You are here

EMG-1464 DMM magyar nyelvű gépkönyvét keresem

20 posts / 0 new
Last post
zus
zus picture

"Rajzot, service manualt, jobbra a "Keresem/WANTED" doboz "KATT IDE" gombján keresztül kérj!"

Helló ! Keresem az EMG-1464 nevű DMM magyar nyelvű gépkönyvét megvételre, cserére vagy kölcsönbe fénymásolni. Minden megoldás érdekel, de KIZÁRÓLAG a magyar nyelvű gépkönyvet üldözöm. Van ugyan a neten angol nyelvű, de mivel a gép működési elvét szeretném megismerni egy javításhoz, így el szeretnék kerülni minden olyan félreértést, ami az idegennyelvű kiadványban esetleg felléphet (nem vagyok műszaki fordító). Azzal is megelégszem, ha valaki jól olvashatóan 300 dpi-vel egy pdf-be vagy JPEG-ekbe nekem leszkenneli.

Nagyon megköszönöm a segítséget. A gépet mindenképpen szeretném megjavítani, de ahhoz szikségem van a pontos működési mechanizmus ismeretére. Azt pedig a legegyszerűbben a magyar nyelvű gépkönyvből tudom meg (pláne, ha még a méréási utasítás is benne van).

"Rajzot, service manualt, jobbra a "Keresem/WANTED" doboz "KATT IDE" gombján keresztül kérj!"

Bár rajzot, stb...... a fentiek szerint, de kivételesen nem teszem a felfüggesztettek közé. Uniman által belinkelt oldalnál autentikusabb nem hiszem, hogy létezik. Aki netán tud, az jelezze!!

Comments
pihe
pihe picture
*****

Írj egy pm-et kündü-nek, mert ha jól tudom az Ő érdeme (is) -a korábban már belinkelt- emg-s emlékoldalon fent lévő gépkönyvek digitális formátumú elérhetősége.
Talán tud segíteni.

0

zus
zus picture

Szia Pihe ! Köszönöm, remélem, hogy emberünk tud majd nekem segíteni. Nagyon hálás lennék érte.

0

zus
zus picture

Kösz a figyelmeztetést, legközelebb így járok el.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
Innen megszerezheted a kapcs rajzokat . Ha nekem regisztráció és nyelvtudás nélkül ennyire sikerült , akkor te sikeres lehetsz a doksi begyűjtésében . Üdv jano

0

zus
zus picture

Szia ! Nekem nem a rajzok kellenek, hanem egy magyar nyelvű gépkönyv, amiben rendesen le van vésve a gép működése !

Két okból kell magyarul: az egyik, hogy nem vagyok műszaki fordító. Hiába tudok angolul, attól még félreérthetek vagy inkább nem értek pontosan valamit.

A másik dolog pedig az, hogy az innen-onnan összeszedett rajzok, legalább kétféle változat rajzai. Ugyan tudom, hogy nekem milyen verzió van, de úgy láttam, hogy a letölthető rajzokban levő pozíciószámok pár helyen eltérnek az innen letölthető angol nyelvű leírásban megjelölt pozíciószámoktól. Emiatt kellene egy teljes magyar nyelvű doksi. Műszaki leírás + a HOZZÁ tartozó rajzok (amikben vélhetően a szöveggel korrelációban állnak a pozíciószámok is).

Ja arról már nem is beszélve, hogy míg a rajzon X típusú tranzisztor van megjelölve, addig a gépemben GYÁRILAG Y típusú tranzisztort alkalmaztak ugyanazon a helyen (pl. BC178A van a rajzban, a gépben meg BC212). Mindegy.

Köszi az eddigi segítséget, de továbbra is egy teljes magyar nyelvű leírást keresek a gépmadárhoz.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Zus ! írtam a kollégáknak,hátha van valakinek , lehetőleg elektronikus formában , a magyar gépkönyvből . Sajnos egyenlőre , csak egy potenciális vevő jelentkezett , a levelemre . :hmmm: Üdv jano

0

zus
zus picture

Köszönöm Varga Jano, nagyon hálás vagyok érte. Ha esetleg valahonnan a doksi felúszna, akkor bármilyen megoldás érdekel. Ha a tulaj nem adja ki a kezéből, nekem jó az is, ha rendesen, 300 dpi-vel leszkenneli a cuccot. A lényeg a jól olvasható szöveg és a rajzok.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

0

zus
zus picture

Megvan, köszönöm.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Ha nekik sincs magyar, csak "idegennyelvű"...
Üdv.: Uniman

0

zus
zus picture

Hát az elég nagy szégyen !

