You are here

Hogyan lehetne egy router WAN forgalmát monitorozni?

34 posts / 0 new
Last post
mtibi55
mtibi55 picture

Sziasztok!
Előző témáimhoz kapcsolódóan, a net szakadozásom továbbra is fenn áll pedig már a wifiről átállta vezetékre. Sokszor így is ledob a router és még a setupja sem válaszol ilyenkor. Szeretném valamilyen úton monitorozni a router WAN forgalmát hogy miért nem válaszol a router időnként.
Válaszokat köszi Tibor

Comments
mtibi55
mtibi55 picture

Találtam egy programot NetLimiter 4 ez szépen kiírja hogy melyik program használja a netet és mennyit ez mutatta meg hogy a gép nyugalmi állapotában is volt forgalom amit a víruskereső frissítő szolgáltatása csinált. Ezt a szolgáltatást leállítottam azóta akadás mentesen megy a net (kop-kop) és észre vehetően gyorsabb lett a gép is.

Még jó hogy leírtam 5 perccel később meg is állt.

0

mtibi55
mtibi55 picture

Kellemes ünnepeket Mindenkinek!
Felraktam egy NetWorx nevű programot ami folyamatosan figyeli a hálózati forgalmat és egy olyan dolgot figyeltem meg hogy ha nem csinálok semmit sőt még a böngészőt is bezárom akkor is 0,5- 2Kb/s adat forgalmat jelez a hálózaton ez mitől van? Ha meg a böngészőm nem hajlandó működni olyankor az adat forgalom 10Kb/s-ra is fel megy a kattintáskor mégsem jeleníti meg az oldalt. 10 perc alatt 2MB adatforgalmat kreált valami pedig nem is böngésztem.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Nekem a Chrome rosszindulatúnak titulálta ezt a prg-t, letöltését le is tiltotta! Ez viszont rendben van...és nincs forgalom. Ez viszont csak a számítógép "forgalmát" mutatja, nem a routerét. Ugyanez megnézhető a windows-os "vezeték nélküli hálózati kapcsolat" ikonjával...

B.u.é.k.: Uniman

0

mtibi55
mtibi55 picture

Fel raktam egy olyat is hogy Wireshark de azt nem tudom értelmezni azon van olyan katyvasz hogy nem értem hogy mi az a sok szám.

0

mtibi55
mtibi55 picture

Sziasztok!
Először is Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Van egy újabb topik amit egy kolléga nyitott hasonló problémával mint az enyém. http://elektrotanya.com/?q=hu/content/internetboengeszo-furcsasag-avagy-....
Az az érdekes hogy ez egyezik azzal ami nálam van nekem is úgy van pl. ha megy egy letöltés az megy rendesen de a böngésző nem reagál illetve nem tölti be a megnyitott oldalt és a windows feladat kezelője szerint amikor ilyen leakadás van olyankor nincs kimenő adat sem a hálózati kapcsolatban.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Öld meg!
Szikrát, mikrot neki.. Aztán cserélik. Nincs vita, okoskodás.. Nálad sűrűn halnak a szarok.. Hidd el egy idő után (5-15 alkalom) megunja a kijáró kolléga az ingyen szaladgálást és ad egy normálisat!

0

AzzA
AzzA picture
*

Szia !

Ha a routered nem éred el a router IP címén keresztül akkor tökmindegy milyen a WAN forgalma.
A routered el kell érned akkor is ha megszüntették az egész netet.

Ha 192.168.1.1 vagy hasonló nem tudsz a setup-ba lépni az a router rossz.

Üdv.

0

csakyt
csakyt picture

szia
Ha a szolgáltató tulajdonában van a router és ráadásul IPTV megy vele, akkor hiába írja be a te általad leírt IP számot, mert a szolgáltatók legtöbb esetben megváltoztatják a router IP azonosítóját. Én mindenképp felhívnám őket és az okoskodás elkerülése végett azt mondanám, lefagy a rendszer, hiába húzom ki és dugom vissza. cseréljék ki a routert.
Tibi

0

mtibi55
mtibi55 picture

Szia!
A WAN forgalom csak annyiban érdekelne hogy nem fogja-e le valami abban az időben a routert amikor nem hajlandó válaszolni. Tehát esetleg valamelyik másik gép esetleg túl nagy adat forgalmat kreál.

