You are here

Alcor D786M táblagép touch sreen cseréje (végleg megoldva)

18 posts / 0 new
Last post
PPLaci
PPLaci picture

Sziasztok!
Kaptam egy ilyen táblagépet törött érintő képernyővel. Csak a touch screen része hibásodott meg, az alatta lévő kijelző hibátlan. Vásároltam az ebay-on hozzá való touch screen-t. A szerkezet hátulját már szét tudtam sérülés mentesen szerelni, de a régi törött üveget még nem szedtem ki. Van-e ennek valami bevált módja, hogy lehet kultúráltan kicserélni? Ha valaki csinált már ilyet kérem írja meg a módszert. Nem szeretném "szétbarmolni" a dobozt.
Köszi előre is a tippeket! Laci

Comments
leweegee
leweegee picture

Szia!

Nem kell túlmisztifikálni a dolgot, én kicseréltem már egynéhány érintőt eddig mindig sikerrel. Úgy a legegyszerűbb, ha leszeded a hátlapot, vagy ketté választod a masinát, ha nem egybe jön le a hátlap. Leforrasztod az akkut, kihúzgálod a szalagkábeleket/csatikat az alaplapból, majd kiszereled az alaplapot. Ezután az lcd-t, az akku ha rá van ragasztva az lcd-re, ne bántsd, szedd ki egybe, ezek után lesz egy előlapod, a törött érintővel, amit már gyerekjáték leszedni róla, mivel előről-hátulról hozzáférsz. Remélem érthető voltam valamennyire, ha nem kérdezz bátran! :)

Üdv!

0

PPLaci
PPLaci picture

Szia!
Köszi a részletes leírást! Azóta már túl vagyok rajta sikerrel lecseréltem a touch screent. Szépen működött rajta minden 2 napig, miután kitaláltam, hogy megfrissítem a firmwaret ennek http://www.alcordigital.hu/letoltes alapján. Szépen végigcsináltam mindent lépésről-lépésre. Már a flashelésnél tartottam mikor a flashelés közepén a PC magától újrabootolt. Azóta semmi életjelet nem tudok kicsikarni a tabletből. Megpróbáltam újra a flashelést, ugyan annál a pontnál megint rebootolt a PC :-(
Szerdán lesz lehetőségem egy másik PC-vel megpróbálni újra, remélem azzal majd sikerrel járok, mert ha nem kifogytam az ötletekből.
Az zavar legjobban, hogy az Alcor hivatalos oldaláról töltöttem le mindent, és olyan "szájbarágós" leírás van ott, hogy szerintem egy
óvodás is meg tudná csinálni :-( Én meg belebuktam.

0

leweegee
leweegee picture

Szia!

Nyugi nem történt tragédia, a másik pc-vel biztos sikerülni fog. Milyen oprendszered van? Ugye nem usb elosztón volt a tablet frissítés közben? Azt nagyon nem díjazzák a flashelő progik! Volt kék halál is, vagy csak simán újraindult? Ha a másik pc-vel is újraindul és van kék halál, akkor azt meg kéne nézni mit ír ki, a pause gombbal meg lehet állítani a számlálást, és újraíndítás előtt le tudod írni mit ír ki. :) Szerintem ez csak valami preloader driver gond lesz. Ha nagyon nem boldogulsz, jó lenne egy fénykép a vas belsejéről, a procira és a board id-re fókuszálva (egy számsorozat az alaplapon), abból már lehet okoskodni. Teljesen halálba küldeni szinte lehetetlen egy tabletet, amíg a preloader nem sérül, és egy ilyen hivatalos frissítésnél ez szinte kizárt :) Ha elakadnál jelezd, és ha tudok segítek! :)

Ui: Esetleg próbálj egy másik firmwaret rátolni, ugyanazt ami volt frissítés előtt, vagy egy még régebbit.

Üdv!

0

PPLaci
PPLaci picture

Szia!
Igen, szerencsére neked volt igazad. Másik PC-vel elsőre hibátlanul felment a firmware és működik a szerkezet. Köszi a tippeket. A másik PC-vel "kékhalál" nem volt, egyszerűen elsötétült a monitor és újraindult a gép. Így utólag arra tudok gondolni, hogy azon a PC-n talán még nem is USB2-es a port. Mikor bármilyen pendrájvot rádugok, mindig kiabál hogy: "az eszköz gyorsabb működésre is képes". Nem is nagyon agyalok rajta tovább. Lényeg, hogy működik. Köszönöm a segítségedet!
Üdv: Laci

0

coll
coll picture

Szia!

Csak simán újra rá kell rakni a firmware-t és jó lesz, semmi extra.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

...szóval "simán" Ha valóban segíteni akarsz, akkor leírod a mikéntjét! Köszi.

