You are here

Mobil telefon némítás

16 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Talán elsőre nem mindenkinek ugyan az jut e címről az eszébe amire gondoltam ezért magyarázatra szorul.
Ismeretes, hogy vannak események helyszínek ahol a telefonokat blokkolni kell valamiféle biztonsági okból. Magyarul a nem lehet vele telefonálni. Érdeklődnék megoldható e ez egyszerű eszközökkel kis hatósugárban. Tehát nem a tornyon keresztül tiltanánk le a készülékeket, hanem úgy mint valamikor a szabadeurópa rádiót a zavarták. Na nem az integető rendőrre gondoltam. Egy analóg zavarforrás készítése az adott 2,4GHz sávban megoldaná e a feladatot.
Lehet, hogy nem is oly egyszerű a kérdés de kíváncsi lennék ezen a téren jártas kollégák véleményére.
Köszönöm Laci

Comments
geza682
geza682 picture

Hello! Urak A DECT rendszerű a Siemens -hez köthető. Kicsit bonyolultabb digitális "cordless" telefon 1800 MHz Könyékén működik. Az Ericson "féle" RSS-rendszer 900 MHz körül műküdik a Jászságban sztem még most is. A DECT az egy szabvány olyan mint az MPEG-2 ill. 4. vagy a secam , így biztosítják a lehallgathatatlanságot és a készülék azonosítását. Saját bázisállomása van. Hatótáv 1-3 km fix antennával. Faxolni nem nagyon lehet rajta. Hát ennyi. Üdv. Géza

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Annyit hozzátennék hogy a max teljesítményt Európában 4mW-ban határozták meg ami kb. 500m-ig használható rálátás esetén. A frekvenciatartomány 1800-1900 MHz. Valóban tartalmazza a kommunikációs szabványt is (keretrendszer, moduláció, kódolási séma, stb.) Annyi köze van a Siemens-hez,hogy ők is használják. Ami ettől eltér az nem DECT. Lehet hogy létezik 20 évvel ezelőtt telepített és ma is működő 2,4GHz-es rádiós rendszer de köze sincs a DECT-hez. Amúgy átlagos település esetén a kábeles megoldás nagyságrendekkel olcsóbb mint a rádiós. Csak ott használják, ahol fizikai korlátok miatt nem megoldható a kábelezés (pl hegyvidék, sziget), vagy mobilnak kell lennie. A DECT rendszert kizárólag az otthoni vezeték nélküli (un. vonalhosszabbítós) telefonokban használják és arra is lett kitalálva. Az Ericsson RSS elosztója kábellel (rendszerint CAT3) kapcsolódik a terminálokhoz (nem egyhez, hanem sokhoz) és az RSS - AXE vagy RSS - MGV közt van rádiós kapcsolat de az sem DECT.

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Köszi kalex jó kis ára van.
Azért a szomszédokat nem kell félteni mert családi házban lakom és a legközelebbi is 50m plusz a falak.
Nem nagyképűségből de ennyi sütnivalóm azért lett volna, hogy másokat véletlenül ne károsítsak. Az persze más ha haragudnék mert attól senkit semmi nem véd meg. Tudjátok Ludasmatyi 3szor veri vissza de Én 5ször szoktam.
Azért csak körülnézek mert a szakmai kíváncsiságom igen nagy.
Csak egy példa a haragomra. Annó a Pataky művházból közvetítették a röpülj páva tehetségkutatót műsort minden évben. No a mi erkélyünk pont oda nézett és nyáron mivel akkoriban nem volt még klíma és nyitva voltak a színházterem ablakai egyenesben élvezhettem a nyikorgást. Ezt megfejelte az akkori új szines közvetítőkocsi generátorának zúgása és a éjszakai pakolások zaja. 3napra elfogyott a cérnánk apámmal. Az erkélyen levő antennát ráirányítottuk a közvetítő kocsira és GDO-val adtunk neki. A tvn amikor elment a kép tudtuk talált sűlyedt. Majd megjelent a hiba a közvetítő vonalban felirat. A közvetítőkocsi egy feldúlt hangyabolyhoz lett hasonlatos. Ezzel meg is szűnt a közvetítés és nyugodtan teltek az esték

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Laci!

Eddigi tapasztalataim azt mutatják, ha valaki flexel, akkor annak 3 méteres körzetében nem lehet telefonálni. Ez ráadásul teljesen legális, csak vas kell hozzá meg korong....

