You are here

Bench KH2026 (rádió) LCD kijelző hiba

3 posts / 0 new
Last post
DomokosEndre
DomokosEndre picture

Van-e valakinek ezzel a típussal tapasztalata, esetleg kapcsolási rajza ? Az LCD kijelzés gyenge, és az csak egy bizonyos szögben látható. (Sajnos amikor ezt árulták az összes készülék ugyanezzel a hibával került eladásra.) Egyébként a rádió vételi funkció kifogástalan. Gyanítom ez a hiba PCB beültetéskor elrontott alkatrész, vagy esetleg hibás alkatrész beépítése miatt is jelentkezhet.
Ezért érdeklődöm. Van-e valamilyen javítás erre a készüléken ?
***
Más, a telepfeszültség gyengülésére is nagyon érzékenyen reagál, szinte kifogástalan elemekkel is a tápegységet igényli, és kikapcsol ilyenkor. Ez a 2dik hiba hálózati üzemkor nem jelentkezik értelemszerűen. Ez ellen próbált-e valaki módosítani valamit a készüléken ?

Comments
Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia!
Én is vettem egy ilyen rádiót a Lidl-ben.
Nincs rajta igazi telepkapcsoló, simán megeszi az elemeket kikapcsolt állapotban a standby áram.
A semmire nem jó SW senz kacsolóját (oldalt, egy toló kapcs.), kötöttem át sorba az elemekkel. Igy viszont azonnal el is felejti a frekvenciákat, amit nagy fáradsággal bele programoztam.
Az LCD kijelzője hibátlanul működik. Érzékenysége jó, szelektivitása is, de a digitális része kellemetlenül agyon bonyolított, szinte használhatatlan. Egy haverom vett utánam egy évvel egy ugyanilyet, az övéből kispórolhattak pár kerámia KF szűrőt, mert KH állásban érzékenyebbnek tűnik, viszont a szelektivitása csapnivaló lett. Gyakorlatilag csak dugasztápról használható igazán, és annak mindig bedugva kell lennie a rádióba használaton kívül is, mert enélkül minden adó frekit elfelejt.
Csaba

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a kijelzőt két, fázisban eltolt, legalább 4V-os négyszögjel táplálja, ezek fázistolásának változtatásával lehet változtatni a megjelenést.
Szkóppal meg kell nézni a jelet

Bálint

0