You are here

KDL 32D2710 hanghiba

8 posts / 0 new
Last post
roza63
roza63 picture

sziasztok, van egy KDL 32D2710 Sony TV. A fejhallgató csatlakozó valószínűleg a ludas, fejhallgatóval működik, annélkül nincs hangja. A fejhallgató is zúg, valami földelési gond van. Miután ilyen beforrasztható csatlakozót nem tudok venni (sima 3.5-ös sztereo csatl aljzat) tud-e valaki kapcsolási rajzot feltenni a hangfokozatról?
A kdl 32d3000 mennyire egyezik meg ezzel? Annak találtam már a fórumon szervíz manualt.
kösz roza

Comments
agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Mielőtt kapcsolási rajzot kergetsz, szerintem nézd meg, hogy miből is ál a fégfok és esélyes, hogy rá fogsz jönni, hogy annyira egyszerű, mint a faék és rajz nélkül is látható rajta minden. Nézd meg milyen IC van rajta és keress ahoz doksit.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia roza!
A mondatokat kezd nagy betűkkel!
Kapcsolási rajzot, manuált, ne itt keress, hanem jobbra a "WANTED" dobozban!
Egy részt, mert fel lesz függesztve a topikod.
Másrészt, mert attól még nem javul meg a hibás aljzat, és a kirepedezett forrasztások sem fognak össze heggedni. :)
Üdv Tibi.

0

roza63
roza63 picture

:beer: Kösz Tibi a választ.Nem túl gyakran vagyok itt, nem foglakozok hivatásosan javítással Ha van valami, megpróbálom magjavítani, valami alapom azért van hozzá..
A kisbetűs mondatkezdésért elnézést, nem vettem észre. A kérdésem végén levő 32D2710 és d3000 közötti hasonlóságra nem kaptam választ, a fórumon fent levő d3000 oldalpanelje (ahol a csatlakozók vannak) szerintem megegyezik a 2710-el.
Tudom, hogy a kapcsolási rajztól nem javul meg a hibás aljzat; csak azért kerestem, mert úgy - nekem- könyebb a hibakeresés.(A forrasztásokat már átforrasztottam)
A topicot nem kéne olyan gyorsan felfüggeszteni, olyan nagy hibákat talán nem vétettem...köszönöm a segítséget. :beer:

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nekem első körben úgy tűnik, igen oxidos lehet a jack-aljzat. Dugj bele egy sztereo jack dugót vagy jack hosszabbító kábelt, és mérd meg, hogy a csatlakozó (vagy kábel) a forrasztási pontokhoz képest jól kontaktál-e. Ezzel meg tudod állapítani a bejövő oldalt, így marad két láb, ami az elmenő hang lesz. Próbáld meg a panelon összezárni a kapcsolt részt, ha úgy megszűnik a hiba, cseréld az aljzatot.
A kapcsolási rajzon sem találsz majd ennél több infót:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/88/Phone_jack_symbols.png
(A címbe pedig írd be a Sony-t is)

Üdv: Jácint

0

roza63
roza63 picture

Kösz az ötletet, kb ezt csináltam eddig. Cserélni kéne, de nem tudom, hol találok ilyen aljzatot, 7 kiveztéses, elég kicsi jószág. Lehet, hogy valamilyen másik aljzatot kell rábarkácsolni, ezért kérdeztem a kapcs.rajzot. Az S3000-nek fent van a szervízkönyve, az U2 side input terminal rajz szerintem megegyezik az enyémmel.
Üdv roza

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Akkor tegyél fel egy képet arról az aljzatról, és keresünk neked olyat.
Fényképezd körbe jól láthatóan. A legócskább mobil kamerája elé tett kis nagyító meg a jó megvilágítás csodákra képes!

Üdv: Jácint

0

roza63
roza63 picture

Köszönöm a lehetőséget. a csatlakozó mérete (felülről) 10x13mm, a képeket mellékelem. Bármilyen lehetőség érdekel (beszerzési link, ha valakinek van, vétel, csomagküldés, stb.)
Kösz roza

0