You are here

PF 6200S IC beazonosítása Megoldva!

9 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Egyelőre csak annyit tudok, hogy Philips LED TV. Ennek a tápjában van egy zárlatos SMD ic, amire az van írva, hogy PF6200S, alatta pedig DZ002. Egyik alapján sem tudom beazonosítani az IC-t Ha valaki tudna segíteni, ill. helyettesítőjét ismerné, megköszönném. Holnap a TV tipusát is talán megtudom.
Üdvözlettel
Attila

Comments
nayan
nayan picture

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy mi lett ennek a TV javításnak a vége. Most kaptam javításra egy Philips 20PHH4109/88 televíziót, amiben a PF6200S SOP7 tokozású SMD IC zárlatos villámcsapás miatt. Be lehetett szerezni valahol, vagy NCP1200 cserével jó lett? Köszi a választ.

0

attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Elnézést kérek a feledékenységemért!!! A minimum az lett volna, ha az eredményt fölteszem ide.
Szóval: A helyettesítő IC az NCP 1200-as. Ebből többféle van forgalomban, én a 60KHz-es változatot építettem be, és működik. Kicsit forrónak találom a FET -et, de mivel nincs összehasonlítási alapom, nem tudom, mi a normális. Így már jó pár napja működik. Köszönöm a segítségeket.
Üdvözlettel
Attila

0

zsugori
zsugori picture
***

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Esetleg a TT electronics SPF6200-asa lenne?
A fenykep alapjan ez SMPS csip, a labkiosztasbol csak visszajutnal egy helyettesitöhöz? Netan a TNY278PN lenne?
Vegül kapcsolasban a 45. oldalon...
Kari

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Nagyon köszönöm. A fénykép alapján erről van szó, egy az egyben. A TNY 274-280 viszont szerintem nem az, mert ennél a 3. láb üres, ami a gépben van, ott pedig a 7. láb üres, ahogy a fényképeden is látszik. Nem tudom, el lehet-e forgatni. Viszont ezt sem találtam a HQ-ban sem, és a SINI-nél sem.
Köszönettel
Attila

0

Kari
Kari picture
*****

Szia--kerlek!
A Tiny-re igaz, de nezd meg a rajzot is (mèg a rendezetlenben leled) -gondolom megfelelöen fogod tudni a labakat "igazitani", persze nem nèztem, hogy tenyleg azonos-e egyebkent a ket IC belsö lelkülete. Klf vegzödes takarhat elterö labkiosztast is...
A TNY268-nak pl. a 6. laba üres-azt fejre allitva/reverse kiosztas?
Kari

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia Kari!
Megvettem, és meg is néztem a TNY278-at, de nem lesz jó. Az egy dolog, hogy nem SMD, azt megoldanám, de ez egy komplett táp IC, a 6200-as viszont csak egy FET meghajtó, és a 7 láb közül 6 be van kötve az áramkörbe, szerintem ezzel nem megoldható.
Köszönettel
Attila

Most láttam, hogy priv-ben küldött a Zsugori egy tippet: NCP1200, úgy látom, teli találat.
Köszönöm mindkettőtöknek.
Üdvözlettel
Attila

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Köszönöm szépen, és ez kapható is.
Üdvözlettel
Attila

0

Sponsored links