You are here

Két számítógép összekötése interneten keresztül (probléma megszünteve)

45 posts / 0 new
Last post
zoli710802
zoli710802 picture

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni hozzáértőktől. Két Xp sp2 gépet szeretnék csatlakoztatni egymáshoz olyan módon, hogy amit az egyik mikrofonja érzékel azt lehessen hallani a másik hangszórójában és fordítva. Esetleg még egy üzenet író ablak sem lenne rossz, de ez már csak extra. Magyarul a Skype nem hajlandó működni és ezt szeretném valahogy helyettesíteni.
Előre is köszönöm segítségeteket!
Üdv: Zoli
Sok idő eltelte után sem sikerült a problémát rendesen megoldani, így elegánsan megszüntettük. Januárra az internetért, tv-ért és a telefonért már valami 15000 Ft-ot kértek, ezért a telefon maradt a többi megszűnt. Olyan telefon kártya lett intézve, hogy egymás közt ingyen beszélhetünk és kifelé is valami 10-12 Ft percenként.
Örülök, hogy több személy új tudáshoz jutott e téma segítségével.
Köszönöm a segítő szándékot mindenkinek!

Comments
gbenyov
gbenyov picture

Nem rossz, vagy romlott el a SKYPE, csak nem írtátok ide, hogy
az történt, hogy
A Microsoft megvette a Skype-ot,

valamint továbbá
A Messenger a Skype-ra frissült!

Szerintem ezután, ahogyan írtátok is, az SP3 intallálása után minden XP alkalmassá válik a SKYPE honlapján megtalálható Windows-zos változat működtetésére.

A régi SKYPE szofver törlése, és az új, akár a Win., akár a Linux változat letöltése segít mindenin.
(Bizony a "microsoft" nem is olyan micro.)
_
gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is, mindkét irányba?

0

szakszlaci
szakszlaci picture

Szia.
Esetleg az ekiga?

Laci

0

zoli710802
zoli710802 picture

Szia Laci!
Köszi a tippet! Leszedtem, de előbb megpróbálom amit Kalex javasolt, mert azt meg már föl is raktam a gépre.
Üdv: Zoli

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: a skype MÁR csak SP3 kiegészítéssel működik.Nemrég volt erről szó,
itt a Tanyán.

Bálint

0

Gépklinika
Gépklinika picture

0

zoli710802
zoli710802 picture

Szia!
Azt hiszem próbáltam, de nem volt magyar verziója (lentebbi válaszomban olvashatod az okát miért lényeges).
Meg aztán az anyós haja színét is kérdezték és ekkor zavarba jöttem, mivel anyósom nincs, hazudni meg nem szabad! Próbáltam a Trilliant, egyszer beszéltünk is rajta, de aztán kinyögte, hogy évente mennyi $-t akar és akkor nálam beállt a gubanc, mivel bankszámla sincs.
Köszi!
Üdv: Zoli

0

ppeti84
ppeti84 picture

A skypenak mennie kell.

0

AzzA
AzzA picture
*

Szia !

Skype tökéletesen működik XP-SP3 alatt.

0

Kari
Kari picture
*****

Hallo Zoli!
A legujabb verziokat hasznalnad a gepeken?
Az XP-men majd 1 evig nem szkajpoltam, s amegujitashoz sokat küzdöttem vele mert allandoan olyasmit irt ki, hogy elfelejtettem-e a jelszavam, mert hibasan adtam meg. EZ NEM igy volt, hanem 2-3 frissites kimaradt a rendszerböl...
Mikor leesett, hogy ujra kell telepitsem s az lesz a megoldas, pechemre a volt munkahelyem emil cimere(azzal regisztraltam) kiküldött ujabb jelszavakra meg nem tudtam belepni, mert a ceg szervere nem engedte be hetekig a szkajp mail-jeit!! :-( nem akartam uj felkasznaloi nevet nyitni, hogy ezzel megkerüljem a voltceg-problemat, igy sokaig ujra, s ujra probaltam a jelszavam megujittatni, aztan 1x sikerült, telepitettem a legfrissebbet, s azota köszönjük, de jol ketyeg: esetleg Te is ezzel küzdenel?
Kari

0

zoli710802
zoli710802 picture

Szia Kari!
Nekem is mindenféle hülyeségeket írt, amire sokára rájöttem, hogy az sp2 a baj okozója. Jelszót is módosítottam, azt sem tudom már mire. Skype azt hiszem 4.2 volt mert az újabban valami nem tetszett. Egyébként akkor szoktam frissíteni, ha föltétlenül muszáj. Pl amivel most írok az Firefox 3.5.3. Innentől kezdve, ahogy Bálint is írja nincs mit tenni. Nekem és Anyunak is az Xp jogtisztán van és nem akarok újabbat semmit, mert nagy eséllyel a gép is gyenge lesz. Meg aztán Ő a napokban lett 70 éves és ne akarjam már újabb dolgokra tanítani, örültem hogy erre hajlandó volt. Így Skype-vel befejeztem a kapcsolatot és egy e-mail-ben megköszöntem az együttműködést.
Köszi: Zoli

