You are here

Samsung UE32F5300AW hang van, kép nincs! Kész!

9 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Most hozták ezt a LED-es tvét, hangja van, de kép nincs rajta. A háttér világítás nem megy, a csatlakozóján meg van a 95V, de még sem villágítanak a ledek. Hogyan lehet kimérni ezeket, és honnan lehet beszerezni? A válaszokat előre is köszönöm.

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Meg rendeltettem hozzá a táp egység rész, összerakva rendesen elindult, és a háttér világítás is meg van. Köszönöm a segítséget, hogy hogyan lehet lepróbálni a led szalagokat, és a többi infót is.

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Most megnéztem a led szalagokat, mind az 5 jó, nincs megszakadva egyik sem. A táp alaplapján akartam kimérni a két fetet, de sikeresen letörtem a lábát, így most rendelnem kell egy D3N40 és egy D9N40, de ezeket itthon lehet szerezni, vagy mivel lehet helyettesíteni?

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!

Köszi a segítséget, a hétvégén még egyszer szétszedem és megnézem, majd jelzem, hogy mire jutottam. Köszi!

0

balage
balage picture

Helló! Szétkapod a kijelzőt,találsz benne 5 ledsort.A ledek csatiját lehúzod a tápról.Ezután a sorokat egyesével 24V-ról egy 56R-on keresztül leellenőrized,amelyik nem világít azon egyesével megkeresed a hibásat.Egyesével mérve dióda állásban világít amelyik jó.A rosszról lepattintod a diffúzor lencsét és kicseréled a ledet, ezután visszaragasztod.Úgy kell pozícionálni hogy függőleges irányból minél kevesebb fényt lássál, a közepében pedig csak egy pici világító pötty legyen.(különben foltos lesz a kép)Én ezeket a ledeket használom: http://www.aliexpress.com/store/product/LG-LED-Backlight-1210-3528-2835-...

0

Flyman
Flyman picture

Szia!
A beszerzési forrást mentettem engedelmeddel, és köszönjük az infót itt gondolom többen.
Kérdés!
A különböző csíkok maratása is eltér a beültetési pontokon, ott szike a megoldás?
Csak mert a Samsungé is más például és az Orioné is és ahogy a képen látom a LED forr. oldala megint más képet ad.
A középre illesztéskor rövid zárba csúszhat. Ezért a kérdés.

Üdv: Flyman

Utólag még, amiért újra nyitottam, a forr felületek a hűtést is szolgálják gondolom, tehát célszerű a felületek max kihasználása.

0

balage
balage picture

Helló! Én ki szoktam vágni szikével a fóliát ha fordított bekötésű az eredetihez képest és ahogy mondod rövidre zárná a nagyobb kivezetés a ledet.

0

Flyman
Flyman picture

Helló! Köszi én is így gondoltam és az Orionnál már alkalmaznom is kellett.
A prizma pozicionálása nekem új volt, jó, hogy említetted erre még nem figyeltem. Mondjuk nem vettem észre foltosodást homogén háttérnél sem.
Üdv

0

balage
balage picture

Amennyiben a LED-et sikerül pontosan az eredeti helyére forrasztani, akkor nincs gond, a prizmát csak vissza kell ragasztani oda ahol volt.

0

Sponsored links