You are here

Mitsubishi Navi Control Unit nem kapcsol be

4 posts / 0 new
Last post
c_jani
c_jani picture

Üdv!
Asztalra került egy Mitsubishi navigációs rádió, ami semmit sem csinál. A típusa MZ608400 PH-4500A. A kérdés, hogy ismeritek-e ezt a készüléket?
Így vették az autót, már lassan két éve és most ingerenciájuk támadt, hogy szóljon...
A berendezés áll egy fejegységből, ami rádió és magnó, egy CD-loaderből és egy kijelzőből.
A tulaj szerint a lemezt a CD-egységbe dugva a kijelző feléledt, de onnan sehova.
A fejegységre tápokat adva az áramfelvétel állandó, gombokra nem reagál.
Az előlap egy része levehető, alatta három rejtett gomb van. Az előlapot a helyére rakva nyomódnak meg. Egy bontó, kettő pedig záró kontaktus. A két záró gomb nem nyomódott meg rendesen, kitakarítva őket a gép már az eject-gombra reagál, forgatja az előlapot. Sajnos, innen tovább nem jutottam. De már a lemezt bedugva a kijelző sem éled...
Raktam rá hangszórót, dugtam bele egy kazettát és halkan szól, de a gombokra nem reagál (az előlap lehajtó eject-gombot kivéve).
A szalagkábelt és a gombokat átmértem, előző nem szakadt, a gombok nem ragadnak, vezetnek át. A hangerő-encoder mikrokapcsolójával lehetne bekapcsolni, de arra sem reagál. Van valami ötlet, mit nézzek még meg rajta? Én kifogytam...

Comments
Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Ha hozzá lehet férni, a gombokon mérj feszültséget menet közben. Sokszor láttam már olyan nyomógombot ami a műszerrel mérve 20Mohmos méréshatárban sem mutatott semmit, de 3-4V feszültségnél már átvezetett. Ilyenkor nyugalmi helyzetben a gombokon ugyanakkora feszültség mérhető. Ha néhány alacsonyabb pár tized volttal, akkor a legalacsonyabb feszültséget mutató gomb lesz a hibás.
A jelenség nagyon erre utal.

0

c_jani
c_jani picture

Szia!
Köszönöm az ötletet, megpróbálom. Minden gomb egyik lábát felvettem és úgy mértem, de eredményt nem hozott.

0

c_jani
c_jani picture

A nyákot jótékonyan elfedő festék-réteg alatt az encoder egyik tartólábától induló repedés volt a hunyó.

0