0

Kari
Kari picture
*****

Hello!
Igen-igen, csak nekem full jogtiszta XP-Pro van, s biztos, hogy SP3 volt rajta etc...
Kari

0

gyuri50
gyuri50 picture

Szia Zoli!
Rakd rá az sp3-at!
https://www.google.hu/?gws_rd=ssl#q=xp+sp3
Üdv. Gyuri

0

zoli710802
zoli710802 picture

Szia Gyuri!
Köszi, de nem akarok újabbat, csak ha muszáj lesz.
Üdv: Zoli

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

A jogtiszta XP-dhez is jár a legutolsó hivatalos javítás csomag, ami az SP3. Enélkül nem működik a Skype egy ideje.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Ajánlom a Teamviewer-t. link Az alapigényeden kívül egyéb szolgáltatásokat is nyújt. Amennyiben a fapadosabb változat is megfelel, akkor valamelyik VNC változat is megteszi. link

Üdv! Kalex

0

zoli710802
zoli710802 picture

Szia Kalex!
Próbálkozunk próbálkozunk de a siker még mindig elmaradt.
Annyi fejlemény van, hogy a testvéremékkel is fölrakattam a gépükre a Teamviewert és tudtunk is beszélni 10-15 percet de utána darabos lett a hang és meg is szakadt.
Most este Anyu gépéhez kapcsolódtam és ellenőriztem rajta, hogy minden rendben van-e és úgy találtam, hogy a mikrofon bemenet valamiért gerjedt. Ezt elvileg beállítottam, de élesben nem tudtuk kipróbálni, mert mindig újraindul a gép a TeamViewer indításakor. Ez ellen mit csináljak?
Üdv: Zoli

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Ez géphiba lesz. Akár hardver, akár szoftver. Nem árt egy memteszt, és a telepített dolgok ellenőrzése.

Üdv! Kalex

0

zoli710802
zoli710802 picture

Szia Kalex!
Köszönöm szépen a segítséget!
Az én képességeimmel ez nem lesz egyszerű megmozdulás.
Minden esetre az én gépem is produkálta már párszor az újraindulást a TeamViewer indításakor.
Meg aztán azóta tudom, hogy a Firefox-nak van összeomlás mittudoménmicsodája, amióta a Google Chrome-ot föraktam. Valószínű ők sem szeretik egymást
Üdv: Zoli

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Nekem eddig még sosem indult újra a TeamViewer...pedig gyakran, miközben "matatok" a a távoli gépen, böngészek is a neten (Chrome), ráadásul e közben skpype-on beszélgetek (no video) is a másik féllel. A visszhang is megjelenik a fejhallgatómban, több mp-s késleltetéssel hallom vissza a saját szavaimat, ha a távoli gépnél ülő nem fejhallgatót használ, hanem kihangosított hangszórókat.

Üdv.: Uniman

0

zoli710802
zoli710802 picture

Szia Uniman!
Nem a TeamViewer indul újra, hanem az egész számítógép.
Ma egyébként "távlatból" leszedtem pár nem használt programot és a webkamera programját is, mert valószínű az adta be a kulcsot. Utána viszont nem tudtam újra fölrakni, mert nem lehet csatlakoztatva a kamera telepítés közben. A kábelt viszont már nem akartam vele kerestetni...
Jó éjt!

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Én a Neophone-t ajánlottam, most éppen az X-Lite prg-vel használom...akár percenként 5,2 Ft-ért felhívható osztrák vonali telefonszám (mp alapú elszámolás!). Ha regisztrálsz ingyen egymás között lehet beszélgetni...de van 200 Ft-s feltöltőkártya is (de nem szükséges a reg-hez)...persze "videotelefonálni" is lehet.