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szégyen vagy nem szégyen , én végig ott voltam a magyar ipar agóniájánál . Én emberek és értékek mentésével foglalkoztam . Pl. Az egyik kolléganőnk összeomlott az elbocsátás hatására és leesett a lépcsőn az első emeletről . Le gurulva és összezúzva magát , karját törte . Egy másik kolléganőnk az állandó sírástól az egyik szeméről ledörzsölte a szaruhártyát . Erre a szemére megvakult . Én személyesen fölkerestem a Csonka szakiskola tanműhelyét és a HP műszerek éves katalógusának teljes gyűjteményét ajándékoztam DR. Puskás Andor megbízásából . Saját adományom az iskola szakkönyvtára részére , számos autóvillamossági könyv mellet az iskola névadójának Csonka Jánosnak ( az autó porlasztójának feltalálója) az életrajzát is tartalmazó Magyar Feltalálók c. könyv volt . (Asszem a múlt század harmincas éveiben jelent meg ) . Az utolsó pillanatig dolgoztunk . Az E~G funkciónális kártyataszter elkészült . Kiszállításra került 3 DB . Svájci frankban kifizette a vevő . Darabonként 10.000.000.HUF . Elszámoltunk mindennel , még az utolsó , 2Ft/DB,1N4148-al is . Hiányunk nem volt . Ekkor fölbontottunk egy üveg bort , koccintottunk és szétszéledt a csapat . A főnök hagyta el utolsónak a süllyedő hajót . Azért írtam ide , mert a történelmi hűséghez ez is hozzá tartozik . Üdv varga jano

0

zus
zus picture

Nagyon megindító, amit levéstél. Arra gondoltam azzal, hogy szégyen ez a gépkönyvesdi, hogy ezeket a gépkönyveket, a doksikat, még működő műszereket, jófejű szakembereket, stb. MEG KELLETT VOLNA MENTENI AZ UTÓKORNAK !!! Mindehonnan ! Itt sír mindenki, hogy nincs szakember utánpótlás, meg hogy a régi magyar ipar mekkora egy fos volt, meg minden, de ! Az senkinek sem jut eszébe, hogy a régi magyar ipar egyáltalán nem volt fos, ha mégis kitermeltek kiváló szakembereket és csináltak olyan cuccokat, amit nemzetközileg is lehetett (volna) értékesíteni. Persze a régi lumpenek, meg ezek a mostani Széles Gábor-félék terjesztik a fiatal generációnak, hogy régen de sz.r volt minden, meg a magyar gyárak ócskaságokat gyártottak csak. Lehet, hogy sok dolog az sz.r volt, de állítom, hogy ésszel lehetett volna a meglevő szakember gárdával egy racionálisabb ipart, mezőgazdságot tovább vinni. Na de ez kinek volt az igénye ? Kábé senki olyannak, aki tenni is tudott volna érte. Emiatt elkallódtak a szakemberek, a doksik, a termelő eszközök, a gyárak, a meződazdaság, hadd ne soroljam tovább, mert csak ökölbe szorul a talpam.

Hamár szóba hoztad az EMG-t: gyűjtöm a műszereket, de már lassan kinőnek a lakásból, úgyhogy megválogatom azokat, amiket felszipkázok. A családdal azonban megegyeztem, hogy három olyan műszer van a világon, amit minden körülmények között megszerzek, ők beengedik majd a lakásba és segítenek nekik helyet találni: EMG-1577, EMG-1294 és egy EMG-1582. Persze esélyem sincs arra, hogy ezekből bármit is meg tudok szerezni, de hát a remény hal meg utóljára, ugyebár. :-D

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Zus!
Nem lenne rosz keszlet s a Sweepovohm legalabb nem "mèretes"
:-)
Kari

0

zus
zus picture

Szia Kari !
Na hallod ! A párom szerencsére műszaki beállítottságú, emiatt azonnal kapható e három gép felszippantására. Bárcsak összefutnék velük ! Az tuti, hogy jól kivesézném őket (tartalék alkatrészek, gépkönyv, EPROM-tartalom, javítási szakismeret, meg a többi) és megőrizném az örökkévalóságnak mindhármat. Hogy is mondták egyszer régen ? Dum spirro, sperro.

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Megprobalhatnad a HAM-börzet/CQ-DX-et is (Szarvas is eppen megvolt) sztem hamarabb kapsz/hatsz ajanlatot a hirdetesedre mint itten.
Kari

0

zus
zus picture

Jó ötlet. Majd szétnézek.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Köszönöm ! :oke: jano

0

zus
zus picture

Janó bátyám, nincs mit ! Amit véstem, azt úgy is gondolom. A Puskásban a börzén kifejezetten élvezem, mikor a "régi nagy öregek" az utamba kerülnek és akár a szakmáról, akár csak az akkori üzemi életről, fejlesztésekről, nyűgjeikről beszélnek. Kár, hogy egyik-másik már nem sokáig teheti meg (az életkora miatt). És akkor az élete során felhalmozott hatalmas tudás köddé válik... De nagy kár érte...! Akár a doksikért, ami miatt az eszmefuttatásunk megindult.

0

Sponsored links