0

leveesoft
leveesoft picture

Szia,
Nem tudom, milyen neted van, de valószínűleg a wlan sebessége nagyobb, mint a neted, tehát nem tud egy másik gép akkora forgalmat generálni kifelé, hogy te választ ne kap. Anélkül, hogy pontosan ismerném a routered belső lelkivilágát, programozását, attól függetlenül azt gondolom, hogy ha le is lenne terhelve, akkor is válaszolna, max. lassabb lenne...
Üdv,
L

0

Joe
Joe picture

Jogos! Fölös munka a modemet piszkálni.
A router szakadozhat, ezért nem a szolgáltatót kéne piszkálni, bár a saját ipcím ismeretében a hiba fennállásának idején azt kívülről pingelve eldönthető, hogy legalább a wan rész jó-e. Ennyi szenvedés után már hálátlan gyerek lettem volna és másikat (nem azt a típust) raktam volna fel.
Joe

0

mtibi55
mtibi55 picture

Szia! nem tehetek fel másikat egy részt mert köt a szerződés hogy csak az általuk adottat használhatom másrészt a routerban valami spéci szoft van mert van rajta IPTV is és az csak ezzel megy.

0

ppeti84
ppeti84 picture

Akkor bejelenteném hibára és oldják meg ők. Ne hagyd magad lerázni.

0

Joe
Joe picture

Jelentsd be hibára! Mondd el mi a probléma nem kell se szakembernek, se hulének lenni.a kiszállásról kérj jegyzőkönyvet munkalapmásolatot mérési adatokkal! későbbiekben jó ha elhúzódik,elfajul a dolog.
Mielőbbi javulását a connectnek, Kellemes Ünnepeket!
Joe

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Ez egy modem, wifi routerrel egybeépítve, amely ráadásul a szolgáltató tulajdonában van...azaz mindenképpen az internetszolgáltatót kéne "piszkálni" nem a hardvert!
2014-12-09 óta már rég a végére jártak volna...vagy nem?
Volt részem egy ilyen postán érkezett, "Szereld magad" retikül-doboz beüzemelésében. Elég sok probléma adódott, de az ügyfélszolgálattal folytatott többórás "eszmecsere" következtében sikeresen beüzemeltem, valóban nagyon segítőkészek voltak! Persze ehhez az kellett, hogy a telefonvonal mindkét végén hozzáértő személy legyen... A internet előfizető "Náncsi" néninek fogalma sem volt a teendőkről...(U.I.: Itt azonban IPTV nem volt...)

Üdv: uniman

0

Joe
Joe picture

Bocs, de a 3 adatból megtudom mondani, hogy esetleg a hálózatnak van-e hibája. Magas zajszint szakadozik a modem, magas upstream level a fejállomás nem látja a modemet stb. aki nem csinált ilyet annak tényleg nem mondanak semmit ezek a számok. A T-s kijön és ezeket kéne megnéznie,(nem is biztos látja, hisz időszakos a hiba), mert ha lehúzod a modemről e bemenő koaxot az 1 perc mire reagál rá de a zajszintet elvileg bent is loggolják, de gyakorlatilag kevesen értenek hozzá mit látnak. valszeg olcsóbb az egyemista deákleány alkalmazása lehet ezért kell erősködni egy szakemberért. Kis szerencsével megmondható, hogy az analóg átviteli rész rendben van e előrefelé mert egy xarul meghúzott csat ilyen hibát okozhat. És ugye több is van a NOD ig. Ezekből az adatokból egy a rendszert üzemeltető szakember meg tudja mondai van-e hiba, legalább azt hogy fizetős lesz-e a kiszállás. Az volt a tapasztalatom, hogy az informatikus urak többsége (tiszt. a kiv.)az átviteltechnika ezen részét csak tapogatják mint vak a hajnalt.Egyébként is az adatok leolvasását kértem, de elpiszkálni amúgy sem nagyon lehet(másképp nem hagynák ott cd-t amin mindez rajta van, mert a köv indításnál feláll a modem ha látja CNTS-t, és jogosultsága van, de ha ha határérték,vagy picit rosszabb akkor is feláll, de szakadozik a kapcsolat. Rohangáltam pár évet SDA-val a vállamon meg anélkül is. Több cégnek is javítottam, építettem, telepítettem eleget ahhoz hogy lássak DOCSYS-i működni is meg ne is.Ja meg megépült engedélyes terveim is vannak, bár mérnök nem vagyok. Evvel a szűkös tudássommal próbáltam segíteni egy fórumtárson. A modem valóban a szolgáltató tulajdona ezzel sérülést nem okozol, és a belépést nem loggolják (még), ezzel még nem léptélbe a rendszerbe csak egy töredékére látsz rá, és csak arra ami téged érint, de ha a konnekt rendben akkor a kiszállás kifizettethető, és ha hibát látok legalább szólnék mikor kell szolgáltatót hívni még ha a hibáját el se fogja ismerni soha,vagy el bagatellizálják a problémát (csak egy kis csatlakozó :) ), mert az átadási pontig az ő dolga a hálózatot rendben tartani.
Csak ilyen jellegű ismereteimmel próbálok segíteni. (A cd tartalmaz minden belépéshez szüks. adatot IP, jelszó stb., tehát nem titkos, így akár a wifi jelszava is megváltoztatható de minek? )
Joe

