You are here

HKC-usp5550 tápegység hiba 3,3v helyett 2,65v

13 posts / 0 new
Last post
saca200
saca200 picture

Hellosztok van ez a tápegység.Eggyik naprol a másikra a 3,3v helyett 2,65v-ot mértem a számitogép is hülyeségeket csinált ez miatt.A többi feszültség rendbe megvan.A kondik cserélve ujjakra de a hiba még mindig fenn áll.Nagyáramu diodák kivéve kimérve azok is jók.Adjatok légyszi tanácsot mi lehet még a hiba??Köszönöm előre is üdv:saca

Comments
sasa11
sasa11 picture
*

Szia saca200 !
Talán ez segít itt találsz rajzot is !!
Szép napot mindenkinek !

Padra Sándor
Alias :sasa11

0

vaszabi
vaszabi picture

Szia! Tudni kéne, hogyan állitja elő a 3.3V-ot. Ic-vel, közvetlenül a traróról vagy fet kapcsolja?

0

saca200
saca200 picture

Hello vaszabi a trafórol jön rámegy a kettős diodára utánna kondi van eggy gyürümagos tekercs még eggy kondi és a kimenet.De a kimenetről eggy folia csikon bele megy az ic-be WT751002s a tipusa ez figyeli a +12 a +5 a +3,3 a -12 feszültségeket ha ezt a foliát megszakitom el se indul a táp.De már az ic-nél is 2,65v-ot mérek.Kettősdioda cserélve a helyzet ugyanaz.Az a baj hogy nincs meg a rajza igy nehéz.

0

Gyula83
Gyula83 picture

Szia,
Az ic a stabilizátor.. 7 és 8 as láb a kimenet. 3,3 és 5v.
Az ic adatlapjánálsz találsz ajánlott kapcsolást. Ez alapján is tudsz mérni. Leîrásod alapján én erre az icre tippelek, de körbe kell nézni mem e a kimenetén huzza e le valami.
Üdv.:
Gy

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Érdemes foglalkozni egy ilyen gagyerák táppal?
Semmi extra, kolink/mercury/jnc/codegen/noname kategória.
Meg kell ívelni, és normális tápot berakni.
(Bár én is mindent megjavítanék, de itt az értékesebb számítógépet, és a még értékesebb adatokat veszélyezteti...)

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Gépben, vagy kiszedve mérted? Mert ha kiszedve, és nem volt a 12v, meg az 5v ág terhelve, elmásznak a feszültségek, akár ilyen durván is... Van, amelyik a 12v ágra, van, ami az 5v ágra szabályoz..

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Ez így elég fura, hogy a többi feszkó, ami ugyanarról a trafórol jön le, mind OK, csak ez az egy nem... Valami nagy átverés van, vagy szar a kettős dióda, Jobb, ha mérés nélkül cseréled.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Saca200 !Én a helyedben ketté választanám a problémát . Mitől romlott el a táp. ? Én a helyedben külső , labor , tápról meghajtanám a számítógépet 3,3Vdc-ről . ( Ennek is van Power Good-ja ? ) Akkor működik-e jól ? A tápot leválasztanám a terhelésről ( számítógép ). Műterheléssel leterhelném a leválasztott tápot a névleges áram 60%-val . Ut-t és It-t mérnék . Én legalábbis . Üdv jano

0

saca200
saca200 picture

Hello varga jano eggyik pillanatrol a másikra mivel sokat játszom azt vettem észre hogy kikapcsolt a gép nem tudtam mire vélni,ujrainditottam elindult bele néztem a bios-ba ott láttam a 3,3v-os résszel baj van a bios pirossal irta hogy csak 2,6v-van.Kivettem megnéztem másik táppal és szépen ment a gép semmi baja.Ez az előzmény.Táp kivéve zöld fekete összezár táp indul nem tilt mérem a feszültségeket a 12v=11,9 5v=5,1v 3,3v=2,65v -12=-11,9.Leállitom a tápot készenléti 5v-is stabilan meg van.Kondik cserélve illetve volt eggy 10ohm-os ellenállás ami elég sötét volt az is cserélve.nagyáramu dioda cserélve.Cseréltem még a 431-ict.de a hiba még mindig fenn áll.Már majdnem feladom de jó lenne megcsinálni valahogy,vagy valaki részletesen leirná mit csináljak még.

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv. Ha megy a PC, biztos, hogy nem attól, ezek a tápok öngyilkos merénylők, egy percet sem fordítanék a javítására, inkább lecserélném mielőtt teljesen kinyírja a gépet.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Agressiv ! Egyetértek .Most próbáltam megjavítani az akváriumi LED lámpa USB csatlakozós kapcsolóüzemű tápegységét . Fölösleges volt alkatrészre költenem . A megoldás , a cserélése volt . Köszönöm . Üdv jano

0

saca200
saca200 picture

Azt elfelejtettem az összes dioda mérve és jók azok is tl431 cserélve de a hiba még mindig fenn áll!!!Jó lenne ha valakinek megvolna a rajza ennek a tápnak könnyebb lenne a javitás.

0

Sponsored links