You are here

Gorenje WA 25 S elektronika ajtózár kör és táphiba (TOP210PFI)

7 posts / 0 new
Last post
bandita
bandita picture

Sziasztok,

Egy AKO 546 544 panel a főszereplő. Így néz ki, és nagyjából hasonlóak a sérülései is. Ajtózár triak, és visszacsatolása plusz tápegység.



Az igazság ezzel a panellel a nyáron foglalkoztam, cseréltem benne a TOP210PFI-t 3 szor, 3 különböző helyről, az összes diódát, kondit, leválasztottam a tápról mindent, nem indul. Az IC D-S feszültsége 310-320 V, az S-C feszültsége 5.1-5.2V és eddig jutottam. A kimeneten 100-200mv. Ha lenne valakinek ilyen panel vevő lennék rá, frissen csapágyazták a mosógépet, mielőtt elromlott, előtte volt egy kollégánál egy évet, meg nálam van fél éve, ügyfél használ azóta valami alap ignis-t. Jó lenne, ha tudnák valamilyen megoldást neki.
Minden segítséget megköszönök
Üdv
András

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia: R55-öt is cserélted?

Bálint

0

bandita
bandita picture

Szia! Nem mert az a motorvezérlő triak lehúzója. Van viszont egy R8-as 20ohm, amit csak 16 nak mérek, kínomban ezt fogom kivágni. A plussz szekunder tápból ez a soros 20 ohm utána nyitóirányú 1n4448 (ehelyett nem jó az 4148?)utána záróirányú bzx55 után megy a C lábra. A C lábbal párhuzamosan van kettő kondi a GND felé.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: elvileg jó helyette
(http://english.electronica-pt.com/components-cross-reference?ref=1N4448)
A C-ről a dióda/trafóra menő , általában 10 Ohmos ellenállásra gondoltam.
A C-t hidegítő elkó LOW-ESR legyen.
Előfordult, hogy jónak mértem, terhelés alatt megnyúlt
Ha mindent jónak mérsz, lehet, hogy a trafó menetzárlatos.
(gázelektronikákban is hasonló táp van, kétszer is a trafó újratekerése oldotta meg a hibát)

Bálint

0

bandita
bandita picture

Semmi eredmény. kivettem a kistrafót, a szekunder tekercs ellenállása megközelítőleg 0, a prímeré pedig 4 ohm. ezt kicsit keveslem, van vagy 0.1es huzalból tekerve. Mivel én sose tekertem ilyesmiket, nézek valamit amiből ki tudnék termelni egy ilyen trafót vagy valaki nem tudna e küldeni. Köszi
üdv.

0

bandita
bandita picture

Most rendberakom a control oldali diódákat, teszek még egy próbát, beteszek egy 1n4148ast. Egyébként az ellenálláson nem esik számottevően a fesz(10mv), de mindjárt kicserélem. Én is javítok kazán paneleket, most spec egy ariston van teritéken, de abba ice3b2006 vagy ice3br0665 lakik, én az utóbbit tettem bele, de ott semaz igazi valami, 3.szorra indul, és a hál puffer csere előtt újraindulgatott. mindegy az más. bízom benne rendbe jön ez a sz*r..
köszi
üdv
András

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Lasd magad is az adatlapjaikat_a 44-esnek elsö közelitesben talan 50mV-al kissebb a nyito feszültsegesese...
Kari

0