 120-Ohm ot kell bekötni.A 3-as láb és a test között 33V-os Zénert és párhuzamosa n 47Uf-es elkót kell kötni.Így az IC tökéletesen működik. A 60V-helyett elegendő a 33V,és ezt tökéletesen elviseli. Info: Boruzs Gábor - Bitelektro ez az aswoból van idézve!!! ""
Nah igy is jártam el,és a zéner egyböl lemelegedett meg az elko is a panelról!! Megnéztem a tv rajzát és az is 8177 et irja hozzá,de eredetileg mi van ebben a tipusban,márha 8177 nem hozzá való!!??? Ezt szeretném tudni!!
A tv meg tök másként rakta rá egy szaki a dolgokat ö nem is rakott zénert be csak 2 kondit de tök máshová és kiszedte a 60 voltos átkötést!!

Üdv:Sparco

Comments
Bagoly69
Bagoly69 picture

Szia Sparco!
Hogy a bánatba sikerült eltüntetni a visszafutási (színes)csíkokat mert nekem sehogy se sikerül. A kondicseréken már túl vagyok... Minden ötletet előre is nagyon szépen köszönök!!! Üdv, Bagoly69

0

Gabor2
Gabor2 picture

0

peter30
peter30 picture

Szia sparco
Egy portugál oldalon rajta van a helyes átalakitás rajza én kipróbáltam jó.
Ha megtalálom a gfépemen elküldöm.

File csatolás: 

0

nagysparco
nagysparco picture

Sziasztok!

A service menübe belépést hogy tudok elvégezni?? rajz közli angolul,ir valami Changa kódot hogy be kell ütni a gyerekzárnál ..az mifene az a kód? mit üssek oda be?
Vagy valaki le tudná irni érthetöen ennek a folyamatát!! ?? Köszönöm elöre is!

Sparco

0

purke
purke picture

Szia Nagysparco!

service menu schneider Tv-17, TV-17.x
-egyszerre megnyomni ,es elengedni a PIROS es KEK gombot a taviranyiton
-egyszerre megnyomni ,es elengedni 5 masodpercen belul (prog+) es (vol-) a tv-n
(a menu ami megjelenik meg kellene hogy egyezzen a TV-9xx shassze menujivel).

udv purke

0

nagysparco
nagysparco picture

Szia Peter!

Akkor végülis tda 8178fs ic való bele gyárilag?? ha azt rakok bele akkor minden gyári állapotban hagyható??

Köszi elöre is!

Üdv:Sparco

0

Gabor2
Gabor2 picture

Üdv.
Gyárilag TDA8177F való bele,elég sok belőle a gagyi.
TDA8177-el is kiváltható,sőt olcsóbb s tovább lesz jó.
Csak az átalakitást meg kell tartani :Megszakitani a 3-as lábra jutó tápot a 3-6-os láb közé egy 100mikrós kondit beépiteni ennyi.
Vagy STV9379FA is beletehető de ákkor vissza kell mindent állitani.
Ellenőrizni kell a 0.22ohmokat is ill a diodákat....
üdv

0

nagysparco
nagysparco picture

Szia Gábor!

Már tudod hány ic-t ellőttem ..ajajjj...már készen volt 8177 el plusz az elkoval,de volt felül kicsi 3 szinű csíkozódás olyan 1 cm tartományban és matattam kicsit a körben na meg ellenállatok is meg dioda is elszállt már és most tök szar már az egész! Most az jön,hogy minden alkatrész kidob a körben és aztán meglátjuk!! Nah meg amugy ha müködik van még egy baja a hang elmegy néha magától és visszajön magától ilyesmi... Ez lehet ,hogy a msp 3401g szarakodik?? majd ha már felállt a függőleges ez fog következni ...apropó az a pár színes csik felül mitöl lehet?? a 2 kis 220nanós kondi tán? azokat még nem cseréltem sosem a körben mondjuk!!
Aztán jöhet majd a service menü mert a függöleges is elvan kissé csuszva!

Köszi!

Sparco!

0

stomi
stomi picture

Szia Nagysparco!
Ez nem a kétoldalas panellel készült?
Ha olyan, akkor az összes csőszegecset forraszd át mindkét oldalon! (főleg a hang miatt)

0

nagysparco
nagysparco picture

Sziasztok!

Nah ujra itt a tvvel! Hang már megjavult,a szegecsek átforrasztásával!! A függőleges is jó már,megy szépen minden,csak egy pici bibi van még a dologban mégpedig a felső 1-2 centiben piros zöld hajszálvékony csíkok vannak kb 4 darab és többnyire csak a sötétebb jelenetnél látszódik jobban!! Valami smd kondi lehet a függ körül? nagyobb elkókat már kicseréltem ugyebár vagy valami tipp?? Jah meg még a szervíz menübe szeretnék belemenni mert kell picit állitanom a függölegesen! Aki tudja a lpéseket légyszi írja le!! ?

