You are here

Canon MF4690 minden masolas utan kiirja, hogy "platen glass dirty"

7 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok. Adott a cimben szereplo multifunkcios nyomi. Hiaba tisztitottam meg az uveget kivul-belul, tovabbra is kiirja a hibauzenetet. Lehetseges, hogy valami defektes benne?

Comments
PushyG
PushyG picture

Üdv!

2 db üveg van.
Az egyik a lapolvasóé, az a nagyobbik. Gondolom azt tisztítottad eddig.
Balra tőle van egy vékony üvegcsík, az az ADF (dokumentum adagoló) üvege. Na azt tisztítsd meg, valamint a vele átellenben lévő fehér felületet a fedélen.
Csak azt tudja koszolódásra detektálni, a nagy üveget nem.

Gábor

0

pika75
pika75 picture

Szia, amint irtam, kivul-belul megtisztitottam. Amugy egyetlen uveg van csak. Ha a lapolvasorol masolok, akkor is kiirja a hibat. Ha adok neki egy "ok"-t, megy tovabb a kovetkezo masolasig. Az adf uveg folott van egy muanyag resz, amire ra van ragasztva 2 atlatszo folia. ezek a foliak nagyon karcosak voltak a sok hasznalattol, de csere, sot azok hianyaban is kiirja a hibat. Amit meg lehetett tisztitani mind megtisztitottam, ezert merult fel a kerdes, hogy esetleg egy defektrol van szo.

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Ok, fizikailag 1 db üveg, de funkcióját tekintve 2.

Az üveg belső felületén van elvileg a 2 felület között vagy a végén egy kalibráló csík, fekete/fehér felülettel. Az nincs megsérülve?
A CIS (contact image sensor) lencsén nem volt szennyeződés, vagy sérülés?

Ezt https://www.manualowl.com/m/Canon/MF4690/Manual/359409 nézd meg. A 11.1.2 pontban leírt műveletet hajtsd végre, ha a fentiek stimmelnek. Hátha segít.

Az ADF üveg feletti fehér görgő nincs megsérülve?
Elvileg a referencia olvasási vonaltól előre és hátra fél milliméterrel is próbál olvasni, ha szennyeződést észlel. Nincs valami hosszanti karcolás vagy repedés az ADF üvegen?

Mondjuk, ha a lapolvasó részen is hibát jelez, akkor esélyesebb a CIS hibája/sérülése/koszolódása.
De én még mindig az ADF olvasó részére koncentrálnék...

Gábor

0

pika75
pika75 picture

Szia. Ok, holnap ujbol kibontom. De ez a cis - ez mit is jelent? Ez a szkenner lampat magaba foglalo setalo egyseg? Azt megtisztitottam, serulest nem lattam rajta.

0

SzG
SzG picture

0

Kari
Kari picture
*****

Szia pika!
Gondolom külön szenzorja van, ahol az erzekelöt is kellhet tisztinai...
Kari

0