Üdv.: Uniman

0

zoli710802
zoli710802 picture

Szia Kalex!
Nagy sokára eljutottunk a főpróbához.
Érdekes a jelenség. Anyutól telefonon megkérdeztem a megbeszélés azonosítót és beírtam hozzám, majd kapcsolódtam megbeszéléshez. Ő látott engem, én láttam Őt, Ő hallotta a hangomat, én viszont csak óraketyegés szerű hangot valami csilingeléssel. Akármit állítottam nem tudtam hallani az Ő hangját. Ha elindítottam egy videót azt rendesen hallottam. Amikor némítottam innen az Ő mikrofonját akkor megszűnt a zavaró hang. Utána Ő visszakapcsolta a mikrofonját és újra csak a csilingelést hallottam. Ilyenkor mi van? Miért nem akar működni a dolog? Azt mondta, hogy a mikrofon mellett a kék csík az ugrál. Próbáltam vele választatni azt a beviteli eszközt, amivel a Skype működött, de akkor is ugyanaz maradt a helyzet.
Üdv: Zoli

0

sim01zoli
sim01zoli picture

Szia Kalex!
Bár ebben a topikban csak olvasóként voltam jelen, de felkeltette az érdeklődésemet az általad ajánlott Teamviewer program. A helyzet a következő: Jelenleg nem otthon lakok és néha jó lenne az otthoni számítógépemet is használni. Első sorban elég lenne ha hozzáférhetnék a fájlokhoz, de ha még programot is tudnék futtatni rajta, akkor az már "hab lenne a tortán". Azt be tudom állítani a BIOS-ban, hogy ébressze fel a hálózati kártya a gépet. Kérdezem, hogy ha minden jól van beállítva a gépen és a programban, akkor gyakorlatilag be tudnám kapcsolni a 130km-rel odébb lévő gépemet és akár egy webkamerát is lehetne használni?
Üdv! Zoli

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Igen. Töltsd le. Magánhasználatra ingyenes. Gyakorlatilag olyan, mintha ott lennél a távoli gép mellett.

Üdv! Kalex

0

sim01zoli
sim01zoli picture

Szia!
Már fel is telepítettem, olvasom a beállításokat. -Ez a téma nagyon érdekel. Ha belátható időn belül eredményekre jutok, majd beszámolok róluk. Köszi! Zoli

0

Tranzix
Tranzix picture

0

sim01zoli
sim01zoli picture

Szia!
Végignéztem, olvastam amiket belinkeltél, elsőre itt-ott kicsit még homályos, de módszeresen tanulmányozva talán majd jutok valamire. Minden esetre köszi, mert nekem ez is segítség.
Üdv! Zoli

0

sanyika45
sanyika45 picture

Üdv!

Bocs, hogy beleszólok.

Én úgy tudom, hogy a gépet ébresztő csomag speciális és csak egy lanon belül továbbitódik, a routerek kiszűrik. Emiatt nem fog átmenni két szolgálatón.

Ha esetleg valahogy (másképp) fel lehetne ébreszteni a gépet, akkor megoldható, ha tudod az ip-cimét (fix cim a szolgáltatótól vagy dyn-dns szolgáltatás).

Szerintem.

sanyika45

0

sim01zoli
sim01zoli picture

Szia!
Értem én amit mondasz, de most szombaton lesz lehetőségem kipróbálni egy ismerősömmel (Vámosmikola-Győr) és vagy meg kell erősítem a hozzászólásodat, vagy elmondom a tapasztalatokat észrevételeket. De a leírásban szerepel az is, hogy akár mobilról is működik és ki tudja mennyi routeren megy át?
Azért köszi, hogy felhívtad a figyelmemet! Üdv! Zoli

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
A kapcsolathoz nem kell fix ip. A Teamviewer saját szervere azonosít be. Ezért mehet mobilról is. Az viszont evidencia, hogy a Wake on LAN csak madzagos kapcsolattal működik a célgépen. Ide viszont nem árt a fix IP. A kérést indító gép lehet akár wifi-n is. Egy másik lehetséges megoldás, hogy GSM hívással bekapcsolod a gépet, azután már minden megy a maga útján. Nem drágán kiváló GSM eszköz lehet vásárolni. Az egyik típus gyártója itt is van az ET-n. Én az Ő cuccát használom teljes megelégedésemre.

Üdv! Kalex

0

sim01zoli
sim01zoli picture

Szia!
Az a bizonyos bekapcsolás valóban biztosabb egy GSM készülékkel.
Üdv! Zoli

0

zoli710802
zoli710802 picture

Szia Kalex!
A Teamviewer-t letöltöttem, föltelepítettem, úgy tűnik jó lesz.
A napokban valószínű mennem kell Anyuhoz is és akkor majd fölrakom az Ő gépére is és főpróba.
Köszönöm Szépen a segítséget!
Üdv: Zoli

0

uniman
uniman picture
***

Hello Zoli.

Egy időben két helyen nem tudsz lenni, a Teamviewer online generál kódokat, amit be kell írni a kapcsolódáshoz...bár van "nem felügyelt hozzáférés" lehetőség a Teamviewerben.
De, hogy oda-vissza hangot lehessen a segítségével "közvetíteni", abban erősen kételkedem...

