You are here

LG M4716CJ monitor bekacsolás után háttérvilágítás leáll. (cső törés miatt, tehát megoldva a kérdés) Kész.

15 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Hozzám került ez a "kis" monitor. Bekapcsolást követően minden rendben levőnek tűnik pár másodpercig, majd a háttérvilágítás leáll és a készülék készenlétre vált.
Az invertert átnézve/mérve nem találtam okot. Viszont amíg működik a gép, mintha gyengébb lenne az egyik oldalon a fényerő. Lehet cső hiba okozza vagy áthúzás/érintkezési hiba... viszont ilyen készülékkel még nem volt dolgom. Igazából az lenne a kérdésem, tudja-e valaki ebben mit alkalmaztak, csöveket vagy "radiátort"? Nem bonyolódnék bele a lebontásba feleslegesen.
Köszönettel: Kiss Z.

Csak érdekességként megjegyezném: szétszedést követően mindegyik csövet ellenőriztem teszterrel. A húsz darab csőnek éppen fele volt elfogadható állapotban. A készülék nem egészen négy éves... nem semmi minőség! Viszont az inverter előtt le a kalappal, mert vélhetően a csövek nem egyik napról másikra mentek tönkre és még meghajtotta őket.

File attachment: 
Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Végre sikerült a "műtét", bár kicsit bonyolultabb volt mint előre hittem. A rögzítési pontok eltérő kialakítása miatt nem volt kivitelezhető a komplett háttér csere. Mivel azonban ettől eltekintve megegyezett az eredeti és a donor, minden lényeges elemet át tudtam rakni. Csövek, ezek rögzítői, csőfoglalat, hátsó fényvető, stb.
A monitor tegnap este óta kifogástalanul működik.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Üdv, Z.

File csatolás: 

0

agressiv
agressiv picture
*

Szép munka.

Amúgy LG-Philips kijelző ugye?

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Igen.. annyit találtam róla a neten, hogy ez kifejezetten folyamatos üzemre lett tervezve,(HDD, LAN, USB, stb. van benne) valami "csoda" technológia" miatt nem ég be a kijelző, stb. Szerencsére a lényeges dolgokat át lehetett rakni.
Üdv, Z.

0

agressiv
agressiv picture
*

Magára a kijelzőre gondoltam, azt tudom, hogy a monitor LG. Csak azért mert LG kijelzőkre nem jellemző ez, viszont az AUO-ra annál inkább.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Az igent én is a kijelzőre értettem... amúgy nem ez volt az első amit ilyen "szétégett" állapotban találtam, jellemzően 47" méretben.
Üdv, Z.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
A kérdés eldőlt. Ahhoz képest, hogy ezt a monitort 24/7-es üzemmódra tervezték/gyártották, elég silány minőség.Mint látható a képeken, nem csak a műanyag rész tört el, de egy cső is! Nem csoda, ha az inverter letiltott és hibajelet küldött vissza. (amitől ugyebár készenlétre kapcsolt)
Üdv, Z.

File csatolás: 

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Vagy az is lehet, hogy picit lekoccolták, de ki kell cserélni a hibás csöveket, a törést helyreálítani és mehet tovább, nem is értem, hogy miért volt valakinek egyből az a megoldás, hogy ledesíti.. Donornak való törött kijelzőket nem nehéz találni a neten, ha találsz ugyanilyen típust törötten, csak át kell rakni az LCD-t és megy tovább.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
A többi cső "beégéséből" látszik, hogy sajna a csövek silány minősége volt a fő gond. Persze ettől a konkrét törést okozhatta akár mechanikai behatás (igaz ennek jelét nem láttam). Ledesítés ilyen esetben szerintem felejtős a homogén fény előállítása miatt. Ez nem "élvilágítós" plexivel van szerelve, ahol ezt megoldott.
Amúgy a cső(vek) pótlása nem gond, szerencsére még komplett ugyanilyen hátterem is van.
Üdv, Z.

0

agressiv
agressiv picture
*

Akkor meg probléma megoldva. :)

0

gabicsizi
gabicsizi picture

Szia Zoltán !

Egyáltalán nem valószinü hogy csőhiba lesz az általad emlitett jelenség .
Mert akkor a monitor nem kapcsolna készenlétbe , és ugye a tiéd
készenlétbe kapcsol .

Üdv:
gabicsizi

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Némi pontosítás: Többszöri "vizsgálat" során azt láttam,mintha nem is a csövek egyik fele lenne gyengébb... inkább vízszintes "fényváltozás" látható. Mondjuk egy-egy cső nem világítana a sorban. Elkezdtem lebontani, hamarosan megtudom milyen cső megoldást alkalmaztak.
Üdv, Z.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Ha az inverter áramfelvétele hirtelen felszökik, akkor készenlétre kapcsolhat.

0

perlaci
perlaci picture

Üdv
Ahogy láttad az egyik cső gyengélkedik. Mivel figyelik a csövek áramát ha valami nem stimmel kikapcsolják a tápot. Lehet a monitor működik tovább csak a háttérvilágítás tápja ál le. Jól nézd meg mert gyenge kép bizonyos szög alatt felsejlik. Lehet ledesíteni vagy kuka.
Laci

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nagyon köszönöm :beer: a tanácsot, bár jobban örültem volna ha legalább elolvasod amit írtam.
Köszönettel: Z.

0

Sponsored links