You are here

FUNAI MK7 tápegység zárlat

11 posts / 0 new
Last post
nagycsaba
nagycsaba picture

Sziasztok !

Ismerősöm hozott egy FUNAI MK7 TV-t, azzal, hogy volt már szerelőnél de nem tudták megjavítani és néhány éve már áll a garázsba. Valóban a tápja már lett javítva. Szépen felújítottam ( BU, kondi, zéner csere és az első bekapcsolásnál táp BU elszállt a hálózati biztosítékot kiverte. Az előbbi alkatrészek csere majd szépen beindult. Akkor vettem észre, hogy a video végfok panelon lévő testelést ami a képcső felfogatásához megy, nem tettem rá. Menet közben rádugtam a csatit és akkor nagy szikra, a hálózati bizti és az előbb cserélt alkatrészek szintén átmentek zárlatba. A zárlatos alkatrészeket kicseréltem és akkor szintén beindult de amikor közelítettem a video vég panel felé a testelő kábellel akkor enyhe szikrázás volt látható. Hát ilyennel még nem találkoztam.., van-e valakinek ötlete.

Comments
Krizsó
Krizsó picture

Krizsán Zoltán
Szia.
A képcső Grafittal bevont hátsó része testen kell hogy legyen, mert az a belső bevonattal egy kondenzátort képez és ha nincs test potenciálon akkor ott nagyfesz van .Működés közben nem kell le-fel húzgálni, mert ilyen meglepetések érhetnek. Valószínű, hogy ha mindent összedugsz és utána kapcsolod be nem lesz semmi probléma.Üdv. Krizsó

0

torokj
torokj picture

Hello,
Én azért műterheléssel (izzólámpa) indítanám a tápot,ez tipikusan megfutásra hajlamos,nem véletlenül van benne a szupresszor dióda.
torokj

0

nagycsaba
nagycsaba picture

Szia !

A táp műterheléssel megy, a potival szabályozható. A szóban forgó csatlakozó lehúzva akkor megy a TV, nyilván a grafiton nagyfeszültség van/lehet. A készüléket kikapcsolva majd a csati visszadugva és így indítom akkor a táp BU egy csattanással elszáll.

0

maszek
maszek picture

Hali.
Az a képcső (föld) kábel vége biztos hogy jó helyre (földre) van "kapcsolódva?)
Amikor "le van húzva" és működik milyen képet produkál?

0

nagycsaba
nagycsaba picture

Lehúzott kábellel teljesen normális a kép csak kikapcsoláskor ad egy bizonyos szikrázáshoz hasonló hangot ( gondolom a grafit réteg mint feltöltött kondenzátor kisülése okozza )

0

nagycsaba
nagycsaba picture

Szia !
A vidvégen egy tüske van ami készülék test potenciálon van így szerintem jó.

0

city217
city217 picture

Szia.
Ereszt a képcsöved, lehet ezt is meg kell gumizni. :) Ha nem érted nem baj
A nagyfesz tappancsnál jól pucold meg sőt próbálj ki egy másik nagyfesz kábelt.
Üdv.

0

nagycsaba
nagycsaba picture

Szia !

Nem hülyeségből kértem segítséget ! Valóban nem értem. A tappancs környékét megtísztítottam már korábban sőt bontott sortrafót is cseréltem és azzal is ugyanaz a jelenség.

0

marosi
marosi picture

Szia
Nekem volt már ilyen hibám,egy azt hiszem Samsungal,igaz ott nem szált el a táp hanem ledolgozott a védelem,csőcsere lett a vége.

0

nagycsaba
nagycsaba picture

Szia !

Köszi a hozzászólást. Mivel nincs más ötletem megpróbálok csövet keresni hozzá. A tápot néhány ohmos műterheléssel ( zárlattal ) próbáltam indítani és úgy néz ki hogy leszabályoz és nem száll el.

0

Sponsored links