You are here

HP DV5 Nem indul! Eletjelet abszolut nem ad, se kep se hang. 19V,3,3V, 5V-os feszultsegek megvannak.

9 posts / 0 new
Last post
szilly24
szilly24 picture

HP DV5 Nem indul! Eletjelet abszolut nem ad, se kep se hang.Javitva meg nem volt soha! 19V, 3,3V, 5V-os feszultsegek megvannak. Nyomogomb ok. Valakinek valami 5lete hogy merre induljak el a javitashoz! Koszonettel.

Comments
agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Ezek legendásak BGA-s berkekben, a legyek nem hullanak annyira, mint ezek. Javítgatni nincs értelme, nem sokáig fog menni. Másik gépet kell venni.

0

szilly24
szilly24 picture

Szia. Nekem se ez az elso dv5 amit black scrennel latok.Viszont ennek erdeles tunetei vannak. Nem vagyok benne biztos h BGA hibaja van! Egyaltalan nem indul el. Eddig ahanyat ilyen hibaval lattam min
denik elindult legalabb reszlegesen. Ez se kep se hang se semmi. Ilyen hibaval talakoztal mar?mondjuk egyre jobbam hajlok en is afele h bga hibas ez is. de hatha nem.

0

agressiv
agressiv picture
*

Igen, ha a déli híd (is) eldobta a tutyit.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Alaplap csere?
Nem akarlak elkeseríteni, de...
Mondjuk még esetleg leírhatnád a konkrét típust, mert a DV5 (is) többfajta alaplappal, chipsettel, procival (AMD, INTEL) is készült.

0

szilly24
szilly24 picture

Szia. Intel proci, Nvidia VGA chip. DV5 - 1160 ugyhiszem. SM-t talaltam hozza itt a tanyan, de egyelore nagy haladas nincs. feszultsegek vannak, a power button gombtol kezdtem a merest es visszafejtettem egy IC ig (ene b...) ez az ic "ebreszti" fel az alaplapot egy ACMAIN feszultseggel amit minden fo alkatresz megkap. (proci,vga,nb,sb, st.) naa ez a feszultseg nincs meg -> nem is indul az alaplap. ac ict kicsereltem (egy 128 labu gyonyoruseg) viszont eredmenye nem lett. mons vagy rosszul forasztottan vagy nem jo a masik.ic se vagy nem evel az alkayresszel van a baj.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Lehet southbridge hiba is.

0

Akaifan
Akaifan picture

Szia!

Nekem is van egy ugyanilyen típusú laptopom, sajnos alaplapos. Még az e-bayon is kb. 30-40 ezer között van az alaplap ára.
Típushiba. Ha szemre semmi égésnyomot nem találsz akkor chipset és vagy bga forrasztási kontakt hiba. Max. egy BIOS flash még utolsó esélyként megpróbálható, le kell forrasztani és eprom íróval visszaírni a tartalmat.

Üdv!

Norbi

0

szilly24
szilly24 picture

Szia. Erre mondjuk nem gondoltam. Megprobalom. Koszi!

0

Sponsored links