Üdv: uniman

0

coll
coll picture

Az Alcor leírásnál, nem tudom jobban elmondani. Csak arra céloztam hogy csinálja meg még egyszer mert újraindult a gépe.

0

Cormyus
Cormyus picture

Szia!
A ragasztás gépfüggő,én egy éve 2db 7 colos kínai gépen könnyedén lecseréltem az érintőt. Csak a szélein volt öntapadós gumicsíkkal rögzítve még melegíteni sem kellett a leszedéshez. Viszont egy 8 colos lexibook érintőjét még melegítéssel sem tudtam leszedni 100 fokon. Sikerült is elrepesztenem az egyébként "csak" szalag kontakt hibás érintőt. Szóval tényleg leginkább az új megérkezése után tudsz majd többet meg róla.
Üdv!

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Bemelegítésképpen érdemes "jútyub" filmekkel kezdeni...
Üdv: uniman

0

PPLaci
PPLaci picture

Szia Uniman!
Köszi szépen a választ és a linket. Sokat megnéztem, sikerült még jobban elbizonytalanodnom. Sajnos az én típusomról nincs felvétel, másik típusoknál pedig 2 verzió van. Vagy elölről esik neki a touch screen-nek, vagy hátulról bontja szét a gépet és a legvégső lépés az érintő felület kibányászása. Ha valaki szedte már szét ezt a típust kérem írja meg melyik metódus a nyerő. Az idő még nem sürget mert a panel még nem ért ide. Igaz most már a napokban várható. "Felkészülten" :-) szeretnék nekivágni a dolognak.
Üdv: Laci

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

A touch screen fel van ragasztva a kijelzőre, és igen törékeny mindkettő. Hőlégfúvóval kell lassan melegíteni hogy leváljon, de nagyon rázós ügy. Lassan, óvatosan kell melegíteni mert a hőtől is elrepedhet vagy tönkremehet a kijelző.
Szintén nagyon nehéz az újat úgy feltenni hogy ne legyen buborékos a ragasztás.
Amíg nem beszéled át valakivel aki már csinált ilyen műtétet, semmiképpen ne állj neki. Én sem mertem kicserélni.

0

PPLaci
PPLaci picture

Szia!
Te pont az én típusomról írsz, vagy csak úgy általánosságban?
Ha az enyémről, akkor kérek szépen egy elérhetőséget kivel lehetne ez ügyben konzultálni. Forrólevegős pákám van.
Köszi előre is! Laci

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Csak általánosságban. De mindegyik felépítése hasonló, a kijelző kiszerelése nem okozhat gondot.
Sajnos én nem mertem nekiállni, és pont azért mert nem ismerek senkit akinek sikerült volna - de biztosan nem lehetetlen.
A melegítést tényleg inkább hajszárítóval kellene megpróbálni. Óvatosan.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!

Inkább hajszárítóval ess neki! A hőlégfúvó, forrólevegős páka túl forró nagyon pici helyen. Az nem arra való!

0

PPLaci
PPLaci picture

Sziasztok!
Köszi szépen a segítő hozzászólásokat. Tényleg jó lenne valakit meghallgatni aki már csinált ilyet.
Akkor mindenképpen hajszárítóval fogok kísérletezni. Azt mondjátok, hogy teljes felületén rá van ragasztva a képernyőre a touch screen? Én azt gondoltam, hogy csak a kerületén van ragasztás.
Egyre jobban kezdek félni a "műtéttől"

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

"Vásároltam...hozzá való touchscreen-t"...akkor látod milyen ragasztóanyagokat mellékeltek hozzá, vagy nem járt hozzá semmi? ...vagy külön kellett volna hozzá megrendelni?

Hoppá! Tán még nincs is a kezedben az "ebajos" portéka?

De a profik célkészülékekkel csinálják a cserét...

Samsung S3-as előlapi üvegjének a cseréjéről is érdemes néhány filmet megnézni. Bár az lényegesen kisebb kijelző... a hajszárító hőfoka ehhez kevésnek tűnik...

Üdv: uniman

0

PPLaci
PPLaci picture

Szia Uniman!
Köszi a választ! Ahogy írod még nem érkezett meg a touch screen, de pontosan arról az oldalról rendeltem amit belinkeltél. A filmet is megnéztem aminek az a legnagyobb haszna, hogy legalább azt tudom, hogy 150 fok körül kell melegíteni (remélem C-fok :-) ) Ha pici szerencsém lenne akkor nem a teljes felület ragasztott, csak a szélei. Ha megjön a panel rögtön kiderül.

0

Sponsored links