Üdv.: Uniman

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Ne ijesztgesd! A program tökéletesen teszi a dolgát. Már többször használtam akár a Skype helyett is, mivel videókapcsolatot is lehet létesíteni. (Ezzel telepítettem a célszemélynek a Skype-ot, hogy tudjon másokkal kommunikálni.) Nem megvetendő, hogy mobilról is elérhető a célszámítógép, csupán jól kell beállítani a programot. Nekem momentán 6 élő kapcsolatom van, amit rendszeresen használok.
Szerk: "De, hogy oda-vissza hangot lehessen a segítségével "közvetíteni", abban erősen kételkedem..."
Akkor telepítsd fel, és próbáld ki. Mint írtam, még videókapcsolatot is létrehozhatsz.
Itt olvashatsz róla: link

Üdv! Kalex

0

uniman
uniman picture
***

Hello Kalex.
Nálam a 9-es fel van telepítve, gyakran használom is...
De ezidáig csak mások PC-jében "turkáltam" otthon ülve, hogy ne kelljen a "kuncsaft"-hoz utazni személyesen a PC-jük rendbetételéhez...
Persze az idegen gép Skype-járól "tárcsázni" tudtam magamat...de hogy a topicnyitó elképzelését a hangátvitellel kapcsolatban, hogyan lehetne megvalósítani, arról halvány gőzöm sincsen...
Túl sok az "olvasnivaló"...melyikben írnak erről?

Üdv.: Uniman

0

zoli710802
zoli710802 picture

Szia Uniman!
Csak a Te ezen válaszodban van szó az eredetileg feltett kérdésről. Hogy milyen módon lehetne megoldani azt én sem tudom, ezért kérdezek. Biztos van rá megoldás, mivel az összes csevegő programnak működik. Annyi lenne a különbség, hogy nem az Ő szerverükön keresztül menne az információ, hanem "közvetlenül" a két gép közt. A gmail-nak is van ilyenje, de állandóan arra hivatkoztak hogy a szerverükkel van probléma, túlterhelt, próbáljam pár perc múlva újra, meg ilyesmik. Egy Autoit-et már kerítettem, de nem tanultam ilyesmiket, utoljára HT1080 géppel foglalkoztam kicsit basic nyelven. Így nem egyszerű számomra és még a példa programok sem akarnak mind úgy működni, ahogy leírják. Minden esetre nem adom föl könnyen.
Üdv: Zoli

0

uniman
uniman picture
***

Hello Zoli.

Van még egy olyan lehetőség, hogy Neophone, ez "nomád" telefonszámos netes (video is) telefonálási lehetőség...
Ingyen is regisztrálhatsz, kapsz egy telefonszámot, ami felhívható bármilyen telefonról. A lényeg az, hogy egymás között ingyen telefonálgatunk, de idegeneket is fillérekért felhívhatunk (feltöltőkártya párszáz forinttól).
Persze a programját ennek is fel kell telepíteni a gépekre (Említette valaki az "Ekigát"), azzal is van egy kis küzdelem, több programmal is működik. http://web.neophone.hu/letoltes/NeoPhone_letoltes_expresstalk

Üdv.: Uniman

0

zoli710802
zoli710802 picture

Szia Uniman!
Az első linkre azt mondja Firefoxom rendőr bácsija, hogy nem megbízható, így azt nem erőltettem.
A második viszont frankón megjelent, le is mentettem az oldalt.
Köszi szépen az infót!
Üdv: Zoli

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Nem kell hinni neki...hiszen mindkettő weboldal egy helyen van! https://www2.neophone.hu/sip_register_new.php

Üdv.: Uniman

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Már a 10-es verzió dívik. A kért anyag: pdf link
Itt meg a többi kézikönyvet találod: link, bár ezt már belinkeltem.

Üdv! Kalex

0

uniman
uniman picture
***

Hello Kalex.

Köszi...átnézem.
Közben a "gugli" súgott valamilyen "Ventrilo" nevű prg-ről, de biztosan van még sok más e célra alkalmas prg.

Üdv.: Uniman

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Szerintem előnyben részesül, minden olyan program, ami magyar nyelven kommunikál. Többek között ezért választottam a Teamviewert, bár vésztartaléknak fent van az Ultra VNC is. Légy erős, hangot az is tud közvetíteni. Videót sajnos nem.

Üdv! Kalex

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Megtaláltam azt a vonatkozó fejezetet: 3.7.6 Voice over IP ...csak félő, hogy a kezelése az átlagnál magasabb tudással bíró felhasználókat feltételez a "vonal" mindkét végén...vagy nem? De mintha említenék a videohívást is...
(Közben frissítek a 10-esre!)

Üdv.: Uniman

File csatolás: 

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"vagy nem?"
Vagy nem. Ismeretek nélkül is kezelhető, ha már egyszer be van állítva. Az meg a telepítő dolga.

Üdv! Kalex

0

Sponsored links