Üdv: Jácint

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
És ha nagy flexet használok akkor 5méter a hatótáv? :rohog:
A frekiben akkor tévedtem, azt is tudom, hogy illegális. Nem is akarok csak kb 10 15m hatótávot. Valóban az egyik lánykám telefonálási szokását szeretném kissé moderálni. Mostanában rákapott az éjszakai tracspartira. Ezzel nem is lenne nagy baj, de reggel aztán nem megy a felkelés. Ezért gondoltam éjfélkor bekapcsolódna a készülék mondjuk 3-ig így leszokna mert úgysem működne telefon. Ha meg valamiért telefonálni akarunk kikapcsolnám. A tévézési szokásokat is gyorsan moderáltam mindkét lurkónál. A szobákban van az antenna erősítő így azt kapcsoltam le éjjel. Pár hét alatt megtanulták mikor kell abbahagyni a tévézést. Azóta nem kell őket figyelmeztetni, és az erősítőt se kapcsolgatom. Tudom szigorú vagyok de megéri mert embereket szeretnék nevelni belőlük és nem ribancokat. a megdorgálások eddig mindig bejöttek és később ők köszönték meg. Hízik is a mellem olyankor :D
Még egy sor.Tudják apu műszaki szaki és ha valamit meg akar tudni vagy csinálni meg is teszi, ezért aztán nem is sumákolnak mert hamar lebuknának.
Laci

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szerintem ezt akarod működtetni! :happy:
Üdv! Kalex

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Kalex!

Te minek örülsz ennyire? Jutalékot kapsz? ;) :rohog:
A legjobb és legolcsóbb megoldás este elvenni a lánykától a mobilt, és reggelinél visszaadni! :evil: :)
(Akkor esetleg tudnak éjjel a szomszédok mentőt hívni, ha netán kell!) :super:

Üdv: Laci

0

Kalex
Kalex picture
*****

Együtt érzek a szigorú apával, és a megoldás már nem tűnik távolinak. Az olcsó megoldás ajánlásából úgy látom nincs affinitásod a női lélekhez. :beee: . A mentő hívására ott a vezetékes és internetes telefon. :super: :super:
Üdv! Kalex

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

És ahol nincs vezetékes? A fülkét meg szétszedték vagy nincs apró kéznél? :yes:
Én is együtt érzek vele! :villa:
(Nekem is lányom van, de szerencsére akkoriban még nem volt ilyen gond, mert tini korában nem sok mobil volt forgalomban!) :p
A lélekről meg csak annyit, hogy így is, úgy is durcás lesz érte! :yes:
(Legalább marad pénz kiengesztelni egy új cuccal!) :super:

Üdv Laci

0

Kalex
Kalex picture
*****

Bocsi! Tévedtem az affinitást illetően. :bow:
Szerencsére az én lányom sem volt egy telefonmániás. :oke:
A megspórolt pénzből lehet venni egy mobilblokkolót. :rohog:
Üdv! Kalex

0

Kalex
Kalex picture
*****

A használata illegális, tehát lehet kapni minden sarki boltban. :oke: Keress rá a neten teljesítménytől függően különböző árfekvésben találsz (mobil blokkoló néven fut). Amennyiben GPS-t akarsz blokkolni, az is kapható. :beer:
Üdv! Kalex

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Lehet 2,4GHz-re is analóg zavaróadót gyártani, de az nem befolyásolná a mobiltelefont, mert az Európában GSM-ben 900 és 1800MHz-en működik. A 3G-s telefonok 2100 MHz-en működnek, de azt nem könnyű megzavarni, mert szórt spektrumot használnak.

Azt tudni kell, hogy elvileg tilos ilyet használni, mert kárt okozol a szolgáltatónak és korlátozod a felhasználót a szabad telefonálásban. Különösen akkor baj ez, ha pl. mentőt kellene hívni. Mint minden hivatalos adó ez is HIF engedély köteles lenne, ha nem lenne tiltva.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Perlaci!

Ha jól tudom a vezetékes telefon hiányát szokták pótolni az un. DETK telefonokkal, és ezek mennek 2,4 GHz-n. (Nálunk a faluban is ilyen van, mert nem lett volna gazdaságos a vezetékhálózat kiépítése.)
Csak nem a lányod mobilját akarod korlátozni? :rohog:
A TV-adót még keresem, de eddig csak egy másik videojel adót találtam.

Üdv: Laci

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

A vezetékes telefont átmenetileg premicellel szokták pótolni, amiben GSM terminál van (+SIM kártya) és a GSM hálózaton működik (mint egy mobil).
A DECT rendszert az otthoni un. vonalhosszabbítós vezeték nélküli telefonokban használják és 1880-1900 MHz-en működik. FDMA/TDMA modulációt használ, de saját bázisállomása van, tehát nincs köze a GSM mobilállomáshoz.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Edmundson!

Nem akarok erről különösebben vitázni, de anno a DÉLTÁV itt olyan DECT (bocsi fentebb elírtam) kütyüket telepített, ami áll egy beltéri dobozból, benne töltő/tápegység és akku, és egy kívül műanyag, de azon belül légmentesen lezárt fém kültéri dobozból, és a hozzá csatlakozó NYÁK-ba maratott antennából. A két dobozt egy 4 eres vezeték köti össze, 2 táp, 2 telefon szál. Ez utóbbi a beltéri dobozon lévő telefon aljzatra megy, és oda csatlakoztat az ember egy normál vezetékes telefont, faxot, stb. Nos a kültérin lévő adatlap szerint ez 2,4 GHz-en üzemel, ezek jelét veszi egy torony ami rákapcsolódik a rendes telefonhálózatra. Erre felé még ma is ezek használják, mert nem volt gazdaságos a drót.
Az egész szerkezetet az Ericsson gyártotta.

Üdv: Laci

0

Sponsored links