You are here

Kábeltelefon tárcsahang hiány időnként

19 posts / 0 new
Last post
formasu
formasu picture
*

Sziasztok!
Szolgáltató: Telekom
Modem: D-Link DCM-704
Szolgáltatás megy kb. egy éve, szinte hibátlanul. /IP TV, Internet, Telefon/
Talán két hónapja reggel nem volt tárcsahang, vártam...., majd modem újraindítás után van tárcsahang, és minden OK.
Egy idő múlva megint reggel, nincs tárcsahang.....
Ez az időszak rövidül, és már ott tartunk, hogy szinte minden reggel nincs tárcsahang, de utána már egész nap hibátlan! /A TV, és az Internet hibátlan/
Talán két hónapja hívogatom a 1412-t, hogy javítsák meg. Jönnek az SMS-ek, hogy hibát nem találnak, ....végberendezés hibát találtunk, .... de nem változik semmi.
Csak a napi első hívásra nincs tárcsahang, utána már nincs hiba! A múlt héten végre modemet cseréltek, a hiba fennáll! Nappal hiába nézik, mindig jó, csak az első hívás a probléma! Hibát ezért is nem keresnek, szerintem...
Mos ott tartok, hogy általában nem kell a modemet újra indítani, hanem várni, és 10-15 mp. múlva magától megjön a tárcsahang.
Két telefonom van- volt a vonalon. Hoztam egy harmadikat is, és cserélgetem....nem javul meg....már azt is megcsináltam, hogy csak egy készüléket tettem a modemre, azt is váltogattam... a hiba most is jelentkezik, de most is csak az első telefonáláskor, utána egész nap nincs hiba! Ebből arra következtetek, hogy a hiba nem nálam van.
A kérdésem:
Találkozott már valaki ilyen hibával? /Mintha "parkolóra" lennék téve éjszaka, amikor nem telefonálunk 8-10 órája, és idő kell az első felébredéshez, de utána már egész nap OK/
Hogyan magyarázzam el ezt a szervizeseknek, akik még nem találkoztak ilyennel, és bármikor nappal ránéznek a vonalamra, akkor éppen jó? Közben a modemnek a telefonra vonatkozó két lámpája is ég, ami azt is jelentheti, hogy minden OK, rendesen fel van csatlakozva! Az internet, és a TV továbbra is OK!
Üdv: formasu

Comments
formasu
formasu picture
*

Sziasztok!
A megoldás:
Kétszer adtak 5-5 eFt jóváírást. Hozzám egyszer sem jöttek már ki, és megoldották a hibát. Biztosan alul volt méretezve a központjuk, és bővítettek, vagy engem áttettek egy kevésbé leterhelt csoportba......Nem közölték, hogy mit csináltak, de legalább egy hónapja mindig van tárcsahang, amikor felveszem a telefont.

Üdv: formasu

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a XXI. század csodája.
46 éve már a holdon is jártak

(jó lett valamelyik taszt?)

Bálint

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Köszi, biztosan jók, de nem foglalkoztam vele.

Üdv: formasu

0

sasa11
sasa11 picture
*

Szia formasu!
Szolgáltató dettó hiba jelenség dettó !
Jeleztem én is , hiba elhárítás , a "hölgy" szerint, húzzam ki a
tápegységet majd kicsit várjak és kapcsoljam vissza !
Valóban helyre áll.
De két hetente ezt el kell játszani vele.
Csak teljen le a hűség idő !!!

Szép napot mindenkinek !

Padra Sándor
Alias :sasa11

0

formasu
formasu picture
*

Szia sasa11!
Én is már 99%-os vagyok abban, hogy náluk van a hiba! Minden nap egyszer-kétszer telefonálok a hibabejelentőnek, most már panaszt is teszek. Ott látják, hogy milyen sokszor telefonálok.... Mondtam nekik, hogy nem vagyok hajlandó minden nap a modemet újra indítani, hogy legyen telefonom. Legutoljára már ígértek a következő számlán 5000 Ft jóváírást. Mondtam, ha nem tudják megcsinálni, engedjenek el a hűségből, ami még egy év. Nem zárkózott el ettől, de abban maradtunk, hogy még megpróbálják megjavítani, és ha nem tudják, akkor visszatérünk az elmenetelre. /Itt van előttem a DIGI is, és a UPC is. Már két napja kapom az SMS-eket, hogy találtak hibát, már nem azt írják, hogy nem találtunk hibát /állítólag "platron hiba, cnts hiba, mint Joe is írta náluk, központi gond, és nem csak nálam jelentkezik"/ és csinálják. Ma reggel már jó volt, és azóta is az. Reménykedem....

