You are here

internet sebességmérése

16 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Üdv
Mostanság többször akadozik a net (T fityfirittyéknél). Gondoltam lehet a nagy hőség miatt a poznák erősítői rosszalkodnak. Kíváncsiságból megmértem pár tesztelővel a sebességet. Nos nem kis eltérést mutattak. Persze figyeltem a házban semmi nem használta a netet. Egy mérővel többször is mértem váltogatva a programokat. Nagyon kis eltéréssel ugyan az a mérő ugyan azt mutatta, de az eltérés igen jelentős mérők között. Mi ennek az oka és vajon melyiknek lehet hinni? Persze amikor akadozott a net a mérők nem mutattak jelentős hibát. Véleményeiteket várom. mellékletben pár mérés.
Köszi Laci

Comments
Helldrinker
Helldrinker picture

megnyitod a parancssort (cmd.exe)
beírod hogy : ping d2jsp.org -t
és hagyod a háttérben futni
amikor másik programnál észleled hogy szórakozik a net akkor át váltasz erre az ablakra és látni fogod hogy teljes csomagveszteség van vagy csak megnőtt a pinged.

nekem ilyen akkor volt amikor már igencsak felfúvódtak a kondik a d-link modemben modem csere megoldotta a problémát.
T-home 2 évente vagy új szerződés kötéskor ingyen biztosít új modemet.

ha teljesen elmegy a net akkor még a routered system log-ját nézném meg, hogy milyen error-al szált el a net, és azt dobnám fel ide!

0

szati77
szati77 picture

Keressél ncore-on egy népszerű torrenetet amit sokan sedelnek, és töltsd le ott fogod látni a tutit. 18-20as netem mérések szerint, ha torrentet töltök, akkor 25el jön, stabilan.

0

agressiv
agressiv picture
*

Az hogy 20-as eléggé érdekes szám mértékegység nélkül és mi az, hogy 25-el jön? A 2500KB/sec nem huszonöt megabit, hanem inkább a 20-hoz van közel, szóval ezt gondold végig mégegyszer.

0

szati77
szati77 picture

2,5megabyte, ami 2560kb/s de van hogy hogy 2,7-2,8mb/s

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Megmértem a szelessav.net oldallal és talán ez adta a legjobb értéket. Igaz most tényleg jól megy a net. Valószínű a nagy meleg ezen a környéken belassította a rendszert.
Köszönöm a tanácsokat.
Laci

0

agressiv
agressiv picture
*

A feltöltésed sosem lesz 1.5Mbit amit az egyik oldal mutat, szóval ne higgy nekik. A speedtest.net pontos értéket mér és többféle szerverrel is tudsz vele tesztelni, az adja a leghitelesebb infót.

És, ahogy azt korábban kifejtettem, ha valami lassú, nagyon ritkán kell a saját netedben keresni a hibát, mivel nagyon hosszú útja van az információnak és akár a határon kívülre is mutathat az űt, ha az országos hálózat valahol nem működik stb.

0

kovacsit
kovacsit picture

A szelessav.net-es mérő a Hírközlési Hatóság mérője, elvileg ezekkel az eredményekkel - ha a GARANTÁLT értékeken aluliak azok - hivatalosan is fel lehet lépni a hatóság irányában
Tehát a GARANTÁLT sávszél tekintetében, és nem az elméleti MAXIMÁLIS sávszél tekintetében, amikkel előszeretettel dobálóznak a szolgáltatók...

http://nmhh.hu/cikk/2735/Milyen_sebesseg_erteket_kerhet_szamon_a_szolgal...

www.szelessav.net

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: de nem minden böngészőn működik.

Bálint

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Ez állítólag pontos:

Szélessáv

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Hello!
Ezt szoktam használni.
Router vezetékes LAN kimenetéről up 95/down 91 Mbps-t mértem.
http://digi.hu/meres
Megígérték, hogy switch-et cserélnek a házban, a digisek, betarthatták az ígéretüket, mert a duplájára emelkedett a sebesség, és azóta alig függ a napszaktól.
Csaba

0

Szadista
Szadista picture

Szia.

Esetleg próbáld ezt... : http://www.speedtestnet.eu/

Üdvözlettel:Laci

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

A készítőknek erős, ősi mo-i kötődésük lehet...csak fölé kell állni az egérmutatóval...

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Mire egy szerveren futó mérőalkalmazás neked leméri a pinget, fel/le töltést vajon hány csomóponton/útválasztón (NODE) is megy át a jel?

Tehát itt a kutyus elásva. Ha lassú nálad, akkor már nem a messzi NODE-k a leglassabbak, hanem a magnetás drótod. Ha gyorsabb, akkor viszont már a NODE-k általi sebesség csökkenés is mérhető!
Keress egy Új-zélandi szerveren futó sebesség tesztelő progit és mérd le azzal is!

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Természetesen neten futó mérőt használtam. Elvileg 10/0,5 a sebesség. A mért értékek a mellékletben.
Laci

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Próbáld meglocsolni a telefonpóznát. xD Amúgy azért lehet ez, mert az internet minden irányba más-más központokon, szolgáltatókön keresztül működik és függhet a sebesség a különböző pontok terhelésétől. Ezért van, hogy bizonyos oldalak tetű lassúak, míg mások simán gyorsan működnek.

0

Sponsored links