You are here

Nyomtató megosztása Windows XP-ről Windows 8.1-re [Megoldva]

12 posts / 0 new
Last post
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Sziasztok!

Van egy nyomtatóm, mely az XP gépre csatlakozik USB-n. Az XP gép UTP kábelen megy a routerbe. A Win8 gép WiFin megy ugyanebbe a routerbe. Az Win8-ról is szeretnék nyomtatni, de nem megy.
Az XP-n megosztottam a nyomtatót, de a Win8 gép továbbra sem látja. Mind a két gép ugyanabban a workgroup-ban van. Fájl és nyomtatómegosztás Microsoft hálózatokhoz mind a két gépen engedélyezett. A Win8 gépen még odáig nem jutottam el, hogy nyomtató-drivert kérne, mert ahhoz először látnia kellene a megosztott nyomtatót.

Kérlek, segítsetek.

Előre is köszönöm, lcsaszar

Update: A probléma megoldódott. A Win8 gépen nem volt engedélyezve a Microsoft Networks ügyfél a hálózati adapteren.

Mindenkinek köszönöm a segítséget!

Comments
csoxi
csoxi picture
***

Szia,

Sok régebbi nyomtatót nem támogat a 8.1. Próbáld meg közvetlenül csatlakoztatni, hogy kiderüljön.

0

Slaci
Slaci picture

Szia Csoxi!

Valóban nem támogat sok régebbi nyomtatót, de ez nem befolyásolja a megosztás "láthatóságát" a hálózaton. Egyébként meglepően sok régi nyomtató esetében eredményes, ha a windows update-el kerestetünk drivert a "gyári" windows-os meghajtóprogramok között.

Jó éjszakát!

Laci

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Az XP-s gépen megosztottad a nyomtatót?
Azt külön kell megosztani nyomtatónként is, nem elég bekapcsolni a megosztást. A nyomtató tulajdonságainál van olyan fül, hogy megosztás. Van nyomtató aminél alapértelmezett a megosztás, de van aminél nem.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia,

Igen, ezt megtettem.

Üdv

0

Slaci
Slaci picture

Szia!

Próbáld meg helyi nyomtatóként hozzáadni a W8.1-en: Helyi nyomtató/Port létrehozása/Local port (port neve: \\{xp-s gép neve, vagy IP címe}\{megosztásnév}), ha eddig eljutottál, kérni fogja a nyomtató (W8.1-es) driverét. Ha minden OK, máris tudsz nyomtatni.

Ha nem menne, ellenőrizd a w8.1-ről parancssorban, hogy látszik-e egyáltalán a megosztott nyomtató: net view \\{xp-s gép neve, vagy IP címe}. Ha nem látszik, ellenőrizd az XP-n a tűzfalbeállításokat!

Sok sikert!

Laci

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia Laci!

Ha jól emlékszem, próbáltam mind a kettőt. Az XP-n látszik a Win8 megosztás (a Win8 gép megosztott dokumentumok mappája), de a Win8-on nem látom az XP-t. Ez hogy lehet? Még arra gondoltam, hogy az eltérő hálózati kapcsolat lehet az oka (XP - UTP, Win8 - WiFi).
Majd futok még egy kört vele.

Köszi a tippeket, üdv,

lcsaszar

0

Slaci
Slaci picture

Szia, a csatlakozás módja biztosan nem lehet gond, ha azonos hálózatban vannak. Pingelni sem tudod az xp-t a w8-ról? Akkor vagy az XP beépített tűzfala, vagy a telepített víruskereső blokkol, ennek kéne utánajárni.

Sok sikert!

Laci

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Pingelni tudom. Esetleg Netbios-t kell engedélyezni? A tűzfal elvileg átengedi a megosztáshoz történő hozzáférést. Víruskereső: MS Security Essentials, ezt még megnézem.

Köszönöm, lcsaszar

0

Slaci
Slaci picture

Szia!

Az MSE-ben nincs tűzfal, szóval nem zavarhat. A Netbiost próbálhatod, esetleg ideiglenesen az XP tűzfalát is kikapcsolhatod. Még egy teszt: az XP-ről látszik a saját megosztott nyomtatója? net view \\%computername% vagy hálózat tallózásával?

Sok sikert!

Laci

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

A probléma megoldódott. A Win8 gépen nem volt engedélyezve a Microsoft Networks ügyfél a hálózati adapteren.

Mindenkinek köszönöm a segítséget!

Üdv, lcsaszar

0

Slaci
Slaci picture

Gratulálok, köszönjük, hogy megosztottad a megoldást!

Jó éjszakát!

Laci

0

Sponsored links