You are here

Ignis AWF505-1/IG mosógép nem fűti fel a vizet rendesen

6 posts / 0 new
Last post
lgabor81
lgabor81 picture

Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok. Adott a címben szereplő mosógép és az a probléma vele, hogy nem fűti fel a vizet a beállított hőfokra. 40 fokon éppen csak langyos, 90 fokon is kb csak 50-60 fokos lehet a víz.
Fűteni fűt a mosógép egy ideig de aztán abba hagyja. A viz kb a dob fele alatt pár centivel van. Cseréltem vízszint szabályzót is, de ugyanannyi a víz. Nincs a gépben termosztát csak egy 90 fokos klixon. Honnan tudja a gép hogy meddig kell fűteni? Találkozott már valaki ilyen problémával? A segítséget előre is köszönöm!

Comments
Dark
Dark picture

A lehetetlent teljesítem,a csodákra egy kicsit várni kell! :)

Szia!

Mosógépszerelőként egyet értek a többiek hozzászólásával. Ki kell pucolni a légcsapdát és megoldódik az egész probléma. Túl sok a víz és a megadott időtartam alatt nem tudja elérni a programmal beállított hőfokot a többlet vízmennyiség miatt.

Gy

0

SebajTóbiás
SebajTóbiás picture
****

Üdv!

Pucold ki a légsűrítő tartályt,aztán lesz normális vizszint és hőfok is.
A program határozott ideig fűt és a megfelelő mennyiségű víz ezalatt eléri a bekalkulált hőfokot.
ST.

0

lgabor81
lgabor81 picture

Rendben. Reggel kipróbálom és írom a fejleményt. Viszont mikor belefújtam a szintszabályzó csövébe rendesen keresztül ment rajta a levegő.

0

feci
feci picture

Szia.
Az nem jelent semmit. A légcsapda megfelelő térfogatú levegőt tartalmaz amit a víz fog összenyomni és azt a nyomást érzékeli a vízszintszabályzó.Az a cső csak közvetíti a levegő nyomását ezért ha légcsapda leszűkült akkor több víz tudja a kellő nyomást produkálni, ha teljesen eldugult akkor meg semennyi se.

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia !

Részlegesen van ledugulva a légcsapda,ezáltal több vizet vesz fel a kelleténél.

Üdv:András.

0