You are here

tl-wn722n internet megosztása ,routerrel

18 posts / 0 new
Last post
stefi
stefi picture

Szép estét Mesterek!Szeretnék segítséget kérni,az alábbi téméban.Adott,egy tl-wn722n-es készülék,ezzel szeretném,lakáson belül,az internetet megosztani.A jelenlegi felállás ez lenne:tl-wn722n-számítogép usb port-tlwr741nd.Köszönöm előre is mindenkinek,aki valamilyen segítséget nyújt!

Comments
atka148
atka148 picture

Hali!
Nekem kicsit homályos, a géped LAN-on kapja a netet, és az USB-s wifin akarod kiosztani azt? (Erre írtam egy egyszerű programot, ha ez kell.) Ha pedig wifin kapod és wifin adod akkor necces 1 vevővel nem fog menni sajnos. Nekem edimaxos adapterem van az AP módban kiosztja a netet, ha megosztom neki lan-ról, egyéb esetben a gépen nincs net, inkább repeaterként üzemel. De ha LAN-Wifi párosra igen egyszerű netet varázsolni nálam is így van a dolog!
Üdv!

u.i: ha érdekel a rendkívül egyszerű program akkor PÜ de ez csak LAN-WIFI tud!

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Ez a TP-LINK TL-WN722N wifi vevő tudja önmagában ezt a módot...: Soft-AP Csak ez esetben az anyagépen nem lehet netezni!
Üdv.: Uniman

0

stefi
stefi picture

Szia Uniman!Köszönöm szépen,de valahogy úgy kellene megoldani,hogy a gazdagépen is menjen a net.Üdv.:Stefi

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Van egy számítógéped, ami a WR741ND routerre csatlakozik, ha jól sejtem LAN-on. Feltételezem, hogy mobil eszközökkel is szeretnél csatlakozni az internetre. Ezért bedugtál a számítógép USB portjára egy jó nagy antennával rendelkező WN722N WiFi adaptert, azzal a céllal, hogy az majd tovább adja a netet. Elvileg a PC csatlakozhat két hálózatra, és a WiFi adaptered is működhet access pointként. De az eszközeid miért nem tudnak közvetlenül a routerre csatlakozni? Nem elég a WiFi hatótávolsága?

Üdv, lcsaszar

0

stefi
stefi picture

Szia Icsiszar! Bocsánat,akkor pontosítom! Van egy TP-LINK TL-WN722N-es Wifi adapterem,ezzel kapcsolódik a számítógépem a netre usbén.Ezen fogom a netet.Ennek az internetelérését szeretném megosztani egy TL-WR741ND routeren.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Még mindig nem világos. Mihez kapcsolódik a számítógép a WN722N wifi adapteren keresztül? "A nethez" na igen, de nyilván egy szolgáltatói routerhez, ami wifit sugároz. Ez egy másik router, nem a WR741ND? Vagy amit a szolgáltató adott, az nem is tud wifit?

Én úgy csinálnám (ha a szolgáltató routere nem tud wifit), hogy a szolgáltatótól jövő Ethernet kábel bemegy a WR741ND-be, az kiadja a wifit, és a számítógéped tetszőlegesen kábelen vagy (ha távolabb van) a WN722N wifi adapteren csatlakozzon a WR741ND-hez. A többi eszközöd (tablet, mobiltelefon, stb.) pedig wifin csatlakozzon, de nem az adapterhez, hanem a routerhez. A WR741ND-n a WAN oldalat PPPoE helyett Dynamic IP-re kell állítani.

Ha nem ez a probléma, akkor kérlek részletezd.

Üdv, lcsaszar

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Súgok!: Nincs sehol semmi...a "levegőből" csak úgy jön a net, (pl. így!!!) amit azzal a WiFi stickel "befogunk"...így már érthető az "eleje"?

... a "végére" meg a megoldás: A PC-be (amelyben meg van osztva a net) kell tenni egy LAN kártyát, amelyhez csatlakoztatva van a WiFi router, de nem a kék csatlakozóba, hanem a sárgák egyikébe...így működhet, vagy nem?

Üdv.: Uniman

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Kipróbáltam állításomat az említett TPLINK TL-WR543G routerommal és működik (Van még másik négy routerom, azokkal is kísérletezhetnék, de fölösleges, mert tutira így azok is működnének!) (Csak ezen nem sárga a 4 db LAN csatlakozó...de nem a WAN-ba csatlakoztattam a PC hálózati kártyáját! DHCP off-ra állítva)
Üdv.: Uniman

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Kipróbáltam állításomat az említett TPLINK TL-WR543G routerommal és működik "
Mily meglepő! :) A router működik switchként, ha nem használod ki benne a routert. (Router= útválasztó, switch=kapcsoló)Egy (több) érthető magyarázat. link

Üdv! Kalex

0

uniman
uniman picture
***

Hello Kalex.
Igazából Lcsászár ezen állítására szándékoztam "ellentmondani" : "PC-t a KÉK csatiba kell dugni"
De most nagy az örömöm, mert sikerült hosszú évek után végre sikerült azt a TPLINK routeremet AP módba "átbillenteni" az itt leírtak alapján ! :happy:
Üdv.: Uniman

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Aha, én is így szoktam :villa: UPC Wi-Free... Ekkor a PC-n route-olást kell konfigurálni a két hálózat között. Természetesen a WiFi adapter oldali és a router oldali hálózat eltérő legyen. Legjobb statikus IP címekkel megoldani. A PC-t a KÉK csatiba kell dugni (ez a router WAN oldala), és itt statikus IP-t kell konfigurálni, nem a szokásos PPPoE-t, sem DHCP-t (mivel a PC ami a netet megosztja, nem tud DHCP szervert).

Üdv, lcsaszar

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

És ha a TL-WR741ND AP client vagy AP repeater módba lenne állítva? Ha az USB-s kütyüvel lehet fogni a wifit, akkor a másikkal is.
Merthogy érthetetlen az egész felvetés, ebben a formában akkor lenne értelme, ha az USB az egy mobil GPRS modem lenne.

Üdv: Jácint

0

uniman
uniman picture
***

Hello Jaca.
"TL-WR741ND AP client vagy AP repeater mód"...van annak olyanja?
(Én pl. be sem tudnám konfigurálni...legalábbis az én TL-WR543G AP Client Router-mel nem boldogultam.)
Üdv.: Uniman

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Uniman!

WDS van rajta, de lehet, ott a másik oldalt is át kell konfigurálni:
http://uc-free.hu/?q=tartalom/ket-halozat-oesszekoetese-wifi-radios-kapc...

Üdv: Jácint

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Véletlenül nekem is pont ilyen USB WiFi-m van !
Átkapcsoltam "SoftAP" módba...és meglepődtem! Ugyanis a "gazdagépen" továbbra is lehet internetezni...meg a "SoftAP"-re kapcsolódott másik WiFi eszközömön is !
Az előzőekben leírtak nem fedték a jelenlegi valóságot!
Üdv.: Uniman

0

atka148
atka148 picture

Hali!
Na ezt ki fogom próbálni, van egy hasonló tp-link cucc itthon! Elég érdekesnek találom, hogy hibamentesen működik!
Üdv!

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Te Uni! Ugyan kérdezd már meg a topik partneredet, hogy mi a füttyfenés korsófonó rézangyalért nem lehet kiírni a topikcímbe, hogy ez egy "TP-LINK" szutymárék cucc???? Hö?
A múlt nevei alapján ítéled meg a jelen történéseit. Hát ne tedd!

0

Sponsored links