You are here

Gorenje WA61101 töbszöri ajtózárás után zár be az ajtózár.

17 posts / 0 new
Last post
marosi
marosi picture

Szevasztok
Kaptam egy fentebb leirt mosógépet,mert az enyém vég kép bekrepált,na most nem mindig kattan be az ajtó retesze,valamikor erőteljesen bekell zárni hogy el induljon,nemtudom van e valami lehetőség a retesznek az állitására vagy cserélni kell a zárat.

Comments
marosi
marosi picture

Szevasztok
Na kiszedtem ezt az ajtózárat tipusa METAFLEX ZTV-446,van 3 kivezetése egy N,L,C kérdésem az lenne,hogy lehet ezt leelenőrizni az asztalon,gondolom az nl,az fázis nulla,akkor a c-n lenni kell valaminek ha jól gondolom,jó lenne egy gyors válasz mert a gépbe a ruha az aszony meg a plafonon.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Ez a lehető legszarabb zár. Mind tönkremegy. A hiba: Akad.. Aztán már annyira akad, hogy nem zár. Ez van.
https://www.google.hu/search?q=METAFLEX+ZV-446&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&...

0

marosi
marosi picture

Szevasztok
Kösz a hozzászólásokat,közben kivettem,a zárat megnéztem a yutob on egy videót,hogy kell leellenőrizni,szóval az enyém szar,ugy látszik elfáradt a bimetál,mert van ott egy kis pöcök amit neki bekell nyomni,na azt nem nyomja be szóval,csak rendeltem egy ujjat.

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia !

n =nulla,L =fázis,ha lezárt akkor L rövidrezár c-vel.
Egyébként nekem már többször bejött,hogy a gumit vékonyan megkenem szappannal ott,ahol ráfekszik az üvegre,ezáltal könnyebben lehet bucsukni és a zár is könnyebben bekattan.

Üdv:András.

0

marosi
marosi picture

Szevasztok
Kösza válaszokat,majd utána nézek,hátha megtudom csináli.

0

gyorgy1960
gyorgy1960 picture

Szia!
Nekünk ugyanilyen van,okoskodtam rajta nem keveset, vettem egy új ajtózárat 2-éve megy hibátlanul.(tipushiba)
Üdv!

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Állítani nem lehet. Szedd ki és nézd át! (Amikor szétkapod vigyázz, hogy nehogy szanaszét ugorjon!)
Ha a benne lévő PTC nem törött és összeégve sincs, akkor valószínűleg igen apró sorják-bemaródások lesznek a műanyagban. Ha a körmöd elakad, az már hiba.
Elvileg kóklerség a csiszolgatás, de ez a sajátod vagyis nem csapsz be vele senkit! Csiszold simára és akkor nem fog akadni. Egy ideig. Mindenesetre olcsóbb, mint a csere.

0

ata2k6
ata2k6 picture

Szia!

Ha sürgős a dolog, akkor összekötöd a középső lábat az elsővel, hogy a mosógép "bezárt" ajtót lásson. Ez, hogy az asszony lejöjjön a plafonról, meg esti program is legyen. Utána meg megrendelni a zárat, kb 5 -8 eur az ára online.
Legtöbbször a PTC tartó műanyag pöckei égnek szét, olyan is van hogy kiesik a PTC, illetve érintkezési hiba lép fel a bimetal és a pasztilla közt, ha rámérsz és szakadást jelez a 2 és a 3 közt akkor kis csiszolás a PTC -n, az alatta levő lemez és a bimetal közt és nincs baj. Ha jól emlékszem kb 600 - 700 ohm-ot kell mérni, de nem vagyok biztos.

0

marosi
marosi picture

Szevasz
Köszi ,de már megrendeltem péntekre itt lesz állitólag,de azért ha megint valami baja lesz meiket is vesszük elsőnek,az N-t vagy a C-t,vagyis az L-t meikkel kell ösze kötni?

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia !
"vagyis az L-t meikkel kell ösze kötni?"

Fentebb leírtam L zár C-re.

Üdv:András.

0

marosi
marosi picture

Szevasz
Igazad van el is olvastam,csak elég sok dolog jár az eszembe,igy elsiklottam felett,kösz még egyszer,sőt hát a videón is láttam miután behuzott meiket mérte a muki.

0

city217
city217 picture

Szia.
A "meiket az ilyen melyiket.
De gondolom hallottad amikor a nagy kő leesett. :)
Üdv.

0

marosi
marosi picture

Szia
Még valami?

0

city217
city217 picture

Szia.
Az a baj hogy te ezeket sértésnek veszed pedig inkább tanulnod kellene belőle! Ja már csak annyi hogy legalább már egész jól bánsz az írásjelekkel és veszel levegőt amikor írsz. :) Ha véletlen belebotlanál egy első topicodba akkor látnád te is a fejlődést, és meg is lepődnél talán.
Üdv.
ui: Csak hogy mosolyogj egy kicsit, így kezdted. :)
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/philips-288371sb22

0

marosi
marosi picture

Szia
Nem vagyok nagyon mosojgós hanulatomba,de megnéztelek volna forditott hejzetben,mondjuk egy orosz oldalon,elvégre valamikor te is tanultál oroszul.

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia !

Az én klaviatúrámon sincs "LY" ,de akkor inkább legyen mejiket...

Üdv:András.

0

Sponsored links