0

mtibi55
mtibi55 picture

Olyanokat írsz ami nekem többszöri elolvasás után is kínaiul van. A bejövő kábelt is többször cserélték egy időben mert folyamatosan szakadozott a net meg a tv is és az volt a válasz hogy hibás a kábel . többszöri kivonulás után rájöttek hogy valami bekötés volt rossz az elosztó szekrényükben.

0

Joe
Joe picture

Ezt mondtam.
A szervizgyakorlat: ahol 1 hibásan felrakott csati van ott van több is.
Továbbra is analóg hibára gyanakszok ami a T (és mások által is) használt műszer nélkül vagy felcsatlakozott modem nélkül nagyon nehéz megmondani. Kisebb hibákhoz JÓL működő rendszerhez kimentem telepíteni cserélni készüléket az ismerős csaj bemondta a munkalapra szüks adatokat. Ha elfelejtettem a modem honlapjáról szedtem le. Nem mindig kell az az 1 GHz spektrumanalizátor. :) A modemben ugyanezek az adatok megvannak, a duplex analóg kapcsolat jelszintjeit ezek alapján állítja be a fejállomás modemes része (CNTS). Ezért az alapvető szerelési szabályok mindenkori 100 %-os betartása alapvető. Ha elmondtad volna ezeket az adatokat(akár pü) gyakorlatom alapján megspóroltam volna egy telefonos kisasszonnyi időveszteséget. A 3 kért alapadat: 1. DS level ez a downstream rövidítése a leirányú jelszint (HA alacsony kapcsolat se lesz, ha előírt szinten túli akkor a torz jel miatta vétel szakadozik. dBmV ban közli a modem pl) 2. US upstream ez a fejállomásig mért
visszirányú rendszer csillapítás, dB a mértéke (ez ha szinten túli szinten túli akkor a modemed adásszintje nem elég: a fejállomás nem hall rendesen képletesen halk vagy neki szakadozni fog a kapcsolat.) 3. a rendszer jel zaj viszonya ez utal hibás csatlakozóra akár többre is lehet a fejállomásig . Alapon ezeket kell nézni ezek utalnak arra hogy a rendszer jól van e összerakva és DOC-SYS2 rendszer üzemeltethető-e rajta üzembiztosan. A szintek tól-ig értékei szabványosak. Ha kicsit "kicsit" térsz el tőle akkor a konnekt rövidebb-hosszabb szakadozása ként jelentkezhet a hiba de volt oly típus ami többet bírt, ez nem az. HA jobban eltérsz a hatértéktől a hibajelenség: nincs kapcsolat. Tehát nem biztos, hogy a "szikrát neki" megoldás :) . Ha ilyesmit kiszúrtam akkor az ügyfél is észrevette a következő, vagy az utána lévő számlában. :( . Az informatikusok az informatika ezen ágát azért ismerik kevésbé, mert kevesen gyakorolják. Elnézést hogy ennyit írok, de amíg a kapcs modem előtti része nincs rendben addig lehetsz dzsaniszta rendszergazda mögötte az eredmény ... :) . Na mindegy, a szolgáltatódat és a hiba időszakos jellegét ismerve, ismerve még "barátként" is üdvözölheted a szerelőt annyiszor, oly gyakran jelenik meg nálatok.
Viccelődést félretéve mivel nem ismervén a hálózatot kell rendbe rakni utána lehet az eszközöket ráakasztani.
Most jött ötlet a készülékhiba kiszűrésére, de előbb a hálózatról kéne adat mert az ujjam megnyalása nem ad eleget, így vagy úgy de ezt mérni kell. Erre dobtam fel tippet, ha nincs kedved végigszenvedni, akkor marad a telefonos kisasszony, és ha kijön aszerelő ő legalább nem a te számládra beszélget utána. Mindenesetre további
Kellemes Ünnepeket Joe

