You are here

Whirlpool AWO/D 45135 Csapágy

11 posts / 0 new
Last post
clock
clock picture

Sziasztok,

Adott egy alig 2 éves Whirlpool AWO/D 45135 tipusú mosógép. Amikor indul ill. le áll a centrifuga akkor elég furcsa - talán csikorgó gumira hasonlitó -hangot ad. Közben (centri közben) viszonylag hangos suhogó hangot ad, ezért gondolom csapágy lesz a ludas a dologban. Ma lekaptam a gép hátulját, de egyszerüen nem tudom eldönteni, hogy a motorcsapágy vagy a dob csapágya -e a hibás. Kézzel vizsgálva nem "kotyog" egyik sem, beinditva viszont a két potenciális zajforrás nincs túl messze egymástól. Hogyan lehet ezt biztosan eldönteni? Jó lenne valami támpont mielőtt tovább bontanám, mert egyik megoldás sem tünik apró mutaványnak... Esetleg valakinek hasonló tapasztalata a témában?

Előre is köszönöm,
Clock

Comments
clock
clock picture

Szia elwo,

Köszi a válaszokat, egyre közelebb kerülök a megoldáshoz. A szervizkönye szerint 6304 és 6306 csapágy megy bele, szimering méret meg nincs megadva, de közben az elektronline-n is látom kenik vágják a témát (ott is láttalak :) ). Utánnanézek ott is, hátha "előre" be tudok vásárolni, mert szombaton gondoltam nekiugrani. Aztán legroszabb esetben, legfőbb hétfőn felyezem be.

Az előlapi programválasztó gombot hogyan lehet leszedni? Van vmi trükkje, vagy csak erősebben kell húzni? Egyáltalán le kell venni, ahhoz hogy a kezelőszervi részt levegyem? Ez nem teljesen vili a robbantott rajzról.

Üdv,
Clock

0

Szaki963
Szaki963 picture
*****

elwo
Üdv!

Jobban jársz ,ha előbb szétkapod aztán veszed meg.
Nekem kicsit szokatlan a méret, dehát lehet pont ez volt éppen készleten dögivel.
A gombot minek akarod leszedni?
Az eleje a műanyagig jön le.
Külömben 3 müanyag fül akasztja meg ,vékony csavarhuzóval alányulva kipattan.
Igen az elektronline-n lézengek elég sokat.:-D

0

clock
clock picture

Valószinü a hétvégén szétszedem, csak még előre egyeztetni kell asszony pajtással, hátha (esetleg) valami gixer becsuszik, és nem lesz kész 1 nap alatt akkor inkább előre készüljön. A robbantott rajz alapján megpróbálok minden előre beszerezni, remélem a rajzok és kódszámok alapján egyértelmüen beazonosítható minden.

Kméten esetleg tud-e valaki boltot ahol ilyesmit kapni? Nem mintha a Google nem adna találatot, csak gondoltam, ha van bejáródott hely, akkor inkább od mennék :)

Üdv,
Clock

0

Szaki963
Szaki963 picture
*****

elwo
Szia !
Csapágyakat ,szimeringet szoktam venni,nem felujjító készletet.
Sokkal olcsóbb és helyben is a csapágyboltba vannak.
Ezekben 6203 Zz,6204 ZZ,40x24x10 szimering a legelterjedtebb,de ez nem szentírás tehát ,ha kint van akkor tuti ,ha megnézed.

elwo

0

Szaki963
Szaki963 picture
*****

elwo
Szia !
Igen ezek ,így vannak méretezve,nem kis erőfeszítésbe kerül ezt így kifejleszteni a Wh.nak
Az elejét lekapod,üstgumi le,a Programkapcsolót a mosószertartóval le.
Aztán kiemeled az üstöt.
Kettészeded,a csapágyakat kicseréled.
Vissza fordított sorrenben.
Nem a csapágyak drágák,hanem a munkaidő ami rámegy.

elwo

File csatolás: 

0

zapod
zapod picture

Fogj egy műanyag nyelű csavarhúzót. A fém részét illeszd a csapágyra a fogantyút a füledre és hallgatóz mint az orvosok. Meg fogod hallani melyik, zajong. 14 évvel ezelőtt a mi Whirlpool masinánk is két év után adta meg magát. Pedig skf. csapágy volt benne. Hq nedisbe elég olcsón vettem kompletten csapágy, szimering csapágyház egyben. Utána még 5 évet ment de nem döglött be a masina. Egyszerűen szétrohadt az alja. :jawdrop:

Zapod.

0

clock
clock picture

Sziasztok,

Köszi a válaszokat. Az ékszijj az jó, vagyis nem csúszik, viszont olyan dübörgő, ropogó hangja nincs, amit most igy hiányolok is egy kicsit. Tényleg nem kéne ilyen hangja is legyen?
Gondoltam én is leakasztani a szijat, aztán hallgatózni, hogy esetleg nem-e a motor csapágya rakoncátlankodik, de aztán végül nem próbáltam mivel gondoltam terhelés nélkül nincs ami "oldal irányba" terhelje a motor tengelyét s ezért hangja sem lesz, bár ha rászánom magam szétkapni, akkor ugyis kipróbálom.

A dob csapágy cserét illetően, az egész dobot, müanyagházat, ellensulyokat, szóval szinte mindent ki kell pakolni a gép dobozából? Esetleg szokott -e kelleni valami spéci kiütőszerszám, vagy hasonló?

Üdv,
Clock

0

ttavaszi
ttavaszi picture

Szia. Illetve még annyi ha a szíjjat leveszed és elindítod szét birod választani hogy dob vagy motor. ( Dobos lessz az )Hát valóban ízzé-porrá kell szedni a gépet.De nem olyan vészes.minden csati adja magát de ha nem akkor alkoholos filcel jelöld össze. Üdv: T.Tavaszi

0

ttavaszi
ttavaszi picture

Szia. Sajna ez ilyen . Valszeg ,sőt 100% a csapágy csere. Nem egy ilyet két évesen csapágyazni kellett.A simering adja a sivító hangot, a dübörgést a csapágy.Sovány vigasz de nem drága hozzá a csapágy.Illetve még a dob mögé, alá is bemehetett valami mosott ruhadarab ,az is tud adni sivítást, csuszolást. De nagy esélyes a csapágyazásra. Üdv T.Tavaszi

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Clock!

"talán csikorgó gumira hasonlitó -hangot ad. Közben (centri közben) viszonylag hangos suhogó hangot ad"
:hmmm: Nem lehet, hogy csak az ékszíj laza (vagy kopott) és megcsúszik? (A rossz csapágynak "morogni" vagy "ropogni illik"!) :yes:
(Nem vagyok mosógép szerelő, de nálunk is volt már hasonló hiba.)

Üdv: Laci

0

Sponsored links