You are here

SAMSUNG CZ-28D83N

11 posts / 0 new
Last post
serom
serom picture

Sziasztok! Egy SAMSUNG CZ-28D83N típusú tv sorkimenőjének kh-s a G2 potija, melynek következtében változik a fényereje sőt magátol elsötétedik a kép. Ha megtekerem a potit visszajön a fény,de néha visszafutáscsíkos és virít. Az eredeti trafó típusa: FUH29A004S. Eredeti trafót már nem kapok, a SINInél helyettesítők vannak megadva. Típusa: FBT40954 ez van az elsőként beírva mint helyettesítő. A helyettesítő trafóval viszont fullra ki vannak nyitva a katódok és így pirosas visszafutáscsíkos kép van csak rajta. A G2 állításával változik ugyan a fényerő de visszafutáscsíkos marad és kép nem jön be. Cseréltem már benne RGB végfokot TDA6108. A helyzet nem változott. A 200V ok,de mindhárom katód is 200V-on áll. Visszatéve az eredeti trafót bejön a kép az eredeti hibával. Van-e valamilyen ötlet erre a problémára. Előre is köszi.

u.I:már 3 helyettesítő trafót belepróbáltam, de mindegyikkel u.a hibát produkálja. Trafó probléma ez egyáltalán??? Az eredetivel viszont mint írtam bejön a kép. A helyettesítőkhöz kell vmilyen átalakítás??? Segíííjetek nekem lécci!!! Kösssz!!!

Comments
Mekk Elek
Mekk Elek picture

Szia Serom ! Én már szívtam képcsőfoglalat miat, akkor is ez volt a hiba.
Üdv Mekk Elek

0

hlaci
hlaci picture

Ug2 le lehet merni , igy kelet volna kezdeni (1000V skala, en szktam Mohm elenalast sorba kotni hogy ne egye meg a muszer a Ug2ot)

0

mukso70
mukso70 picture

hello!az eredeti trafóval üzem közben mérhető volt a g2 változása?találkoztam mostanában pár olyan tv-vel ahol a képcső húzta le a g2-őt.érdekes módon néhány ohm-ra került a g1-től.néha vissza állt helyére,olyankor volt jó kép is.sikerült javítanom a csöveket is,hónapok óta üzemelnek kifogástalanul.lekötöttem a g2-őt a panelról,g1-re forrasztottam egy 150n/1500v kondit,bekapcsoltam a tv-t,a kondit gyosan feltöltöttem a szabadon álló g2 kábelról,és kisütöttem a cső g2-es kivezetésén.lehet nálad nem ez a hiba,de másnak még jól jöhet ez az ötlet.távolról sajnos nem is olyan egyszerű használható segítséget adni.üdv!

0

serom
serom picture

Szia! Én is gondoltam képcső hibára, de ezen a javaslaton amit írtál nem gondolkodtam el.
Mindenesetre köszi.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia! :)

S56A sasszi. :oke:

Egyáltalán nem biztos az eredeti poti kontakthibája, ugyanis ezeknél a segédrács-feszültség (UG2) beállítását a szervizmenübe belépve kell elvégezni, és csak így jó. Trafócsere után is így kell beállítani.

Ennek oka az automatikus kioltási szint szabályozásban rejlik, ami minden félképkioltási időszakban kalibrálja, és újra állítja a katódok vezérlését.

A kioltásvezérlés tulajdonképpen egy letapogatás szabályozó áramkör, amely elektronikusan szabályozza (az RGB fokozatokba beavatkozva) a dinamikus komponenseket a képcső gyártási tűréseinek, és az öregedési, elhasználódási hatásoknak a kiegyenlítésére.

A következő előnyöket is kínálja:

1.Automatikus feketeszint kompenzáció.
2.A CRT bemelegedési ideje alatti színtisztasági hibák megakadályozása.
3.Az erős elöregedettségi állapot kompenzáció stabilizálása a működés kezdeti óráiban

Képvisszafutás alatt a CRT rendszerből eredő katód szivárgóáram mérése teljes fekete szintnél történik, még mielőtt az RGB katódáramok mérése megtörténne.

Ez az automatika csak akkor működik helyesen, ha az UG2 beállítása az előírásoknak megfelelően megtörtént. Ha nem az előírt módon próbálod meg beállítani, mindig korrigál (más és más függvények szerint), így esélytelen a helyes állapot eltalálása.

Ha a beállítás mikéntje érdekel, hívj telefonon (az adataimnál megtalálod a számot)!

Üdv:
Fülesmester

0

serom
serom picture

Kedves Fülesmester! Köszönöm meg foglak keresni. Üdv Serom.

0

stomi
stomi picture

Szia serom!
Valami nem gömbölyű.
Ha 200V-on állnak a katódok, akkor sötétnek kellene lennie.
Nem cserélted fel a focus/G2 madzagokat?
Átalakítás biztos, hogy nem kell.

0

serom
serom picture

Szia! Biztos, hogy nem mert vezetékek vastagságkülönbsége miatt nem is cserélhető össze.
Köszi a választ.

0

tamilaci59
tamilaci59 picture
*****

Szia

Tobb mint valoszinu a regi trafo G2 pocija hibas.Na ismered-e a regebbi Sony-k nal hogy csinaltak UG2-ot.Ha nem megmondom-a sorkimeno kollektorjabol egy vedoellenelassal leveszed az impulzosokat,egy diodaval atengeded a poz.csucsokat es egy kb 4,7Mohmos pocival(hacsak nincs botott
Sony RGB paneled)ramesz ahova kell.Biztos a dolog,en mar reg nem cserelek
sorkimenot emiatt.

Sok sikert Tamas Laci

0

serom
serom picture

Köszi,de mégis más lesz itt a gond, nem a trafó.

0

Sponsored links