0

uniman
uniman picture
***

Hello MTibi.
"kínaiul van"...nekem is, de ide mindenképpen a szolgáltatót kell bevonni!
Üdv: uniman

0

mtibi55
mtibi55 picture

Szia!
Ezzel az ügyfél szolgálatos dologgal csak annyi bajom van hogy amikor felhívom őket akkor több percig csak zenét hallgatok amikor meg felveszik akkor nem is értik hogy mi a gond csak az az eljárás hogy húzzam ki ezt meg azt utána dugjam be ezt meg meg azt ebben és ebben a sorrendben akkor szuper és működik(ebben már volt részem párszor) 5 perc múlva amikor leteszem a telefont kezdődik elölről az egész buzera. Ezért szeretném magam kideríteni nem ilyen kibe dugdosós megoldással hogy mi a rossz és akkor jelezni hogy mi a hiba és oldják meg.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Ja igen, én nem a telefonos-kisasszonnyal cseverésztem, hanem azonnal egy technikust követeltem...és kaptam!

Üdv: uniman

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Ez esetben ezt kell beírnia (Mivel ez a topic már egy ugyanazon probléma (téma) 3. "felvonása" ...a három topic összevonása meggondolandó lehetne? Vagy nem?)

Előzmények:

http://elektrotanya.com/?q=hu/content/win7-diagnosztika-hiba
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/lnksys-wrt54gc-router-hasznalata-s...

Üdv: uniman

0

mtibi55
mtibi55 picture

Szia!
Ez esetben ezt szoktam beírni de nem történik semmi.

0

AC-DC
AC-DC picture

Sziasztok!
"Ha 192.168.1.1 vagy hasonló nem tudsz a setup-ba lépni az a router rossz."
Ez egyáltalán nem biztos. Sőt, inkább a géppel van baj. Jó eséllyel az OP-rendszer hibája. De, hogy konkrétan mi is...
Egy Live CD-ről indítással többnyire ki lehet szűrni.

Üdv .: Zoli

0

Joe
Joe picture

Üdv!
Te nem tudod, cak az T Üszi segítségével. Felhivod (ez már elég gáz időben, számokzat nyomogatva, szerződéseddel a kezedben. Az ÜSZI-s diáklány kezelői felületéről tudja pingelni a modemed, és látja modemed felcsatlakozásának adatait (up/down stream level, jel-zaj viszony stb.) ha nem válaszol/ szakadozik akkor csere/modem hiba is lehet/, ezért küld egy szerelőt. Ha a zárójelen belüli szintek nem jók, kijönnek rendberakják a hálózatot valszeg be se jönnek(Ők is akkor dolgoznak amikor te).
Vagy: A modem által fogadott és általa a CNTS-nek visszaküldött jelet a modem belső honlapján tekintheted meg direkt csatlakoztatva a számítógéped egy utp kábellel, IP címe 169.168.100.1 előfordulhat, hogy csak a felcsatlakozás idejéig látható főleg régi típusoknál volt ilyen. Ha leírnád a 3 fő adatot UP/DOWN stream level, Jel-zaj viszony és hogy stabil ezekből esetleg tudnék mondani valami hálózati hibára utalót. A szerelő is ezekre utaló nyomokból dolgozik az SDA spektrumanalizátoraival. Amit mondtam nem titkos, a modemmel átadott CD-n rajta van. Ja: usr.: admin / pwd.: admin a belépőkód, de lehet pwd üres. (cd-n rajta ez is)
Este visszanézek most dolgom van Joe

0

sebaj_tobias
sebaj_tobias picture

Szia!

Az előzőekről lemaradtam, de a teljes forgalom mennyiséget ezzel pl: networx
https://www.softperfect.com/products/networx/manual/?lang=Hungarian
Esetleg ha lesz gyanús dolog a gépen, ami miatt a router csak a tiédet dobja el, akkor wireshark
https://ipon.hu/utils/Wireshark

Kérdezek:
Torrent megy mikor eldobja a netet?
Internet led világít ahogy kell eközben?
Mikor a laptopot eldobja hálózatról a többi eszköz rajta marad?
Azokról pingelve az átjáró/laptop látszik?
Egyelőre ennyi.
A WAN portos dolgot majd mondom,ha a ZTE-ben valami megáll, jobb lenne ha a router rendesen menne, nem switchként.

Hali!

