You are here

TP Link TL-WR740N v4 router OPENWRT LUCI Firmware frissítéshez segítséget kérek

12 posts / 0 new
Last post
Stocker
Stocker picture

Szép estét mindenkinek!
Segítséget kérek az említett router Firmwarre frissítéséhez. Erre azért volna szükség mert jelen állapotban gyári Firmwaréval, (a legújabbal) Wifi kapcsolat rapszodikusan, időnként megszakad. Asztali gép,laptop,okos telefon csatlakozik Wifin az Internethez. Olvastam más fórumokon hogy az OPENWRT Firmware ennél a routernél megoldja ezt a problémát,van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatosan? Kérném az említett Firmwarét és a telepítéshez segítséget.Egy asztali gép is csatlakozik a routerhez vezetékkel de ezen stabil a kapcsolat. Ezt még kipróbálom ha ez nem segít veszek egy másik típusú routert. Előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Lajos

Comments
Oszi11
Oszi11 picture

Szia!

Ne várj tőle túl sokat. Rengeteg lehetőség van az OpenWRT-be de ez a router a hardware-e miatt gyenge. Nekem tl-wr741 van és sok dolog csak elvileg működik. Nekem z OPENWRT nem volt valami kezes, de a Gargoyle Router Management ami az OPENWRT-re épül, de kezesebb a webfelülete.

Keresd ki a routeredhez valót. Ha gyári firmware van rajta a factory verziót lehet frissíteni, ha nem akarja engedni telepíteni át kell nevezni a gyári firmvare nevére és fel fog menni!
Ha openwrt van rajta a sysupgrade verziót kell választani. Ügyelj rá, hogy a verzió egyezzen a hardware-rel!

https://www.gargoyle-router.com/download.php

Üdv,
Oszi

0

Roberto
Roberto picture

Szia, elvileg a v4.26-nál lévő link a megfelelő.
Üdv:Roberto

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia!
A TP-Link routerrel rosszak a tapasztalataim. Nálam 2 antennás változata volt, minden rendben működött, csak az ATV honlapjáról a videókat képtelen volt átvinni, androidon. 3 féle telefon, tablet, mindegy, de csak foltokat, és kockákat produkált mindegyik. Firmware frissítés, beállítások módosítása, semmi nem hatott.
Visszavittem a Spárba, (ott vettem :p )kicserélték, a jelenség ugyan az. A tizenéves Dlink routernek (próba), meg sem kottyant a video átjátszás. A kicserélt TP-vel ugyan az a helyzet. Végül kisebb közelharc, és telefonálgatás után visszaadták az árát.
Végül vettem egy másik boltban egy Tenda nevű routert, ugyanannyiért, elsőre hibátlanul lehet vele videót nézni. Azóta is tökéletesen szuperál.
Csak azért írtam, hogy meggondolandó a routered garanciális cseréje, vagy az árának visszakérése, és áttérés másik márkára.
Csaba

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Mielőtt elkezdesz barkácsolni a firmvaren, nézz körül a wi-fi vételnél. Nem biztos, hogy a router a hibás. Egy jó analizátorral kiszűrhető, ha más a gond.

Üdv! Kalex

0

Stocker
Stocker picture

Szia Kalex!
Elnézést hogy kimaradtam pár napot! Igazad volt a wifi szennyezettséggel kapcsolatosan de nem a szomszédok hanem saját magunk zavartuk a routerunkat. Van egy Sagem D16 vezeték nélküli telefonom és úgy néz ki ez lesz a hunyó mert ha áramtalanítom a központi állomást és kikapcsolom a telefont megszűnik a probléma. Erre nem is gondoltam évek óta meg van ez a telefon, véletlenül olvastam egy oldalon erről és tényleg ez kever be. A routert próbáltam másik csatornára állítani de az sem segített,pedig nem dobnám ki ezt a telefont mert jól működik. Most végre van Net stabilan de nincs vezetékes telefon! Mindig tanul az ember valami újat. Köszönök minden segítséget.

Üdvözlettel: Lajos

0

Stocker
Stocker picture

Szia!
A wifi szennyezettségre gondolsz? Környéken nincs wifi ami bezavarhatna, idősebb szomszédok én vidéken lakok. Tehát ezt biztosan kizárhatjuk. Esetleg van más lehetőség? nem szívesen cserélnék router.

Szia! Lajos

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Arra gondoltam, de akkor ez elvethető. Esetleg megpróbálhatod a titkosítás módjának változtatását, illetve DHCP helyett fix IP címet. Nekem ez utóbbi jött be a repeateremnél.

Üdv! Kalex

0

Stocker
Stocker picture

Szia!
Az Invitelnél vagyok ezt nem írtam talán fontos mert nem fix az IP címem. De ha részletesebben kifejtenéd amit javasoltál megköszönném ebben a témában belátom nem nagyon vagyok jártas de konfigurálni persze tudom a routeremet.

Szia: Lajos

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
A szolgáltatód ebből a szempontból mindegy. A fix IP-t a Wi-Fi-re értettem. A kapcsolódó eszköznél kell megadni egy érvényes hálózati címet. Ezt a címet pedig dedikálhatod is a routerben az adott eszköznek.

Üdv! Kalex

0

Roberto
Roberto picture

Szia itt nézz szét: "http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr740n".
Feltelepíteni egyszerű, utánna leszedni vagy konfigolni egy kicsit bonyolultabb.
A telepítés ugyanúgy megy mint a gyári frissítés.
Üdv:Roberto

0

Stocker
Stocker picture

Szia Roberto!
A router alján v4.27 van a menüben meg v4.0000 az oldalon csak v4-hez van Firmware ezek szerint ez az egy van minden v4 szériához?

Üdv: Lajoas

0

Sponsored links