You are here

Mercedes C 200 CDI SRS hiba.

7 posts / 0 new
Last post
Jano56
Jano56 picture

Sziasztok! Érdeklődenék, van e itt olyan szaki, a járatos a Mercik lelki világában? A helyzet a következő. Adott egy hátán törött C200 CDI 2002 évjáratú. Valószinü az ütközéskor az SRS rendszer nem működött az ülésben lévő szenzor hibája miatt,nem nyílt egy légzsák sem!A kérdésem az ,hogy a lassulást érzékelő szenzorok ilyenkor lehetnek aktívak, magyarul lehet-e,hogy a SRS szenzor cseréje vagy javítása után ,visszaépítve belobbannak a légzsákok? Egyáltalán ,hogy lehet le ellenőrizni őket? Saját autóról van szó. Köszi előre is a segítséget.

Comments
glmikc
glmikc picture

Hello.Nem nyilnak ki,ha kicseréled a sulyérzékelöt az ülésbe,de egy diagnosztika nem árt,hogy tárolt-e valamilyen hibát a rendszer.Üdv.

0

Jano56
Jano56 picture

Sziasztok! Köszönöm a segítséget ,minden hozzászólónak! Mindenképp lesz diagnosztika. Üdv.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Jano56!
Mivel a lassulásérzékelőket irányhelyesen, és meghatározott helyre kell szerelni, ezért egy hátulról érkezett támadás esetén nem kötelező nyitnia.
A plésuszterek után, bátran összerakhatod az egész rendszert, ui. az önellenőrzés lefutása után vagy jelzi azonnal a hibát, vagy hibajelzés nélkül üzemképes.
Egy hibás alkatrésztől, az SRS nem tud aktivizálódni, egy hibás szereléstől, nyílhat a légzsák, de azt nem az SRS rendszer nyitja ki!
Üdv:
exGelkás

0

taurus66
taurus66 picture

Szia !

Nem vágom fejből a Merciket, inkább Ford és Opel.
De mivel a légzsákrendszernek külön hibakódsorozata van ( szerintem a tiednél is ), én megpróbálnám kiolvasni, biztos lesz benne letárolt hibakód !
Esetleg az ütközés előtt nem jelzett vissza a műszerfalon a légzsákrendszer, hogy valami bibi van ?
Kieg: a légzsák robbantását több dolog is kiválthatja, nem csak ülésszenzor ! Övfeszülést is figyel, gyűrődést is, borulást is ha jól tudom !

Üdv: Taurus66

0

Jano56
Jano56 picture

Szia Taurus! Azt vágom,hogy a zsákok durranást más is okozhatja, de itt a légzsák nem nyílt!Valószinü azért ,mert a nyomás érzékelő szakadt.A kérdés az lenne,hogy ha mejavítom az SRS hibáját ,belobbanhat-e valamelyik? Az várható,hogy az ülés nyomásérzékelője szakadt,mert tipus hiba.Beletérdelnek és már meg is szakad. Üdv: Jano 56.

0

taurus66
taurus66 picture

Szia Janó !

Idézlek: "de itt a légzsák nem nyílt!Valószinü azért ,mert a nyomás érzékelő szakadt."
Én értelek Janó, de ez pusztán feltételezés ! Attól még más érzékeló is indíthatta volna egy komolyabb ütközésnél ! Ne feledd, ez egy komoly, életeket megóvó eszköz, 1 szenzor szakadástól még nem tilt le teljesen ! ( mint az ABS például, ha kiég a féklámpád )
Én arra gondolok, valami komolyabb hiba lehetett ott a rendszerrel, lehet, egyáltalán nem működött.
Hibakódolvasás, diagnosztika ! :)

Üdv: Taurus66

0