Tóbiás

0

mtibi55
mtibi55 picture

Szia!
Azt vettem észre tegnap hogy abban az esetben amikor a router nem hajlandó semmilyen internet adatot szolgáltatni,a hálózatomon lévő gépeket akkor is elérem csak a netet nem. És még az tünt fel bár ez nem tuti hogy a gyerkőc amikor eljött a géptől akkor nekem megjavult a kapcsolatom. Lehet hogy ott a hiba és az ő gépe generál valami brutális forgalmat ami miatt a router nekem nem válaszol.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A gyerek nem nyom valami olyan játékot, amit szerveren keresztül sokan játszanak? Lövöldözős/katonás/mászkálós/stratégia? Bár nálunk 4M sáv van, és mégsincs ilyen gond.
Úgy sem működik, hogy nem a bejövő modemre csatlakozol, hanem egy másik routerrel van szétosztva a forgalom? Vagy ez az, ami nem jött össze?

Üdv: Jácint

0

Joe
Joe picture

Jaca!
Asszem T-s combo modem-settopbox-wifi routert említett. Asszem ebbe nem a standard monem modem ip-n kell belépni Hanem a 182.168.1.1-en (Én s kavarom, de ha nem ez. akkor az.) Na mindegy, itt ha meg akarod nézni működik-e a gép amikor nem enged be tudd meg az IP-cimét és pingeltesd meg egy haveroddal válasz esetén modemtól befelé a gond és az a baj hogy a T-is látja - belső rendszerhibára fog kapásból hivatkozni, ls azzal riogat hogy fizetős lesz a kiszállás. Ezt van aki be is vállalná, csak legyen jó. Az utóbbi pár évben a külsős cégek lekoptak(akár az enyém) a kevésbé kvalifikált szakembereikkel. (Akár ÉN :) ). Időszakos hibára vetődni amúgy sem álom mivel nem biztos hogy a rászánható x (teszem azt 2 óra) idejében jelentkezik. És még más hiba is lehet... Tehát sanszos a többszöri kiszállás. Igy hálózati hibától a modem, a router, a számgép hibájáig bármi lehet. A felcsatlakozott modem US, DS, Conneceted ledjei nem mérvadóak mert ma javítottam havernek T hálózatot, és az MMWO
(Ez az a spéci kialakítású 3-as osztónak látszó tárgy) MM ágából a koax kihúzása után fél perc után aludtak el a ledek, nig a netező "csak" a letöltés lassulását mondta be holott a kábelvég a kezemben volt. Szóval az analóg rész szakadozását így nem lehet kontrollálni. Erre utal az RF magas zajszintje. De ha a modem fenn van (pl. kívülről folyamatosan pingelhető) analóg rész OK. de belülről nem akkor "csak" annyiszor kell a T-t hívni amíg ezt nem látja, mert bemondásra nem cserélnek modemet, ugyanis ő még látja a routert mint "készüléket" de kapásból az üszis nem lát mögé legfeljebb az adatforgalom hirtelen megszűnése lehet gyanús. Volt oly hibám ahol a modem eth interfész szakadozott mitől? (Nem dolgom, mert nem én gépem) a CNTS viszont látta, kinntről a pingre válaszolt míg bentről nem. Lecseréltem, nagy nehezen végrehajtották, bár ki nem fizették, és később újra kiadták a modemet hogy jó, még a hibapapírom is benne volt, igaz öregasszonynak csak télóhoz a hiba sose jön elő. Mivel ez egyben van és switch felől managelhető csak közvetve mutatható ki és időszakos is a hiba "érdekes játék" lesz a szolgáltatóval az eszköz hibája esetén.
És még a laptop hibája is lehet, bár két interface ugyanazt a hibát produkálná? Ezek azok a hibák amikor a szerelő átmérte a műszerével a hálózatot, nem talál semmit, és behozza a laptopját netezni :D .
Innentől ott kéne lennem megnézni mert lehet apró hiba még elkerülte figyelmünk.
Joe

0

Gépklinika
Gépklinika picture

ÖLD MEG!..!!!!
"öregasszonynak csak télóhoz a hiba sose jön elő"................

Hidd el, ha megölöd, cserélik.

0

Joe
Joe picture

Én voltam akinek cserélnie kellett ... :)
Anno T-nek nyomultam, meg másnak is ezért van picike betekintés ...
Joe

0

mtibi55
mtibi55 picture

Igen ez az ami nem jött össze legalább is wifivel. Csak a modemra meg nem tudok csatlakozni mert egybe van a routerral csak valamelyik lan portra tudok csatlakozni .

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Az egyik LAN portjára tedd rá a routered, és azzal oszd tovább, így már nem az ő dolga lesz szétosztani a netet.

Üdv: Jácint

0

Sponsored links