Köszönettel:Sparco

0

stomi
stomi picture

Szia nagysparco!
Ellenőrizd az R342 (0R22) és a D313-at!
A szervizbelépés:
Hálózati kapcsolóval kapcsold be, majd a távon nyomd meg egyszerre a piros-kék gombokat. Utána engedd el és 5mp-en belül nyomd meg egyszerre a taszton a V+ és P- gombokat.
Memorizálás az OK gombbal, kilépés a TV gombbal.
Csak az eredeti távval működik, utángyártottal nem.
Lehet, hogy csak a sokadik próbálkozásra lép be.

0

nagysparco
nagysparco picture

Szia!

Mind 3 ELLEnállást és mind a 3 diódát alapból cseréltem most már meg uj 100 mikrót raktam be meg a 2 db kis 220 nanós smd-t is cseréltem már meg a 3 nagy elkót is a körben...szóval ezek mind ujak! na meg az ic is!!és ott van az a hajszálvékony pár darab csík!! De tényleg csak a sötétebb tónusoknál látszik vagy ha leveszem a fényeröt akkor jobban!! A service menübe sikerült bemennem már tudok is állitani dolgokat,de nem egészen tiszta még!és most megint elment a hang ,de viszont az av -kon van hang,csak tunneren nincsen,de tuneren is van csak egy adón rtl klub földi antennával csak azon!kábeladásokon nincsen hang! Service menüben ezzel a hanggal kapcsolatosan nem tudok állitani valamit??

Üdv:Sparco

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Szia nagysparco!

A hanghiba a szegecsek miatt van, mellette megreped a nyák (csak mikroszkópikusan látható) ;)
A mérőcsíkokat pedig el lehet tüntetni megfelelő módosításokkal a service menüben, vagy reset és geometria teljesen újraállít!

Szokásomhoz híven nem részletezem... :rohog:

Üdv.

0

nagysparco
nagysparco picture

Halihó!

Szóval következö a helyzet,hogy csak 6,5 megán van hang,ezért van az rtl klub földi analóg sugárzásán hang,minden máshol ami ugyabár itt nálam 5,5 megán jön azon semmi hang sincsen! Talán behalt az MSP 3401?
Ez az ic rendez le minden hanggal kapcsolatos dolgot? nem is látok 5,5 -es 6,5 es hullámszűrőket !! Azok itt merre vannak? az ic ben tán?

Üdv:Sparco

0

nagysparco
nagysparco picture

Szervusztok!

Nah kész lett a tv a hanggal csak annyi volt a szitu,hogy a menüben kellett átállítani egyenként minden adót Dk-ról Bg -re! Na de ezt nem értem,autómata tárolásnál ez miért nem állitja át a hangnormát megfelelő értékekre!?? Nah mindegy lényeg,hogy szuperál a tv végre valahára!

Üdv:Sparco

0

nagysparco
nagysparco picture

Szia Gábor!

Megpróbálom játszani a service menüvel mert a txt is le van csúszva mondjuk 1 centit kb! A hang viszont akkor az AV .-kon miért tökéletes? ha a szegecseknél van valami?na meg rtl klubon is vhf 1 ben földi antennával??

Üdv:Sparco

0

Gabor2
Gabor2 picture

Üdv.
A TV17XL-tipusoknál az átalakitás nem müködik helyesen,a többi verzionál igen.

0

nagysparco
nagysparco picture

Szia!

Ez simán tv 17 es sassye!! Nem xl es meg stb... ugyhogy ennél kellene müködjön elvileg !

0

nagysparco
nagysparco picture

Sziasztok!

De de ez kétoldalas panel! Lehet hülye kérdés vagy amatör de mik azok a csöszegecsek??? és hol vannak? Azok a forrpontok lennének azok a szegecsek? kis forrkarikák?? Bontott ic-m nincsen ehhez sajna csak uj tda 8177 el tudik szenvedni! :(

Üdv:Sparco

0

purke
purke picture

Sziasztok!
Szerintem is arra gondolt forrpontok(forrasztasi pontok)
Csoszegecsek :hmmm: hmm hat jo ma is tanultam egy uj kifejezest az elektronikaban, esetleg galvanizalt lyuk furat?:taps2:
pedig en femszakmai kifejezesnek mondanam,

udv:purke

0

stomi
stomi picture

Szia purke!
Ez a szemétláda pont olyan amilyennek Jaca leírta.
Elfelejtették lyukgalvanizálni, helyette jó oxidos szegecseket raktak bele és úgy van megforrasztva.
Az idők során tele lesz kontakthibákkal.
Átforrasztáskor csak úgy fröcsög az ón, mint a Sokol rádiónál.

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Vannak olyan kétoldalas panelok, ahol nem galvanizálják a furatot, hanem a két oldalt csőszegeccsel kötik össze. Ritka megoldás.

Üdv: Jácint

0

arnold
arnold picture

arnold
Szerintem a legbiztosabb bontasbol,ugyanolyan saszzéból felhasznalni a függőleges ic t ha van rá lehetőség.
Tapasztalatból mondom.

0

Sponsored links