Üdv: formasu

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a remény halmeg utóljára, de előtte a telefon...

Bálint

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
A közel mindennapi telefonálásokra talán hozzá is nyúltak valamihez, /Be is ígértem, hogy elmegyek más szolgáltatóhoz, ha nem tudják megjavítani, akkor engedjék el a még meglévő egy év "hűséget"/ mert ezen a héten csak egyszer, talán szerdán kellett várni a tárcsahangra, a többi nap jó volt.

Üdv: formasu

0

Joe
Joe picture

Üdv!
A modemed valószínűleg nem a szükséges jelszinteken üzemel, esetleg szélső értéken vannak a jelszintek. Ezt a honlapjáról leolvashatod, ha fel van csatlakozva. (a régebbiek 192.168.100.1 en) vagy egy ktv-s mérőműszer megmutatja. Előfordulhat kontakt hiba is, időnként lezajosodik vagy zajos a rendszer, de ha kezd tele lenni a cnts (kezdi elérni a max előfizető számot) az is ilyen hibát okoz. Az elsőt te is megnézheted a router nélkül direktben tudsz belépni. A megoldást a szolgáltató kihívása jelenti, az átadási ponton túl csak ők dolgozhatnak.
Remélem segítettem Joe

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Elképzelhető, hogy költségcsökkentés végett a sokáig inaktív végpontot lekapcsolják éjszakára. Kérdés, hogy mi történik, ha ilyenkor jön egy bejövő hívás?

Az is lehet, hogy éjszaka SW-t frissítenek és nem éled fel rendesen. Nálam is volt ilyen. Viszont olyankor a modem a LED-eken is hibajelzést adott. Egy idő után már nem csak SW frissítés után, hanem naponta többször előfordult. Tápcserével teljesen megszűnt a jelenség.

Üdv.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Minden éjszaka azért nem frissítenek! Nappal mindig jó, csak az első hívásnál jelentkezik, hogy nincs tárcsahang. Ma reggelre jó volt.....

Üdv: formasu

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!
Nekem ugyanilyen hibám volt. Hiba esetén modem újraindítás, kétszeri modem csere, szoftver frissítés csak ideig-óráig oldotta meg. A végső megoldás: szolgáltató váltás. Nálam bevált.
Üdv, lcsaszar

0

formasu
formasu picture
*

Szia lcsaszar!
Tartok attól, hogy nálam is ez oldaná meg a problémát! Van még egy év "hűségem" náluk, de már említettem nekik, hogy itt van előttem a DIGI is, és vagy megcsinálják, vagy engedjenek el a hűségből.

Üdv: formasu

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia!

Én Kábeltévénél találkoztam hasonlóval.
Bekapcsolás után fekete kép, majd 10-15 perc múlva megjön mindenféle magyarázat nélkül.

Üdv: István

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Most hívtam a hibabejelentőt. Azt a választ kaptam, hogy a hiba nem nálam van, valami "platform" hibát írtak oda neki a szerelők /nem tudom, mi ez, lehet, hogy csak kamu.../ és dolgoznak rajta. Állítólag nem csak nálam egyedi ez a hiba.....
Egy-két nap múlva meglátjuk, történt-e változás, vagy esetleg felhívnak-e?
Én is arra a következtetésre jutottam, hogy a hiba nem nálunk van, hanem már tőlük a központból nem kapok tárcsahangot, tehát nem kapcsolódok ilyenkor a telefonhálózatra.

Üdv: formasu

0

Joe
Joe picture

Ez a"platform" hiba lehet pl a cnts bővítése telítődése hibája ez kívülről sajnos így látszik. Bent megoldják.
Joe

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Ma reggel jó volt! Ez még nem jelent sokat, de már biztató. Lehet, hogy mégis próbálkoznak, mert szerintem is "náluk" van a hiba, mert nálam már minden cserélve volt...

Üdv: formasu

0

sandor58
sandor58 picture
*****

Szia István!
Analóg TV tud ilyent csinálni a szolgáltató által?Másik tv működik?
Üdv. sanyi

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia!

Analóg TV csak mint monitor működik ilyenkor, szóval nem a TV-től függ, a dekóderből videó jel jött ki.
Csak egy TV-je volt az illetőnek.

Üdv: István

0

Sponsored links