You are here

DAEWOO DWD8051 nem pörög fel centrizéskor

12 posts / 0 new
Last post
dankasan
dankasan picture

Sziasztok!
Segítségeteket kérném!A fent nevezett gép centrizéskor nem pörög fel,csak lögyböli a ruhát el-vissza.Olyan mintha nem kapna áramot rendesen,majd letiltana valami.A mosás rendben.Vizet kinyomja.Motor jó!Elektronikára tippelek.Küldenék egy képet, a sárgával jelölt ellenállás értékét jó lenne tudni biztosra,elégé meg van feketedve.

Köszi!

File attachment: 
Comments
Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
A szemem kifolyt, mire rátaláltam a sárga kockás ellenállásodra. Gratula a fotózási tudásodhoz!
Egyébként nem a táp IC primer körében van az és egy fojtó?

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
A pozícióból kiderül , ez a kiöntő gyanta alatt is olvasható . Üdv jano

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Lehet. Nem vitatkozom.
De! Ott nincs gyanta! Én meg nem néztem meg a rajzot. Szerintem annak kell először a rajzot nézegetnie, aki a panelt kézben fogja. És miután van róla fogalma, hogy mi és hol, meg miért is, no akkor kérdezzen!

0

city217
city217 picture

Szia.
Próbáltad már csak a centrifugát?
Ha az jó akkor mondhatod hogy a motor jó!
üdv.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Van benne vízszint érzékelő...amíg az vizet jelez (akár tévesen) a vezérlőnek, addig nem engedi centrifugálni...
Üdv.: Uniman

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Legfontosabb tudni, NEM értek a mosomasákhoz, ezért(sem) én fogok tanácsot adni egy háztartási gép szerelőnek.
Csupán saját tapasztalatom osztom meg: a gép ugyanezt csinálta néha. Megfigyeltem, hogy minden esetben ide-oda mozgatással "rendezi" a ruhákat. Na ezt gondolom valami érzékeli. Néha üresen sem akart centrifugálni rendesen. "szakbarbár" és bátor lévén szétkaptam, hogy megnézzem mi lehet a baj.. persze nem tudtam rájönni, de (vélhetően a csatlakozások mozgatása miatt) azóta rendesen működik. Vagyis gyermekien naiv kérdésem: nem lehet, hogy ilyen okból nem pörgeti fel???
(oké, jöhet a fejmosás amiért bele..ztam)
Üdv, Z.

0

ata2k6
ata2k6 picture

Szia!

Mit ír azon a félvezetőn ami a megbarnult ellenállás mellett van, hűtőbordán, BTB16?
Ha az, akkor esetleg azt megnézni, nem-e szakadt.
Továbbá a motor szénkeféi rendben vannak?

0

dankasan
dankasan picture

Szia!
BCR 16 triac.Mosás rendben:nem lehet szakadt,szépen kinyit.A motort kiszedtem,lepróbáltam én is arra gyanakodtam először4

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok ! A koreai elektronikák gyakori hibája , hogy a kiöntéstől "hőgutát" kap valamelyik alkatrész . (Nem tudja a veszteségi hőt szétsugározni). A másik lehetőség az ellenállásra , szénpor rakódott (a motor szénkeféiből ). Ezért először , valamilyen szerves oldószerrel , pl. izopropilalkohol , mosd le . Ha "kokszos" marad mérd meg és azonos ellenállású,tűrésű és teljesítményű ellenállásra cseréld .A "helyezgetés majd a centri elmaradása" , szerintem , a viszonylag kis teljesítményű motor miatt van . Főleg akkor lehet tapasztalni , ha kettőt-hármat mos a géppel a feleség naponta . Ekkor , mivel , az elektronika érzékeli a motor áramfölvételét , a melegedés miatt megnövekedett áramfölvételből , hogy centrizni tudjon , a program írója utasítására , úgy próbál kijönni , hogy a "végtelenségig" , helyezgeti a ruhát . A feleségem módszere , hogy ilyenkor megfelezi a mosógépben lévő vizes ruha mennyiségét , majd centriz , és a másik felével is , centriz . Szerintem . Üdv jano

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia ! Ha nem vagyok indiszkrét , mi történt a géppel ? Üdv jano

0

dankasan
dankasan picture

Sziasztok!
Legelőször is köszönöm az építő hozzászólásokat!Jó lett a gép!A panelon kb15-20 újraforrasztás,pár kondi csere plusz a 15ohmos ell.áll.csere történt.És rájöttem,hogy ha nincs tökéletesen kiegyensúlyozva a dob,nem engedi centrizni-ez a fajta!Tudom,hogy ilyen funkció van a többi gépben is de ennyire "precíz"-gép még nem volt nálam.Majd figyeljetek rá!
Üdv.

0

Sponsored links