You are here

Juno JSI4362 mosogatógép nem engedi be a vizet, csak ha leveszem és visszateszem a slagot.

5 posts / 0 new
Last post
ata2k6
ata2k6 picture

Sziasztok!

Az alábbi problémával fordulok hozzátok:

Egy Juno JSI4362 mosogatógéphez hivtak ki, amely nem engedi be a vizet. Levettem a betápslagot (mert antiflood slag volt), kicseréltem egy normál slagra, azonban egy mosást ment, utána megint nem engedte be a vizet.
Hátlap le, szelep kap áramot,zümmög is meg kattan is, viszont vizet nem engedi át. Megfigyeltem, van egy vákuumkapszula is, ami ugyancsak a szelepet vezérli (gondolom)
Összeraktam, egy ciklust ment, utána megint blokkolt. Arra gyanakszom, hogy az a vákuumos cucc a ludas, csak ehhez valószinű be kell vinnem a gépet.
Valaki ismeri, hogyan működik ez a cucc? A teamhack.de oldalon találtam valami hasonló topic-ot, de az meg németül van, a google translate meg csak még jobban összekavarta az infót,Valami szifonos vezérlést emlitettek ottan, de nem értettem a működési lényegét. A szelep kódja 1523650107, ha valaki ismeri, antiflood rendszerű mágnesszelep, csak nem tudom hogyan vezérlődik, mert még nem szedtem szét ilyen gépet.

Ha leveszem a slagot és visszateszem, egy mosást megy, de akkor is késve kapcsolja a vizet (hallszik, hogy zümmög a szelep, de csak 5-10mp után indul be a viz. A szelepet kipucoltam, könnyen működik.

Comments
lilasanyi
lilasanyi picture

Üdv!

Cseréld le egy nyomókamra nélküli szelepre, vagy a nyomókamrát egyszerűen válaszd le, és dugózd a rámenő csövet. A szelep felől hagyd szabadon.

Sanyi

0

ata2k6
ata2k6 picture

Szia!

Végül ez a megoldás maradt, ledugóztam a csövet.
Így működik a gép, viszon nem hagy nyugodni, hogy az a plusz biztonsági funkció minek van beépítve? Nemigazán akarom úgy kiadni a kezemből a gépet hogy neadjisten holnap - holnapután elárasztott lakás miatt kérjenek tőlem kártérítést.......
Kicseréltem a szelepbetétet, leellenőríztem, de nem szivárog víz rajta, még 6 bar -nál sem.

Lefuttattam vagy 5 mosási ciklust, átment az újságpapír teszten is (nem csöppen sehol se, levett gyűjtőtálcával)

0

lilasanyi
lilasanyi picture

Annyi a szerepe, hogy túltöltés esetén nem a tálcába engedi a vizet - és ott emeli az úszót - hanem ráengedi a torlószelepre, ami nem enged feltöltést. Egy kisérleti megoldás volt az őskorban, ami nem tejedt el...
Ha ilyeneken fennakadsz, vedd meg a gépet, akkor nem kell kiadni a kezedből... ;-)

Sanyi

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Ne nyugtalankodj, ez a "biztonsági" funkció több millió gépből kimaradt. Azóta is működnek a lakás elárasztása nélkül.

Üdv Stevepapa

0