You are here

Peugeot 206 kilométeróra és fordulatszámmérő gyakori hibája (Javítási tipp)

6 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Megkerestek egy Peugeot 206-ossal, hogy megállt először a fordulatszámmérő, majd a kilométeróra. Ha a mutatót megpróbáljuk óvatosan mozgatni, megakad, vagy meg sem mozdul, akkor a hiba a meghajtó motor fogaskerék tengelyének törése lesz. A cseremotor borsos áron van, a bontott pedig jó eséllyel hasonló hibát produkál rövidesen. A mellékelt videó jól mutatja, hogyan lehet megjavítani.
https://www.youtube.com/watch?v=MHdX1q4B-J8

Olvastam, más típusba is teszik ezt a motort. Cseréről olvastam magyar oldalon, javításról nem, így gondoltam közzéteszem itt, nekem segített a megoldásban.

Sok sikert!
Jácint

Comments
F-Yoci
F-Yoci picture

Jéé, ezt anno Én is pont így találtam ki :) De nagyon kell vigyázni, hogy pontosan középen legyen a tengely furata.

0

ty
ty picture

Pg206 tipikus hibája az elektromos kábelek csatlakozóinak oxidációja, mert a csigazabálók ratyi anyagokat használtak fel.
Ez az én kocsimban már az elektromos rendszer kb. felét érintette a légzsák, ajtókapcsoló, index, elakadásjelző (ezeket többségében javítottam) és meggyőződésem szerint a fordulatszám mérő is emiatt nem megy, de azt már nem volt kedvem szétszedni ezért úgy maradt. Persze a tengelye is törhetett volna, de néha még megjavult magától ami inkább kontakt hibára utal.

0

zgyula
zgyula picture

Szia!
A csatlakozókba nyomjál KONTAKT 701 -et :oke:

0

zgyula
zgyula picture

Hello !
Jobb lett mint az új :oke:

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A video nem az én művem, ráadásul csak azután találtam meg, mikor már kész voltam :)

Üdv: Jácint

0